Göteborg får en välförtjänt paus när Migrationsverket ger klartecken att hela Göteborg undantas från ebo-lagen

Ebo-lagen innebär att asylsökande har rätt att bosätta sig var de vill med bibehållen ersättning från Migrationsverket och syftet är att få fler asylsökande att bosätta sig i områden där det finns förutsättningar för ett socialt hållbart mottagande. Sedan årsskiftet har 32 av landets kommuner som tampas med sociala och ekonomiska svårigheter fått anmäla områden de vill ska undantas från lagen, vilket innebär att asylsökande som på eget bevåg flyttar till de här områdena efter 1 juli i år förlorar rätten till dagersättning. De kommuner som har anmält undantag för hela kommunerna är Göteborg, Botkyrka, Eskilstuna, Filipstad, Helsingborg, Katrineholm, Kristianstad, Landskrona, Malmö, Perstorp och Åstorp.


I det segregerade Göteborg var det Socialdemokraterna och Demokraterna som med stöd av Sverigedemokraterna drev igenom att hela staden ska undantas från lagen, vilket mött hård kritik från de rödgrönrosa partierna V, MP och FI. Kommunalrådet Karin Pleijel (MP), menar att hela Göteborg är inte är ett utsatt område och kommunalrådet Helene Odenjung (L) tyckte också det var orimligt samt var övertygad om att ansökan inte skulle behandlas eftersom det inte skulle vara möjligt att undanta hela Göteborg.


Men de hade fel för nu står det klart att Migrationsverket har gett klartecken till att hela Göteborg kan undantas från ebo-lagen, vilket lett till stor besvikelse. Helene Odenjung är dock övertygad om att undantaget inte kommer långvarigt, eftersom nya regler redan är på väg ut på remiss.
Bra gjort av S, D och SD i Göteborg som gav de rödgrönrosa en riktig näsknäpp, men synd att dessa partier tillsammans med L och M som röstat emot från början inte förstår bättre. Centerpartiet nämns inte i artikeln men jag antar att de röstade som de övriga.


Det är dock typiskt att man genast ska ändra något som kanske hade varit en effektiv metod – riva upp eller begrava i utredning verkar vara symptomatiskt för det svenska politiska systemet. Nåja göteborgarna får vara glada den korta stund det varar och det vi behöver är beslut på riksnivå om hur migrations- och integrationspolitiken ska te sig framöver. Där kommer Migrationskommittén in i bilden som ska ha sammanträde imorgon – tänk vad man hade kunnat åstadkomma på det mötet om MP,C, L och V varit portförbjudna!


https://www.gp.se/nyheter/göteborg/migrationsverket-säger-ja-till-att-begränsa-asylsökande-i-hela-göteborg-1.27847274

En reaktion till “Göteborg får en välförtjänt paus när Migrationsverket ger klartecken att hela Göteborg undantas från ebo-lagen

 1. Synd att det inte blev i Hela Sverige.

  Det verkar bara vara nya som har råd att köpa villor nu.
  Fler och fler områden invaderas och köps upp av människor från
  Arabländerna med massa exklusiva bilar.
  Trots försörjningsbidrag

  Moskén förslag på området svenskar flytta och in kommer araber.
  Och ett nytt arabland skapas. Svenska folket blir överkörda i sitt eget land.
  Trädgården invaderas med främmande barn och leksaker. Det går inte att vara ute på
  Sin tomt för fruktansvärda skrikiga vuxna och barn är där från kl.07.00 till kl 02.00.

  Ingen kan säga något för nya lagar och regler gäller.
  3 arabiska barn låter som trettio svenska barn.
  Skola och fritids endast arabiska barn.
  Tre år och den nya skolan är totalförstörd.
  All personal som anställdes var araber.
  Är det verkligen detta politikerna ville att vanliga svenskar tvingas
  Lämna sina hem för att omänskliga flyktingar ska ta över.
  Det finns enstaka familjer som uppför sig normalt men de flesta
  Är totalt obegripliga.
  Ungar som bajsar i trädgården. Usch.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s