Marrakeshavtalet bindande enligt EU:s jurister – Dansk Folkeparti har lagt förslag om ett omedelbart utträde

Dansk Folkeparti har tagit fasta på de läckta uppgifterna från EU-kommissionens rättstjänst i februari förra året, som slog fast att FN:s migrationsavtal Global Compact Agreement (Marrakeshavtalet) har juridisk effekt och att de medlemsstater som har skrivit under avtalet är förpliktigade att genomföra EU:s mål, inklusive genomförandet av Marrakesh-deklarationen i deras lagstiftning samt att staterna måste avstå från alla åtgärder som kan äventyra målen.

Partiet tror inte att den danska utrikesministern Jeppe Kofod (S) säger som det är när han bedyrar att avtalet inte är juridiskt bindande och varken påtvingar EU eller medlemsstaterna nya förpliktelser. Dansk Folkeparti vill därför verka för att Danmark lämnar Marrakesh-avtalet omgående och ska nu försöka få en majoritet i Folketinget att gå med på att begära utträde.

Morten Messerschmidt (DF) menar att Danmark måste lämna avtalet innan det är för sent och partiet har lagt fram ett förslag om ett föreläggande att regeringen ska dra sig ur avtalet innan utgången av 2020.

I resolutionsförslaget refererar DF till punkt 28 i avtalet där den interna bedömningen av juridiska tjänster säger att ”migration, hållbar utveckling och stabilitet är bra för sammanhållningen samt att välskött migration och rörlighet kan ge ett positivt bidrag till tillväxt och hållbar utveckling”.

Att avtalet inte skulle vara juridiskt bindande var även orsaken till att den svenska regeringen skrev på migrationsavtalet utan något större väsen från den så kallade oppositionen – den humanitära stormakten måste så klart leva upp till sitt namn, allt annat vore oacceptabelt och med facit i hand kan vi nog bara få en guldstjärna.

I en tid när migrationen till Sverige fortsätter i strid ström trots coronapandemin och anhöriginvandringen inte ser ut att minska på länge än samtidigt som pengarna börjar ta slut, har vi dessutom en regering som tillsammans med stödpartierna gett tummen upp för fortsatt öppna hjärtan-politik. Så för Sveriges del är det nog redan för sent!

Men man kan ändå fråga sig varför inte ett parti som Sverigedemokraterna, tillika DF:s systerparti, driver frågan om att Sverige ska lämna migrationsavtalet? Faktum är att SD är väldigt tysta i alla sina paradgrenar – jag har fortfarande inte hört dem kräva att bidragen ska strypas till asylsökande till exempel.

Ibland undrar jag om det överhuvudtaget finns något parti i det här landet som driver migrationsfrågor på riktigt numera? Men det är väl bara att bita i det sura äpplet och omfamna ”det nya Sverige” som skapats åt oss av våra uppfinningsrika politiker!

https://denkorteavis.dk/2020/df-vil-nu-have-danmark-ud-af-migrationspagten-fra-marrakesh-inden-det-er-for-sent-aftalen-er-kontraktligt-bindende-har-eus-jurister-nu-sagt/

14 reaktioner till “Marrakeshavtalet bindande enligt EU:s jurister – Dansk Folkeparti har lagt förslag om ett omedelbart utträde

 1. Varken SD eller DF skulle existera utan massmigrationen och de konflikter som mångkultur och segregering skapar. 8-partiernas konflikter med varann en illusion. De är alla eniga på den punkt som betyder något för deras verkliga arbetsgivare, d.v.s. att införa allt mer EU-kapitalism som monopolkapitalet kan sko sig på och alla andra 99% kommer förlora på.

  Covid-19 tycks vara ett sätt att slå ut småföretag, samt för storföretag att köpa upp dem eller för banker att belåna dem upp över öronen. Vad skall få skulden sedan? Invandrarna naturligtvis, som vanligt, men aldrig bankmaffian som ligger bakom krig, massmigration och ojämlikhet…

  SD:s taktik är väl förmodligen att låtsas vara överraskade under nästa mandatperiod, men skylla fortsatt massmigration på de andra 7, allt medan de växer ytterligare. De vill förmodligen, dels komma i regeringsposition, samt dels ha äran av att avtalet avskaffas. Det kommer de sannolikt få.

  Att kräva att bidragen ska strypas till asylsökande är inte särskilt intelligent. Då skulle migrationen avstanna och SD:s stöd skulle sjunka. Så får de inte makten. Med kris och kaos kommer de förmodligen få makten till slut. DEt skulle kunna förklara alla märkliga bomber som förvånar Leif GW.

