Uppmärksammandet av Europadagen bjuder på en rad floskler

Idag är det Europadagen och i en tid när EU är svagare än på länge fylls tidningarnas debattsidor idag av pro-EU-budskap från de högsta hönsen i EU-institutionerna och även Stefan Löfvén i syfte att få människor att räta in sig i ledet.

Budskapet är inlindat i att Europa är som starkast när det visar värme och solidaritet, men det underliggande budskapet verkar vara att mjölka mer pengar eftersom man skriver att man frigjort 100 miljarder EUR men fortfarande måste göra mycket mer – närmare bestämt allt vi kan för att stödja forskningen om ett vaccin mot coronaviruset.

Man trycker ur sig meningslösa floskler som ”vi befinner oss i en för tillfället skör situation och endast ett starkt EU kan skydda vårt gemensamma arv och våra medlemsländers ekonomier” eller ”om vi står enade i solidaritet och förblir trogna våra värderingar så kan Europa på nytt resa sig ur krisen starkare än förut”, men man har redan förstört vårt gemensamma arv och lämnat värderingarna bakom sig för länge sedan så i mina öron klingar det falskt.

Återkommande både i EU-topparna och Löfvéns EU-vurmande texter är att vi inte kan vänta med klimatarbetet och att vi måste bygga återhämtningen på den gröna omställningen. Inte ett ord om migrantkrisen som legat som en våt filt över Europa i åratal och fortsätter toppa agendan, där det för länge sedan övergått till en ohållbar situation. Det nämns heller inget om vikten av att bygga upp ett effektivt gränsskydd så fort som möjligt.

Istället är det klimatet och ekonomin som är de mest angelägna frågorna samt så klart fokus på att följa EU:s grundläggande värderingar – det vill säga läxa upp länder som Ungern och Polen som inte vill leka Följa John eftersom det riskerar att sätta medborgarnas säkerhet på spel.

Vissa spår att coronakrisen kommer bli början till slutet för det pengaslukande byråkratimonstret och jag hade inte sörjt om så sker, men vi är inte där än och nu gör man sitt yttersta för att dölja splittringen samt hålla fasaden uppe.

Bildkälla: Aftonbladet, DN

8 reaktioner till “Uppmärksammandet av Europadagen bjuder på en rad floskler

  1. Hur ska det gå till att få EU upplöst? Kan du förtydliga så jag förstår? Förslag? När tror du EU faller? Varför kommer det ”falla” i så fall? Om globalisterna ska ”ruttna” som du skriver, vad kommer i stället? Vad är det som ska få dem att ”ruttna”? Vänligen.

   Gilla

   1. Corona visade att det är ett luftslott. Globalisterna kommer att tappa mark när folk inser att det inte är dem till gagn utan enbart för globalisterna. Att folket börjar se igenom deras lögner.

    Gilla

  1. Delar inte din åsikt. ”Globalisterna” är ytterst framgångsrika och absolut inte galna. Däremot är de sedan länge upptagna med det hur de vill att agendan ska se ut EFTER globalismen nu när Corona visat på de stora nackdelarna med ”globalismen”. Nackdelarna som synts sedan decennier är förstås miljöpåverkan, smittspridning av pandemier (nästa kanske kommer i höst och blir riktigt farlig). Dessutom blev människans lycka inte större av ännu mer prylar från Kina. ”Globalisterna” som du kallar dem har sedan länge positionerat sig för ”post-globalismen”. Vad tror du de gör nu i sin som du skriver ”desperation” och ”maktgalenskap”?
   Vänligen.

   Gilla

 1. JA till samarbete om handel, jaga kriminella, utbildning, ekonomiska överföringar inom bankväsendet m.m.

  NEJ till fascistiskt förtryck mot européerna!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s