En utredning så klart – S kan konsten att skjuta på problemen till nästa mandatperiod

Som jag varit inne på flera gånger tyder regeringens tystnad och ovilja att agera mot den eskalerande grova kriminaliteten som dagligen gäckar landets invånare samt belastar samhället, att man ämnar skjuta problemet framför sig till nästa mandatperiod för att slippa fatta obekväma beslut som påverkar deras väljargrupper negativt.

Idag kan man konstatera att det definitivt är en del av Socialdemokraternas strategi i och med att Rikard Larsson (S), vice ordförande socialförsäkringsutskottet och Fredrik Lundh Sammeli (S), ordförande justitieutstkottet, i dagens debattinlägg i Expressen deklarerar att ”den socialdemokratiskt ledda regeringen nu tillsätter en utredning som ska lämna förslag på skärpta regler om utvisning på grund av brott så att fler kan utvisas än i dag, om ett förbättrat skydd mot utvisning av brottsoffer och bättre möjligheter att neka och återkalla uppehållstillstånd med anledning av brott”.

Och visst låter det fint när de breder ut texten samtidigt som det blir riktigt komiskt i sista stycket! 😅


”Kravet på laglydighet gäller lika för alla i Sverige – oavsett om man är svensk medborgare eller inte. Får man chansen att påbörja ett liv i Sverige förväntas man därför följa de lagar och regler som gäller i landet och därmed avstå från kriminella handlingar. För att upprätthålla legitimiteten i en långsiktigt hållbar migrationspolitik som erbjuder fristad åt personer med skyddsskäl, måste konsekvenserna för den som gör sig skyldig till allvarlig brottslighet vara kännbara.

Därtill finns det särskild anledning att se allvarligt på hedersrelaterad brottslighet och hatbrott. Det rör sig om fruktansvärda handlingar som specifikt våldför sig på grundläggande och okränkbara svenska principer, som jämställdhet och människors lika värde. Därför kommer utredningen också att titta på förslag på en skärpt reglering av utvisningsfrågan vid denna typ av brottslighet. Samt hur man kan förstärka skyddet mot utvisning av den som drabbats av hedersrelaterad brottslighet, så att den som drabbas i sådana fall, inte utvisas.

Vi socialdemokrater viker inte en tum för den grova brottsligheten. Det starka samhället bygger på plikt och rätt – det är grunden i vårt välfärdssamhälle. Du har en skyldighet att aktivt bidra till samhället och har då rätt till utbildning, jobb och välfärd. Gör man avkall på dessa principer måste det också få tydliga konsekvenser.”


Genom att begrava den akuta situationen i ännu en utredning köper sig dock regeringen värdefull tid och kan hänvisa till pågående utredning varje gång frågan kommer på tal. Dessutom ser det bra ut inför valåret när man troligen kommer presentera resultatet av utredningen och deklarera att nu ska vi minsann ta av silkeshandskarna och tillsätta tuffare insatser – rösta på oss så ser vi till att deportera de kriminella avarterna (som vi själva varit med om att importera)! Vi talar dock inte högt om att vi inte ämnar göra något som skrämmer bort våra kärnväljare.

Problemet är dock att de är helt rätt på det för när det är dags för gemene man att gå till valurnorna så kommer de inte att tänka efter vad S inte uträttat under den senaste mandatperioden utan bara köpa de köttben som kastas ut där och då. Det är samma visa vart fjärde år, varför vi aldrig blir av med det röda inflytandet.

Som man bäddar får man ligga brukar det heta och jag befarar att spikmattan kommer att bestå!

#enutredninglöserdetmesta

https://www.expressen.se/debatt/s-fler-brottslingar-ska-kunna-utvisas/

5 reaktioner till “En utredning så klart – S kan konsten att skjuta på problemen till nästa mandatperiod

 1. Ja, utspelet är förstås nästa steg i anpassningen för att få så många röster som möjligt inför valet 2022 precis som du skriver. Det hela är förutsägbart och närmast tröttsamt. Hej och god förmiddag förresten. Sista stycket, håller med att det är komiskt. Vad har de för skygglappar? När de skriver ”vi socialdemokrater viker inte en tum för den grova brottsligheten” så är det en felskrivning förstås, det borde stått ”Vi socialdemokrater viker inte för den grova brottsligheten, vi följer med den och iakttar den och accepterar den”.
  Allt detta tröttsamma att Sverige är en sån stormakt moraliskt och på andra sätt, det kan spåras tillbaka till S och tiden efter första världskriget tycker jag mig förstå. På en och samma gång är vi bäst, men gud nåde den som säger det högt som individ. Astrid Lindgren skapade världens bästa Karlsson, en odräglig men charmig egoist. Nu har vi världens bästa Tegnell och världens bästa sätt att hantera Corona. Vi har världens bästa sätt att integrera utlänningar också, the swedish way you see, se så bra det fungerar. Gud nåde den som säger något annat.

  Utrikesminister Ann Linde uttalar sig idag i SVD och säger att ”det är problem när länder inte har rätt bild av Sverige” (det handlar om andra länders tveksamhet kring vår Corona-hantering och att de inte vill öppna gränserna mot Sverige). Ann Linde ger med detta uttalande ett tydligt exempel på hur bäst hon och S är, oavsett vad det handlar om. Jag säger bara lycka till med att få övriga världen att tystna på samma sätt som ni fick svenskarna att tystna när vi ställde frågor kring massimport av utlänningar, främst muslimer.
  Det kommer bli en tröttsam och förutsägbar transportsträcka fram till valet. Kanske händer något oväntat, om det är något som skulle skada rösterna för S kommer detta oväntade att bekämpas och tystas ned tills det ligger still och är dödstyst. Vad det nu än skulle vara.