  Visst vinns det ett parti i det här landet som driver migrationsfrågor på riktigt, samt Svexit och fred, samt valsamverkar. Har jag inte repeterat det för dig ofta nog? Varför nämner du aldrig mitt parti?

  Gilla

   1. Jo. Det är precis så som de brutalkapitalistiska agenda-medierna också diskuterar. Allt handlar om riksdagspartierna. De ställer nästan inga kritiska frågor och tar nästan aldrig upp alternativen, men stryker brutalkapitalismen medhårs.

    De infiltrerade alternativen utanför riksdagen valsamverkar inte heller för att ta sig över 4%, men käbblar och skapar icke-konstruktiv konflikt, vilket givetvis gör dem irrelevanta.

    Men varför fokusera på alla dessa frimurare-infiltrerade konfliktskapande partier som skapar allas våra problem, även detta Marrakech-avtal (WTO), vilket monopolkapitalisterna livnär sig på likt parasiter, i det socioekonomiska ”racet mot bottnen”, istället för att fokusera på möjliga lösningar positivt och konstruktivt?

    Jag har valt att i sidospalten uppmärksamma källor och poster som jag anser åtminstone försöker vara sanna, källor och poster som jag inte fångar med osanning lika ofta, är relevanta, samt har öppna fria kommentarsfält, där osanningar får avslöjas och evident sanning får presenteras, helst de som kör öppen fri programvara (WordPress) som du och jag, samt publicerar pingningar, så att osanning bekämpas effektivt, utan att bli offer för shadowbanning på monopolkapitalistiska skript-skadade plattformar.

    Jag tar även upp mindre partier ibland, andra tyckare, samt andra organisationer och skribenter, som säger evidenta sanningar.

    Jag gissar att du inte är motiverad att frigöra dig från olika former av agenda-media (än) och låter den förvilla dig genom olika former av osanning att repetera vad de tar upp? Alla är väl mer eller mindre offer för det. Är det inte så?

    Lösningen är att lära sig hur agenda-medierna ljuger, meditera, samt INTE ta del av någonting, utan att samtidigt liksom ofta trycka på pausknappen, andas djupt, vara vetenskapligt skeptisk och meditera, samt därefter avslöja lögnerna, en efter en, så gott man kan. Visst tar det tid, men bloggposterna bli givetvis skarpare och mer intressanta.

    Jag är naturligtvis inte säker på om det gäller dig alltid och jämt, men fenomenet att ytligt och snabbt vilja ta del av olika ljugande agenda-medier är mycket vanligt, men i min mening väldigt olämpligt för oss alla, eftersom det är lätt att bli lurad av repetitionerna/hjärntvätten av utstuderad osanning, vilket kommer från de där parasiterna, vars ägares mål sannolikt antingen är att krossa alla nationer och skapa en världsoligarki/diktatur, eller att skapa nationalkapitalistisk etnocentrisk oligarki/diktatur. Vi vet numera att båda sakerna leder till krigsförbrytelser och massmigration och en massa andra vidrigheter.

    Båda fenomenen, som innebär allt mer kapitalism, mindre välfärd, svält, rasism och krig, leder oss bort från en balanserad nationell demokrati, samt bort från balans med naturen och den leder oss bort från ett tryggt samhälle.

    Jag baserar den åsikten på vetenskapliga metastudier som ser ett samband mellan mordfrekvens och ojämlikhet, men även den absurda kapitalistiska tillväxtens effekter på miljön.

    Vad har orsakat massmigrationen? Inte enbart Marrakech (WTO), men även alla marknadsliberala partier, de senaste decennierna, samt alla de som har gett dem all uppmärksamhet och som följaktligen har röstat på dem.

    De som vill ha allt mer kapitalism, EU, globalism och sänkta skatter, d.v.s. 8-partiet, är helt enkelt inte byxade att leverera den ekologiska hållbarhet, beredskap och trygghet som är så mycket viktigare för oss själva och våra barn.

    Det är därför jag är motiverad att ha ett bättre fokus än enbart riksdagspartierna och det är därför jag ex. ofta länkar till den hållbara valsamverkan som jag tror skulle kunna rita om dagens brutalkapitalistiska politiska karta.

    Gilla

 2. Politikerna tjänar bra och varför skulle någon äventyra sin plats
  För folket. När allt de gör är för sitt eget bästa.
  Sd vill inte förlora miljontals kronor sa de har backat
  Ordentligt om migrationen
  S och alla andra skriver på massa utan att veta vad de heter.
  Utbildningsnivån och tankeverksamheten är extrem låg på våra
  Politiker.

  Gillad av 1 person

 3. Sveriges dödsdom ”Global Compact” förberedes med järnhand av F. Reinfeldt när han var statsminister. Röstades igenom under Löfvéns tid.

