Hur länge ska regeringen ha frikort?

Sedan coronakrisen intog världsscenen har den dominerat såväl politiken som det mediala utrymmet i Sverige, vilket inte minst visar sig i nyhetsflödet som är mycket begränsat.

Regeringen och oppositionspartierna har kommit överens om att lägga partipolitiken åt sidan under bekämpningen av coronaviruset. – något som även implementerats på kommunnivå. Detta gjordes i ljuset av att pandemin förväntades vara övergående, men nu pekar mycket på att det kan dröja flera år innan vi kan dra ett streck över Covid-19.

Bakom kulisserna fortsätter mycket av landets problem att växa – varbölder som var i akut behov av åtgärder redan innan coronapandemin. Ekonomiska trångmål i kommunerna som slår hårt mot de svagaste i samhället, en grov kriminalitet som hela tiden eskalerar och belastar samhället medan såväl förövare som offer blir allt yngre, överfulla fängelser, missnöje och otrygghet hos medborgarna, stora segregationsproblem, parallella samhällen, extremisthot mot rikets säkerhet samt en mycket kraftig polarisering är några saker som samlas i tryckkokaren som snart hotar att explodera.

Den prekära frågan som infinner sig då är hur länge regeringen ska ha frikort? Ska de gömma sig bakom corona och slippa ta ansvar i flera år framöver? Hur länge till ska oppositionen låta dem komma undan?

Nog för att det är viktigt att komma överens och ha blocköverskridande politik när det gäller de stora sakfrågorna för att hjälpa landet under krisen, men när vi har så många akuta frågor som bultar på dörren – inte minst en kapsejsad migrationspolitik och misslyckad integrationspolitik som båda ignorerats allt för länge – går det inte att avsäga sig allt ansvar och leka ”bussiga klubben”.

Alla kanske tycker det är skönt att bara få glida omkring och slippa ta i de heta potatisarna medan alla är såta vänner, men med de höga löner och förmåner som våra politiker har är det inte mer än rätt att man också gör skäl för lönen. Befolkningen förväntar sig så klart att man ska tjäna befolkningen som sig bör, men tyvärr är det ingen som vågar höja rösten och sätta press på de välbetalda högdjuren – allra minst journalisterna vars uppgift egentligen är att lyfta på stenar och ifrågasätta istället för att stryka dem medhårs.

Men det här är Sverige, där livet fortsätter sin gilla gång oavsett hur illa makthavarna sköter landet!

#onlyinsweden

5 reaktioner till “Hur länge ska regeringen ha frikort?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s