Hatsymbol användes som coronavirusansiktsmask

Stämningen i den lilla staden Santee i Kalifornien har blivit anspänd efter en uppmärksammad händelse för några veckor sedan. Det var den 1 maj som invånarna beordrades att bära ansiktsmasker på grund av coronaviruset. Dagen efter sågs en man handla mat iförd Klu Klux Klan-huva, vilket skapade upprörda känslor hos andra. Mannen blev upprepade gånger ombedd av butiksanställda att ta av sig huvan, men gjorde det först vid kassorna när butikschefen bad honom att ta av sig huvan eller lämna butiken.

Bilderna av mannen har delats flitigt på sociala medier och chockat många i USA.

Jag undrar vad som hade hänt i Sverige om någon gjort något liknande? Det hade så klart blivit ramaskri, men eftersom vi fortfarande inte har något aktivt maskeringsförbud som förbjuder att människor täcker ansiktet så hade det iallafall inte varit olagligt.

Bildkälla: Politiken och The Sun

2 reaktioner till “Hatsymbol användes som coronavirusansiktsmask

  1. I Granada blev jag en gång chockad över hur de kristna spatserar stolt med liknande masker i olika kulörer uppför ett berg varje år. De verkar vara omåttligt stolta över hur de rensade bort muslimerna ur Spanien. USA, Tyskland och Sverige verkar inte ha dessa kristna minnen i populationen. Kanske kan du hitta något klipp på nätet om detta?

    Gilla

  2. Vi har ju burkor och liknande här i Sverige.. Inte heller hos den bäraren ser man ansiktet. Men såklart en annan symbol än dumstruten. Burkan har dock också ett starkt budskap som borde få alla kvinnor i Sverige att protestera högljutt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s