Sverige pratar om diskriminering medan danskarna talar klarspråk

I februari i år visade en genomgång som gjorts av Kalla Fakta i TV4 att utrikes födda kvinnor är den största gruppen arbetslösa i Sverige med över 100.000 som står utanför arbetsmarknaden. Man menade att nyanlända kvinnor får sämre chans på arbetsmarknaden och att handläggare på Arbetsförmedlingen diskriminerar utrikes födda kvinnor. Man startade därför ett stort projekt, ”Jämställd etablering”, som ska hitta arbetssätt samt metoder för att det ska vara samma förutsättningar för män och kvinnor.


Jag ifrågasatte detta starkt och pekade på att det snarare var ett kulturellt betingat problem eftersom många kvinnor inte får arbeta för sina män och dessutom har religiösa kläder som hindrar dem. Men sådana saker kan man i Sverige inte tala högt om – särskilt inte våra politiker så det är bättre att skylla på diskriminering.


Nu visar en liknande studie av integrationsprestandan som gjorts i Danmark av Rockwool Fonden att en större andel manliga nyanlända kommer i arbete än kvinnor och som Venstres ordförande för integrationsfördelar Morten Dahlin påpekar, handlar det i flera fall om social kontroll i miljöer där vi ser en mycket hög andel av arbetslösa invandrarkvinnor.


När ska våra styrande i Sverige börja prata om de riktiga orsakerna till många av de problem som vi tampas med i samhället? Troligen när det redan är för sent och svenska folket tröttnat på att försörja andra med obehagliga konsekvenser som följd!


https://jyllands-posten.dk/politik/ECE12130331/studie-integrationsydelse-faar-flere-maend-i-job/

https://jennypiper.blog/2020/02/03/handlar-det-verkligen-om-diskriminering-och-inte-ett-kulturellt-betingat-problem-att-invandrarkvinnor-har-svart-att-fa-jobb/

11 reaktioner till “Sverige pratar om diskriminering medan danskarna talar klarspråk

 1. En stark bild till en klar och stark text. Minst sagt.

  När man bestämde sig för stor införsel av utlänningar fanns aldrig någonsin en diskussion om konsekvenserna, t ex bostäder, jobb, dagisplatser, belastning på sjuk-äldrevård, belastning på sociala välfärdssystemen mm. I stället tvingas nu idag alla andra i Sverige att hantera konsekvenserna medan de ”goda” hittills och alltjämt är totalt befriade från varje samtal om konsekvenser av sina drakoniska beslut.

  Samma sak sker nu när en kommitté lagt fram förslaget om den framtida migrationspolitiken. Förslaget diskuteras nu mellan partierna, i slutet av juli ska man ha nått en överenskommelse. I förhandlingarna, som redovisas förvånansvärt öppet, står striden mellan hur många som ska släppas in, hur många anhöriga som ska släppas in (är de verkligen anhöriga, hur vet man det?), om de som fått utvisningsbeslut överhuvudtaget ska utvisas osv.
  Däremot finns återigen just ingenting av det som publiceras om att S, V och MP diskuterar KONSEKVENSERNA av det de föreslår. Alltså, inte ens nu när Sverige är närmast invaderat och våldtaget!
  På något sätt har de importvänliga hela tiden lyckats få bort den frågan från dagordningen. KONSEKVENSERNA är ju det enda som dominerar allas vår vardag och som mer än övertydligt har blottat det förfärliga med importen.

  Kanhända ville några genom importen få högre födelsetal, tänkte sig få fler som bidrar med skattekronor framtiden, kanske fanns sådana tankar. När verkligheten nu sedan många år ger en feedback som borde få även den mest hörselskadade, den blinde och mest förnekande att ta in vad som sker, ja, då fortsätter diskussionen som om verkligheten inte fanns.
  Vad är det för krafter som kan styra det offentliga samtalet på detta sätt? Varför är de skyldiga politikerna inte bortröstade för länge sedan? Varför fungerar inte domstolarna längre – livstid i tingsrätten, frikännande i hovrätten t ex? Varför har inte någon enda seriös journalist, i TV, på bästa sändningstid, tillåtits konfrontera MP med alla dessa konsekvenser? Hur kommer det sig, att minst normalbegåvade människor går omkring och säger ”ja, vilken tur att man inte bor i Syrien i alla fall”?
  Sveket är ofattbart från just S. S hade utan svårigheter kunnat få till stånd ett offentligt samtal enligt ovan, ett samtal om varför man vill ha så stor invandring och hur man skulle hantera den. Om detta hade skett skulle situationen i Sverige idag ha varit rätt annorlunda.
  I stället tvingas skribenter, som Jenny, diskutera och ta hand om skiten som våra valda politiker dumpade hos svenska folket. I stället tvingas vi trampa runt i träsket av gräsliga konsekvenser och till exempel diskutera varför de muslimska kvinnorna inte arbetar lika mycket som de borde utanför hemmet. Det krävs inte någon större eftertanke för att förstå det förstås.
  Men det uppskattas väl av makten att vi håller på med sådant i stället för att vi frågar, ”vad i helvete håller ni på med? Vad i helvete har ni gjort med Sverige?”

