Alla anlagda bränder i landet borde uppmärksammas mer

Jag misstänker alltmer att det går en pyroman lös i Lund med tanke på antalet mordbränder i skolbyggnader de senaste åtta veckorna, eller ska vi skylla på återkommande ungdomsstreck? I natt brann det igen i staden – denna gång var det Hemvärnsgården som blev totalförstörd och polisen misstänker att branden var anlagd, men har som vanligt ingen misstänkt. I går natt brann ett parkcafé ned till grunden i Landskrona – även det var en misstänkt anlagd brand. Dessutom brinner det dagligen i lägenheter och villor runt om i landet, vilket jag uppfattar som mer ofta än tidigare samt så klart alla gräs- och skogsbränder som inte alltid har en naturlig förklaring.

Är det inte märkligt att de här problemen med att personer går runt och sätter eld på egendom inte uppmärksammas mer? Det börjar bli som med de ständiga bilbränderna – ett accepterat fenomen som vi rycker på axlarna åt. Att det kostar samhället både pengar och resurser verkar inte heller bekomma någon nämnvärt trots att det indirekt hamnar på skattebetalarnas nota. Låt skiten brinna helt enkelt!

#burnbabyburn

Bildkälla: SVT

3 reaktioner till “Alla anlagda bränder i landet borde uppmärksammas mer

 1. Jag misstänker att det är maktelitens plan för att destabilisera samhället. Importerade kriminella har inte det svenska folket efterfrågat.

  De skyldiga är de som medverkat till utlänningsimporten + de som försvagat militär och polis + förfallet av ”Rättsväsendet” + pyromanerna själva naturligtvis.

  Gillad av 4 personer

  1. Ja, något åt det hållet. Det går inte att förstå någonting av det helvete som importerats till Sverige och som sker i Sverige på annat sätt än att det mesta är medvetet gjort. Destabilisering är ett bra ord.
   När bedöms Sverige vara tillräckligt destabiliserat tro? Om näringslivet skadas på allvar eller säger stopp på allvar, då borde väl något hända kan man tycka. Vi kanske är där snart? Tillåt mig tvivla dock, det blir nog bara värre och värre under en säg 10-årsperiod framåt.
   Snart är väl både EU och regeringen lika lättkränkta och benägna att ta till våld som islam är.

   Gilla

 2. Tja, vi har den regering de röstat fram. Vi såg och visste ju för 10 år sedan vad de var kapabla till.
  Apropå bränderna, det vore intressant att samtala med några ledande personer på olika försäkringsbolag, ja undantaget Folksam då. Det är ju försäkringsbolagen som ska betala. Visserligen finns där enormt med pengar att ersätta med, men det vore kul att höra skulle vara vad de vet om hur alla bränderna hanteras politiskt, hur resonemanget går.
  Journalisterna sviker/är inte fria/eller vad det är, hursomhelst gör de inte sitt jobb här heller.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s