Photoshop did it again

Inte för att förringa miljöhoten som jorden står inför och som jag tycker vi ska ta på allvar framför den överdrivna klimatalarmismen, men den här bilden i tidningen ”The Moscow Times” är ett bra exempel på en fejkad bild för att spela på människors känslor i syfte att förmå dem att anamma klimathysterin.

En ledsen isbjörn sitter i den sista existerande snöhögen med bara sopor och plastpåsar att äta. 🤔

Om media kunde hålla sig till realistiska bilder samt låta forskare från båda sidor få komma till tals i debatten hade vi sett en helt annan diskussion än den hysteri som varit och till viss del fortfarande råder, även om coronakrisen fortfarande får mest uppmärksamhet. Men det genererar så klart inte lika många ”klick”.

3 reaktioner till “Photoshop did it again

 1. Det kan kanske vara befogat att ta en vända med begreppet Fake News igen och källgranskning. Det var väldigt populärt för något år sedan, men behovet finns kanske i minst lika hög grad nu?

  Gillad av 1 person

 2. Om medierna och överheten inte hade något att dölja skulle dom säkert ha släppt fram kritiker och med bistånd av kunniga människor kunnat avfärda många klimatskeptikers enskilda påståenden.

  Då hade båda sidor utvecklats och åtminstone skeptikerna hade kunnat komma tillbaka med bättre underbyggd kritik så småningom om dom inte rent av hade ändrat sig efter nya informationer.

  Men det gör inte medierna för deras uppdragsgivare vill inte att folk ska veta sanningen om att klimatet utnyttjas som en förevändning för att tvinga igenom en av klimatet oberoende agenda i de mäktigas intresse.

  Av det följer inte att vetenskapen har fel om klimatet, det som följer är att det kommer fram att det inte är fullt så bråttom som agendan ger sken av.

  Agendajournalistiken vill att vi skall lyda inte tänka och komma med kunniga motfrågor och kritisera de faktiska metoderna som drivs på.

  Detta leder till en stark polarisering mot etablissemanget men även till tvivel och underskattning av vetenskapen.

  Och det är inte forskarna som larmar i någon större utsträckning.

  Dom undviker mestadels att bli indragna i polemik eftersom dom inte räknar med att folk kan ta till sig detaljerade argument i svåra ämnen och dels därför att dom kanske själva är rätt kritiska mot hur agendajournalistiken ser ut men dom ligger lågt för att inte äventyra finansiering för sig och doktorander.

  Det är typiskt att det är mest pensionärer bland dom som deltar i debatten eftersom dom inte längre kan få sparken.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s