  Gillad av 1 person

 2. Som man bäddar får man ligga brukar det heta och jag befarar att spikmattan kommer att bestå!

  Det verkar som att de drar ut spik efter spik. Vad händer när det bara är några få kvar …? [ret]

  Gillad av 1 person

 3. Vi har i ett antal år nu sett hur ”samhällskontraktet” för hur man för ett offentligt samtal har förändrats. Det som gällt hittills är det man kan kalla ett ”liberalt” sätt att samtala. Detta sätt att samtala är nära kopplat till universiteten sedan århundraden där det tillämpats. Om någon kommer med ett argument och en annan med ett annat argument så följer av det överenskomna ”liberala” sättet att samtal att den första lägger ner sitt argument om den med motargumentet framlägger fakta eller annat som överbevisar den förste. Ett sådan sätt inbjuder till att många gör sina röster hörda och åsikter bryts mot varandra och vi kan kalla det ”utveckling” och framåtskridande blir följden. Det inbjuder till den så värdefulla reflexionen som i sin tur ger utrymme för och tillåter konsekvensanalys. Se bara hur medicinska, tekniska m fl områden haft glädje av sådan debatt, utbyte av tankar och åsikter.

  Samma förändring med brott mot ”det liberala kontraktet” för samtal har skett vid flera universitet och högskolor. Universitet och högskolor är med självklarhet oerhört viktiga institutioner för ett samhälle, för kulturen, för vetenskapen, för humaniora, historia, kort sagt för allt som gör oss till ett samhälle av människor som vill leva tillsammans. Vid dessa institutioner finns numer ett överskott av människor som primärt inte är ute efter det uppdrag som i alla tider lockat studenter till universiteten, nämligen forskningen. Numer blandas det in dagsaktuell ideologi och politik, det syns på litteraturlistorna som ofta har slagsida åt vänsterideologi. När sådant sker tystnar den nödvändiga debatten som behövs för att samhället ska bli levande. Det finns många förklaringar till detta, sådant har skett även utomlands fast bara än tydligare. I Sverige syns märks detta tydligt vid t ex Lunds universitet och Södertörns högskola. För mycket av den forskning som produceras är dagsaktuellt politiserad och har en klar vänsterprägel mm. Detta mm blir för långt att gå in på här.

  Så, poängen med att skriva ovanstående är att jag vill peka på det samhällsklimat vi alla upplevt i Sverige i åtskilliga år. Det liberala kontraktet för hur man ska samtal är brutet. Vi bjuds inte längre in till samtal. Om vi försöker kastas våra argument åt sidan och vi stängs ute från samtalet. Visst känner vi igen den beskrivningen? Varför har då kontraktet brutits? Det är komplicerat och multifaktoriellt, jag nöjer mig med att ge två tydliga och lätt igenkännbara förklaringar. Den första förklaringen är knuten till socialdemokraterna som från att ha varit ett konstruktivt och delvis idéburet parti med en vision över decennier förvandlats till ett regelrätt maktparti utan annan ideologi än att behålla makten. Detta i sin tur kan till stor del kopplas till utebliven idédebatt inom rörelsen, för låg utbildningsnivå på för få personer i ledande ställning mm mm. Den andra lätt igenkännbara förklaringen är religiös. Genom att Sverige nu har en stor mängd människor inom landet som bekänner sig till islam har vi även fått ett helt annat klimat för samtal. Islam inbjuder gärna till diskussioner men inte till ”det liberala samtalet”. Samtalet med islam slutar alltid med att mitt argument förkastas och jag stängs ute från en samtal. Hur kan man diskutera praktiska saker med en person vars argument är grundat på en tro? En tro som i koranen finner svaret på i stort sett allt som vi som människor stöter på under livets vandring. I koranen finns skrivningar som inte låter sig förenas med den demokrati vi har i Sverige, ja i Europa m fl kontinenter. Religionen upphöjs från att vara något personligt till att bli politiskt, en rörelse med politiska maktambitioner. Hur samtal med troende muslimer slutar ser vi ofta på primitiv gatunivå, på nätet, bland intellektuella i debatter, debattartiklar, böcker, ledare osv. Hur detta ska sluta återstår att se.

  Det som går att ana som konsekvens av ovanstående är ett samhälle som utvecklas mer totalitär riktning. Debatter stryps, alternativa argument får inte framföras, offentliga samtal finns inte men väl ”häxjakter” a la Roberto där villiga skribenter fullgör sin uppgift att tysta motargument. För ett samhälle är detta ytterst farligt och destruktivt.

  Gilla

 4. Att skjuta upp utredningen gynnar S.
  Alla som har haft arbetare hemma som dragit ut på tiden eller inte
  Gjort ett bra jobb.
  Så är det väldigt lätt att glömma när det väl är färdigt.
  Om de väntar förlängd på utredningen kommer folket glömma
  Det värsta och förlåta är deras tanke och att prata hur bra de varit
  Tror de kan hjärntvätta folket med.
  Tyvärr är Svenska folket det mest toleranta och ineffektiva när det
  Gäller samhällsfrågor.
  Inget annat land skulle acceptera att politikerna offrar våra gamlingar för flyktingar.
  De sparar massa pengar i pensions kostnaderna och vi kommer alla se en massa
  Satsningar på flyktingar och kriminella men inget för vanligt hedligt folk.
  Vi har noll nytta av att betala skatt för vad vi ser är ett samhälle i kaos
  Pengar som skulle gått till samhällsfunktioner har försvunnit till flyktingar och
  Myndigheter som varken har sunt förnuft eller kunskaper av hur de ska
  Agera.

  Gillad av 1 person

 5. Vill man inte eller inte kan åtgärda ett problem är att starta en utredning och hoppas att det försvinner av sig självt eller att det glöms bort denna regims favoritsport

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s