  Gillad av 1 person

 2. lll

  Gilla

  1. Det enda som jag ser har kraft att vrida samhället rätt igen är Islam.Det låter ju inte klokt men det verkar inte som om vi andra kan stoppa homolobbyn från att tvinga ut förskolebarn i prideparader,stoppa samkönade adoptioner med mycket mycket mera stolleri.Jag sätter min peng på Nyans.In šaʾ Allāh

   Gilla

   1. Slagsmål mellan killar har väl alltid skett? Slogs aldrig du i skolan? Jag slogs ofta och ibland fick man stryk och ibland gav man stryk.Det jämnade ut sig.Det värsta var väl att komma hem med blåtiror för då fick man stryk hemma också.Det var dubbel skam att få stryk i skolan och sen där hemma så det aktade man sig för.Den lilla pojken som kravlar i dammet borde ha föräldrar som kunde ge honom en riktig omgång.Man tar inte skit mer än en gång.

    Gilla

   2. Verkar ha satt sina spår att få stryk både borta och hemma. Importerade ”ungdomsgäng” sysslar inte med man mot man fighter, utan ger sig på ensamma svenskar i grupp. De utövar dominans och förnedring, så din farsas ”uppfostran” är knappast något att rekommendera i detta sjuka land (varken nu eller då).

    Gilla

   3. Jo du, ser du några andra problem i samhället idag än det du kallar homolobbyn?
    Som du sade själv, det låter inte klokt. Du är förstås provokatör vilket det inte kräver så stor tankemöda att vara.
    Rolf.

    Gilla

  2. Javisst, vi är många som påtalat den oerhörda farligheten med islam. Det är en våldsbejakande religion som inte är förenlig med demokrati. Sverige är i grunden förändrat för gott, det går aldrig att bli av med vare sig islam eller dess utövare.
   Var det ren och skär obildning, dumhet eller liknande som gjorde att man plockade in en för Sverige ny religion med känd historia av våld, våld och återigen våld, eller var det avsiktligt? Det kan knappast ha kommit som en överraskning hur islam ser på kvinnor och kvinnans ställning. Elle hur klanerna fungerar, man skrev ju avtal med företrädarna för klanerna.
   Återigen från min sida, mina metod för att bemöta både islam och dessa fähundar till PK-folk, jag levererar stenhårda argument tillbaka, det enda som biter är att bli jävligare än vad de är, än vad PK-folket är. Var stenhård tillbaka i argumenteringen, var hur osaklig som helst, ge tillbaka bara, låt dem inte vinna en enda debatt, försök inte övertyga med den vanliga svenska attityden att komma med sakliga argument, skit i det, smäll tillbaka bara. Det är det enda som räknas i denna maktkamp. De har aldrig någonsin för avsikt att diskutera sakligt. Ger du inte ige är du förlorare.

   Gilla

  1. Den fähunden intervjuades idag i nyhetssändning i SR kring Corona-hanteringen. Han babblade på och sade bl a ”ja, man kastas ju mellan hopp och förtvivlan”. Sånt står en generaldirektör för MSB och säger, han som borde var tryggheten personifierad i sin roll. Vem minns inte hans famösa uttalanden som rikspolischef när han ömmade för de utländska kriminella och med tårfylld röst undrade ”hur svårt måste de inte ha haft det under uppväxten”. Den fähunden sade väl också att han skulle avgå om Åkesson blev statsminister. Som tjänsteman tyckte den fähunden sig kunna trotsa allt som gäller i en demokrati.
   Tvångsavvisa honom till de våldsbejakande områdena i gångkläderna med förbud att röra sig utanför området för resten av livet.

   Gilla

   1. Instämmer – jag vet ingen som högaktar honom – tvärtom!

    Man skulle kunna drämma till med kraftuttryck när man beskriver den entitetens ”karaktär” ;-(

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s