I humanitetens namn bistår Sverige utlandet med nya miljoner medan den egna befolkningen blir allt fattigare

Idag presenterade ”en av de största humanitära givarna i världen” – den svenska regeringen – ännu ett stödpaket. Denna gången 380 miljoner till utlandet som ska gå till FN:s fond för katastrofbistånd, FN:s livsmedelsprogram och Världshälsorganisationen. Även stöd till IMF:s fond för skuldlättnad samt SIDA:s humanitära anslag ingår i paketet.

Som vissa av er kanske minns så skrev jag i slutet av förra året att FN var på väg att göra ekonomisk konkurs eftersom pengarna höll på att ta slut (-230 miljoner USD i oktober 2019) och FN:s generalsekreterare tiggde om mer pengar från medlemsländerna, som inte var särskilt pigga på att hosta upp nya miljarder.

Sicken tur att coronakrisen kom som en räddande ängel och FN nu kan bli försörjda av ”rika” länder likt Sverige som alltid är redo att bistå. Att vi själva har det knapert med en allt fattigare befolkning och ett enormt skuldberg att beta av är inget vi talar högt om. Handhjärta på det! ❤

#någonmåsteförsörjafn

Källa: Fria Tider

6 reaktioner till “I humanitetens namn bistår Sverige utlandet med nya miljoner medan den egna befolkningen blir allt fattigare

 1. Ja vi svenskar är rika slavar .
  Tvingas jobba i 50 år för det flyktingarna
  Får gratis.

  Sedan så har flyktingarna två hem och två hus betalt
  med svenska skattepengar.

  Samtidigt kan man fråga sig hur rika vi är
  när våra gamla dör i Corona pga
  brist på tvål och vatten.
  Eller är det ett sätt att spara in pensionerna.

  Vi är rika med en skuld på 4000 miljader.
  Var har politikerna för skev bild på verkligheten.

  Att de inte vet vad de pratar om
  en fem åring
  är betydligt smartare än så

  Gillad av 2 personer

 2. Eftersom ett regeringsskifte verkar allt mer troligt kanske ett ökat stöd till WHO kan hjälpa till att skapa någon/några välbetalda reträttplatser till 2023. Margot lyckades ju köpa in sig i FN med våra pengar.

  Gillad av 2 personer

 3. I dag den 4 december 2015 har Sverige och Afghanistan skrivit under ett biståndsavtal som gör Afghanistan till Sveriges största biståndsland.

  Under tio år ska Afghanistan få 900 miljoner per år i bistånd. Det är ett brett avtal som ger stöd inom många olika områden, utbildning, jämställdhet, sjukvård, och insatser mot korruption. Stödet ges i två år i taget.

  https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6320064

  Då är det 5 år kvar med utbetalning av 900 miljoner om året till detta land. Det är klart att folk vill hit, till källand där det är gott att leva, flickorna horor och straffen lindrigare än hemma i Afghanistan.

  Gillad av 2 personer

 4. Isabella Lövin. Tänk att det bakom ett vanligt svenskt namn kan dölja sig en människa som Isabella Lövin. Hennes arbetslivserfarenhet som gjort henne lämpad för arbetet som miljö- och klimatminister (vilken jäkla pretentiös titel) är att hon har arbetat som reporter och frilansskribent för bland annat Damernas Värld, Vecko-Revyn, Elle och Vi Föräldrar. Efter att ha varit redaktör på Allt om mat, arbetade hon som redaktionschef för den då nystartade tidningen Leva! till 2003. År 2004 var hon åter frilansskribent och 2005 skrev hon krönikor i Allt om Mat och var frilansande bokredaktör för Femina. Hon har, som i stort sett alla i regeringen, ingen akademisk utbildning för det hon är satt att vara högsta hönset i. Den akademiska utbildningen består av fristående kurser om totalt 180 högskolepoäng (vilket motsvarar tre års heltidsstudier) i ämnena italienska (90 hp), filmvetenskap (30 hp), statsvetenskap (30 hp) och sociologi (30 hp). Jfr Anders Ygeman som 1990 studerade en termin i ämnet kriminologi vid Stockholms universitet. Det är allt. Slipprige Ygeman. Hans främsta meriter är en rad skandaler där han visat prov på sin obildning och okunnighet och även direkt dåligt omdöme.
  Det är sådana där människor som styr och bestämmer och talar om för oss att vi har fel, att vi tänker fel och all den där skiten.
  Det är min åsikt och bedömning så länge jag nu tillåts yttra mig.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s