Krig tar paus för religiösa festligheter

Noterar att Talibanerna i Afghanistan utlyst ett tre dagars eldupphör på grund av festligheterna nu när ramadan är slut, vilket välkomnas av president Ashraf Ghani.

Det är väl märkligt att ett krig kan göra uppehåll i tre dagar på grund av religiösa festligheter – antingen hatar man varandra och vill inget hellre än förgöra fienden samt intaga deras område, eller så ser man det som ett vanligt jobb där hänsyn ska tas till ledighet vid exempelvis religiösa storhelger. Är det ett hittepå-krig? Vill man inte få ett slut på lidandet så fort som möjligt? Festa får man väl göra när man vunnit kriget!

Ok grabbar, lägg ned vapnen för nu ska vi äta, dricka och festa i dagarna tre, innan vi åter förvandlas till bestialiska mördarmaskiner.👌

Vilket hyckleri! Hade jag varit president hade jag aldrig gått med på det – han borde jaga fundamentalisterna till helvetets förgårdar och se till att de stannar där!

Källa: Aftonbladet

4 reaktioner till “Krig tar paus för religiösa festligheter

 1. Men här i Sverige läggs det inte ned några vapen i den för Sverige nu så svåra tiden. Här tas inte några hänsyn till nationen Sverige, här fortsätter barn och gamla att misshandlas och rånas, här fortsätts unga och gamla att våldtas, här begås brott och sker våld utan hänsyn till att det belastar sjukvården. Alltså, utlänningarna visar ingen som helst solidaritet med landet Sverige, mot svenskarna som tagit emot dem, låter dem bo här och dessutom försörjer dem. Hur hade det varit med lite info om villkoren som måste vara uppfyllda för att man ska få bo i Sverige i samband med importen? Ett dokument som man skrev under eller lämnade sitt fingeravtryck på? Ett dokument som talade om konsekvenserna om man bröt mot det samlade regelverk vi har i Sverige? (t ex missbruk av pass apropå den där Kakabaveh). Samtidigt som den importerade fotograferades och det togs blodprov för DNA. Det är ju inte alltid så säkert att en släkting är en släkting, att ett barn som man övergivit för att få komma hit är ens egna barn. Kanske är det ett barn som man får pengar för att ta med sig hit. Många av dessa barn försvinner ju spårlöst här (se siffror), kanske är det ren människohandel som pågår med regeringens fulla stöd och uppmuntran?

  Fenomenet med plötsliga uppehåll från det dagliga krigandet och dödandet är inte nytt. Ett känt exempel på det är julfirandet i skyttegravarna under först världskriget när soldaterna från de olika länderna gick upp ur skyttegravarna, skålade, tom spelade lite fotboll. Så plötsligt satte dödandet igång igen. De som inte trodde det var möjligt dog snabbt eller sårades med en kula i buken och dog lite mer utdraget och ytterst plågsamt.

  Så, i Sverige har vi en maktelit som trasar sönder demokratin, som inte respekterar de spelregler vi här kommit överens om över flera hundra år, regler för hur vi ska leva här tillsammans. Det är mer än oerhört, det är går nästan inte att förstå detta oerhörda svek från makteliten mot svenskarna och Sverige. Utlänningarna måste vara rätt häpna, hemma var de vana vid att deras regeringar uppträdde på ett annat sätt mot dem om de förorsakade problem. Självklart utnyttjar de blixtsnabbt situationen. För islam med dess aggressivt politiska hållning med maktanspråk överst på agendan är det väl som när räven kommer in i hönshuset och bonden står utanför och säger ”välkommen, vänta så ska jag öppna dörren åt dig”. Mot islam finns absolut inget annat att välja på än att svara med samma medel tillbaka. Alla form av eftergifter och försök till förhandling uppfattas som vekhet och ger upphov till ytterligare aggressivitet för att fullt ut kunna ”dominera”. Detta upplever så många skolelever och för den delen även äldre dagligen från muslimernas sida, de som är starkt troende och starkt lojala mot klanen.
  Däremot gullar hela den samlade makteliten med islam när det är Ramadam. Fjäskande, underdånigt.

  Gilla

 2. Här i Sverige skjuts det och bombas mest vid helger då alla
  Vet att poliserna är lediga.

  Är det inte så att logist tänkande människor anser att varje arbetsplats
  Ska bemannas mest när den behövs mest?

  Men i Sverige så anser man att brottslingarna ska göra brott från
  08:00 till 16.00 🙂

  Lika väl så är det väl att sjukhuspersonal behövs när de behövs
  Sjukdomar och virus tar inte semester ledigt.

  Jobbade på Televerket fick semester ett år i juni. Nästa år juli och sen augusti.

  Förstår faktiskt inte hur cheferna och facket tänker
  Om du valt ett yrke så får man väl anpassa sig efter behovet i yrket.
  Alltså jobba när det behövs mest.
  Man kan inte ge vissa grupper 40 000 kr mer i månaden och andra aldrig får
  Varken semester eller extra pengar.
  Att det saknas sjuksköterskor och läkare är politikernas fel.
  Lika så lärare. Om man tvingar lärare och läkare dokumentera och
  Göra onödigt jobb istället för att anställa en billig sekreterare.
  Visar ju brist på kunskap av planering , resurser och ekonomi.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s