Varför ska svenska skattebetalare bekosta Somalias miljonskuld till Internationella Valutafonden?

Det finns dagar när Moderaterna nästan lyckas dyrka upp mitt låsta hjärta med mycket bra politiska förslag – exempelvis inom rättsväsendet och migrationspolitiken – men så kommer sådana här dråpslag som en spann kallt vatten i ansiktet, vilket hjälper en att vakna till.

Som det här fullkomligt obegripliga beslutet i riksdagen idag där det nu står klart att Sverige ska betala av 21 miljoner kronor av Somalias skuld till Internationella valutafonden, vilket samtliga partier utom Sverigedemokraterna röstade ja till.

Varför i hela friden ska vi slösa med skattemedel på att betala av Somalias skuld till IMF? Kommer något annat land att betala av Sveriges skuld? Hur ska Moderaterna och Kristdemokraterna vinna tillbaka väljarröster genom att framstå som trovärdiga när de röstar för att Sverige i en tid av kris ska betala av andra länders skuld? Man tar sig för pannan!

#onlyinsweden

Riksdagsbeslut: Sverige ska betala Somalias miljonskuld till IMF

8 reaktioner till “Varför ska svenska skattebetalare bekosta Somalias miljonskuld till Internationella Valutafonden?

 1. Du säger att M har bra politik inom lag och ordning och migration politiken men det du glömmer är att det M säger har SD sagt i flera år och M stulit SD förslag. Förslag som M tidigare röstat nej på när SD lagt förslagen. Dessutom visar detta med att M och KD röstar JA till att betala av Somalia skuld att det finns bara 1 opposition parti och bara 1 parti som har en politik som gynnar SVENSKARNA i vårt land och det är SD. Varför tror du M och KD söker sig till Annie Lööf för att ta tillbaka makten? En Annie Lööf som vill ha mer eller mindre fri invandring till Sverige. En röst på M blir en röst på en mycket generös flykting politik då man vill regera ihop med C och L. Glöm ej det valdagen.

  Gillad av 2 personer

  1. Instämmer i ditt resonemang!
   Det pågår så otroligt mycket fulspel nu. Detta med avbetalningen av Somalias skuld till Valutafonden är väl bara toppen på ett isberg skulle jag tro. Var inte deras president etc i Somalia på besök här i Sverige för ett tag sedan? Gissar att Sverige då ingick ett omfattande avtal med Somalia över många år i en massa frågor. Kanske har jag fel, detta är bara spekulationer. Jag skulle nästan våga spela på att jag har rätt.

   Just nu krigas det om vilka som ska få vara med i migrationsöverenskommelsen som ska föreslå hur Sveriges importpolitik av utlänningar ska se ut framöver. S (Rikard Larson) leder det hela och säger att ”V och SD står för långt ifrån övriga partier för att kunna vara med”. MP får vara med och vi vet ju hur mycket de älskar muslimer. Tänk er då hur mycket mera V älskar muslimer när tom S tycker de älskar dem för mycket.

   Så, 20 % av Sveriges befolkning, som har en avvikande uppfattning, ska inte få vara med och göra sina röster hörda om hur många fler utlänningar som ska importeras??? Det är ju här (ja, ja, i riksdagen, jag vet, men när det röstas om det i riksdagen är det redan bestämt hur det ska bli), just här och nu som det bestäms. Vad vi tycker i valet 2022 har noll betydelse.
   Det här är ett av många exempel på hur demokratin i Sverige inte fungerar i praktiken. Det vi röstar för får inte något genomslag i praktiken. Tänk, i en så viktig, ödesmättad fråga som handlar om nationens väl och ve, då får inte SD, som är ett demokratiskt framröstat parti, då får de, vi, inte ens vara med i denna utredning! Undrar vad det föder för monster i befolkningen allteftersom, vilka krafter det släpper lös.

   Gillad av 1 person

 2. Svenska politiker strör pengar omkring sig till alla utan de
  Som har rätt till dem. Arbetarna.

  Varför har vi ingen myndighet värd namnet .
  För ingen har koll på vad deras uppgift är.

  Tyvärr så är politikerna. Outbildade . Har ingen kontroll eller kunskap hur
  Ett samhälle fungerar. Myndighetspersoner styrs av politiker som
  Lyssnar på medarbetare som tänker på att förenkla sitt arbete.

  Myndigheter betalar ut massor av pengar till kriminella nätverk, men
  Bryr sig inte ens om att kolla upp det. För det kostar att undersöka.
  Så istället betalar man ut hundratals miljoner år efter år.
  Men hade man kollat upp och då kan man dra in bidraget och
  Tjänar in kostnaden av kontrollen nästa år.
  Men så långt tänker man inte och när man pratar om
  Ordning och reda på finanserna.
  Hade man inte köpt outbildade flyktingar jobb på ålderdomshem
  För att dölja flyktingarnas arbetslöshet hade Sverige haft många
  fler gamlingar kvar.
  Och då hade vi skattebetalare inte behövt betala för att smitta
  Ner dem.
  Utan utbildade svenska sköterskor skulle jobbat.

  Gillad av 1 person

 3. Kung Stefan.

  Det är faktiskt så att den bristande bildning som finns inom hela S-rörelsen har haft stor betydelse för att det mesta blivit värre än det kunde ha blivit. Mycket av det som en regering har att hantera är komplexa frågor. Förr hanterades detta genom utredningar där en mängd experter som tyckte olika deltog. Numer fungerar inte utredningar som tidigare, numer ger de ett slutresultat som är beställt i förväg. Ofta är det enmansutredningar. Till detta kommer att det inom S-leden inte ens finns den kunskapen ATT man inte förstår. Jag blir trött på mig själv som skriver detta så ofta, möjligen finns tankarna hos Bo Rothstein och några fler, men tyvärr har saken inte fått den uppmärksamhet den förtjänar. Slughet vid förhandlingsbordet kan inte ersätta den breda förståelse som behövs för att hantera komplexa frågor. Bildning, utbildning kan hjälpa vid beslutsfattande, man kanske förstår att man måste lyssna på många olika röster och åsikter innan man fattar beslut. Om man släpper in 10.000 utlänningar i veckan, ska man då inte fundera på vad det för med sig? Kanske stoppa det hela? Sånt går ju att stoppa vid gränsen till skillnad från Corona.

  Kung Stefan sade ”mitt Europa bygger inga murar….”… karln är ju rubbad……eller vad det nu är…..något är fel i varje fall.

  Kung Stefan, som verkar närmast handikappad mentalt, kanske kommer klamra sig fast vid bordet även efter 2022?

  Gillad av 1 person

 4. Det var tydligen någon pappersteknisk fint med en avskrivning av lånet ingen utbetalning av några pengar det handlade om.

  Gilla

  1. Jag har hört i efterhand att det är Internationella valutafonden som betalar av Somalias statsskuld och inte Sverige, som likt alla medlemsländer betalar in en avgift via riksbanken till IMF och Sveriges Riksbank har beslutat att en del av dessa pengar kan gå till att skriva av Somalias statsskuld. Men det är väl svenska skattebetalare som står för avgiften till IMF så indirekt går skattemedel för att betala av Somalias skuld.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s