Sverige brinner – hur många mordbränder krävs för att våra styrande ska reagera?

Kommer ni ihåg den där nidsången man brukade nynna på i skolan på ibland? ”Hela skolan står i lågor hoppas hela skiten brinner ned. Det va jag som tände på en hoppas hela skiten brinner ned. Brandkåren får inte hinna för jag vill ej se vår skola mer.”

Den känns rätt passande idag när ännu en skola brunnit, men skillnaden var att vi sjöng den på skoj på den tiden medan vissa av dagens unga sätter allvar bakom orden.

Det var Tjärnaängsskolan i Borlänge som stod i lågor i natt. Allmänheten uppmanades att hålla sig inomhus på grund av röken och E16 stängdes av. Fyra brandstationer kämpade med att släcka elden som startade i skolans idrottshall.

Ännu en misstänkt mordbrand att lägga till handlingarna således. Det lär vara en ganska diger hög med ärenden nu med tanke på alla bränder i skolor, lägenheter och fastigheter varje vecka. Man kan fråga sig vad som är minimum för att få våra styrande att vakna eller har de tänkt stoppa huvudet i sanden några månader till?

Det är väl som med allt annat i det nya Sverige – något vi får acceptera och leva med eftersom samhället gett upp!

#onlyinsweden

Källa: Aftonbladet

2 reaktioner till “Sverige brinner – hur många mordbränder krävs för att våra styrande ska reagera?

  1. Intressant kommentar från inlägget på Facebook:
    ”När jag arbetade som åklagare i Borlänge på tidigt 80-tal så var Tjärna ängar ett område för många narkomaner och socialt utslagna. Idag är det ett invandrarghetto, en verklig no-go-zon där det knappast bor några som bidrar till något slags samhällsbygge. Det går så länge det går…….en dag kommer det naturligtvis att helt bryta ihop i en sådan kommun som Borlänge, liksom många andra liknande samhällen i Sverige.”

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s