  Gillad av 1 person

  1. Javisst, hllviken, precis där och så. Här finns det oerhörda landsförräderiet närmast av S gentemot svenskarna och Sverige. S gick emot allt som de tidigare stod för, sade sig tro på. Varför undrar väl många? Mitt svar så här långt är att det tog slut på idéer, vad man skulle göra med partiet och all makt som fanns där. Det och låg utbildningsnivån hos alltför många ledande personer inom rörelsen gjorde att den nödvändiga idédebatten över decennier aldrig kom till stånd. Se bara hur få hos ledande personer inom rörelsen som har akademisk utbildning. Sådan utbildning ger förutsättningar för reflexioner, tankeutbyte, ja själva nödvändigheten av idédebatt blir förstå då begriplig.
   Så, det som återstod var att helt enkelt hålla sig kvar vid makten och dess härligheter. Länge levde rörelsen vidare med samma gamla slagord via ett vittförgrenat nät av människor, organisationer osv. S sålde ut skolan, sjukvården, flyget, tåget osv osv, man sjönk allt djupare i moraset, fortfarande utan att kunna hejda sig och reflektera över ”vad tusan håller vi på med, vart barkar det hän”?
   Rörelsen mutade folk och fä med bidrag, bidrag för att till slut stå där, insnärjda och fångade av lojaliteter mot exempelvis islam (avtalen med imamerna), nu är det försent. Nu återstår enbart kampen om makten, som i Italiensk politik, som i USA. Hur ska S kunna omorientera sig? I regeringsställning blir det omöjligt. Om S avgår ur regeringen, ja, då kan möjligheten finnas.

   Gilla

 4. SD, kanske är de medvetna om att även invandrare röstar på SD. Vem älskar somalier av invandrarna t ex? SD är väl relativt framgångsrika i sitt koncept att vara ”nya S”. Man har ju breddat sitt idéprogram till det mesta som S stod för tidigare. Men visst tjänar SD på fortsatt migration men i lagom skala. Det är en balansgång, vilka mandat kan vi få, vilka kan vi mista, alla utspel vägs på ”guldvåg”.
  Det bästa hade varit om SD aldrig behövts om ni förstår vad jag menar, dvs om vi aldrig haft denna för Sverige så förfärliga import av muslimer.

  Gilla

   1. Nej förstås, inte bara muslimer. Att jag nämner dem har att göra med den Corona-liknande effekten på samhället av den religion som de flesta av den omfattar och som nu finns i Sverige. Många svenskar verkar ännu inte ha förstått vad just den religionen ställer till med och framförallt kommer att föra med sig. En game-changer av guds nåde den också.

    Gilla

 5. Ni får ursäkta, här kommer ett tillägg. Jag tror jag håller på att ta adjö för gott av en period, en era där S varit centrala.
  Det jag ville skriva som tillägg är följande. ”Förr i tiden”, innan S genomförde sitt sociala ingenjörsprojekt och lyfte så många svenskar ur slit, skit och fattigdom, innan det hände så var det ett överlevnadsvillkor att ta ett personligt ansvar, det fanns just inte någon annan hjälp att få. Med S kom en rörelse som ville gott och som gav gott. Vi blev ett kollektivt Sverige där man gemensamt skapade oändligt med resurser. Alla äldre minns säkert att ”framtiden var ljus”, allt skulle bli och blev bättre. Fram till en viss gräns. Med det kollektiva urvattnades allteftersom det personliga ansvaret, kravet på att ta ansvar. Allteftersom bidragen flödade började rörelsen dessutom betona ”rättigheterna”. Man hade helt enkelt ”rätt” att förvänta sig saker och ting i livet, rättighet att få både det ena och det andra. Det gick som på räls så länge pengar fanns, nya bidrag uppfanns ständigt som kunde muta nya väljargrupper och hålla dem sövda vid grillen och framför tv:n. Det gick tom så långt att S började betona att individen INTE HADE ett personligt ansvar längre, det var samhällets fel om det inte fungerade helt enkelt. S ansträngde sig tom att i retoriken plocka bort allt som kunde liknas vid skyldighet kopplat till förmåner och bidrag. I detta landskap importerade man så miljoner människor med drömlika förhoppningar om landet som flödade av bidrag från Försäkringskassan, och se, det stämde! Ni vet resten. Nu kommer det med nödvändighet att börja talas om skyldigheter, personligt ansvar osv eftersom det nu inte finns utrymme för annat än prioriteringar. Kassakistan är tom hos staten, staten lånar och lånar sedan länge (låt er inte luras av experterna som säger att vi kan låna mer för vi är inte Italien). Efter valet kommer nedskärningarna i transfereringssystemen. Efter valet 2022 kommer fakta kring Corona.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s