Det var ett klokt beslut av Sverige att motverka skolstängningar

Se där ja – nu visar det sig att Sverige gjorde rätt som inte stängde ned grundskolan och förskolan.

I hate to say I told you so alla alarmister som gav mig skit för att jag tyckte vi skulle ta det lite lugnt (främst på Facebook)! 😜

Skämt åsido så säger nu Norges smittsskyddsexpert Frode Forland på Folkhelseinstituttet att stängningen av skolor och förskolor haft en liten effekt i kampen mot coronaviruset. Man har också fått kunskap om att barns roll i smittspridningen är mycket liten i förhållande till de vuxna.

Jag är tämligen säker på att man i efterhand även kommer konstatera att nedstängningen av världsekonomin var ett misstag. 🙄

Källa: Expressen

2 reaktioner till “Det var ett klokt beslut av Sverige att motverka skolstängningar

 1. Tack för tankar.
  Angående Corona så vidhåller jag fortfarande att det kommer dröja bortåt 2022 innan man har en klarare bild av viruset och dess verkningar, rent medicinskt menar jag då. Se t ex hur man nu alltmer talar om en ”andra våg”. Vad som är sant och fake news kring Corona går inte att urskilja med någon större träffsäkerhet redan nu. Detta är grunden för min bedömning att det kommer ta till 2022 innan sanningen, den objektiva, medicinska sanningen har centrifugerats fram. Olika länder har olika registreringssystem, en sån enkel sak gör det helt enkelt inte möjligt att nu göra jämförelser mellan olika länder ur olika aspekter av hur man bäst hanterar Corona.

  Det andra du rör vid, nedstängningen av världsekonomin är en mycket komplicerad fråga. I den finns väl mängder med olika förklaringar till att man gjorde så, alltifrån rädsla, möjligheter att ta marknadsandelar genom att komma ut först ur Corona, ett stort företag eller land med ekonomiska muskler skulle kunna ”svälta ut” konkurrenter, ja det finns massor med tänkbara och rimliga förklaringar. Men ren panik har haft stor betydelse såklart, ingen i hela världen har ju varit med om detta förut, ingen!
  Men en sak kan man vara säker på, några ser till att den skada Corona ställer till med blir till deras fördel. Några har sedan decennier förstått att en sådan pandemi skulle komma och även förstått att förbereda sig. Corona är ett virus men det detta viruset stör ju inte penningförflyttningarna på nätet, viruset ger däremot möjlighet att agera på börser världen runt om man då har ”inside” information.
  Men för vanligt folk är nedstängningen naturligtvis något som drabbar. Men, också något som är nödvändigt, faktiskt. Frågan var bara när något som Corona skulle inträffa, ni vet den där liknelsen med ”den svarta svanen”. På detta vis som vi som global klump av människor har levt går det inte att bete sig längre, vi har ju ett klot bara, ingen exitplanet finns vad filmerna och fantasterna än målar upp för bild. Det är detta jag avsåg när jag för åtskilliga månader sedan skrev om Den Nya Tiden, om konsekvenserna av en pandemi. Jag var visst för tidigt ute. Det som ligger i korten nu, hur det blir, vad som formar sig just nu kan vi bara ana. Osäkerheten är enorm, det är ju något alldeles nytt för oss alla. Tänk så svårt det är att tro att det som varit inte alltid ska fortsätta så. Vardagen.

  Men en mer totalitär stat är jag rätt säker på håller på att formas, dag för dag. Inte jättemycket, men tillräckligt för att regeringarna kommer vara de som bestämmer och inte riksdagen, tillräckligt mycket för att man med fog ska kunna säga att demokratin urholkas ännu en bit. Sen har vi ju den riktigt stora grejen inrikes, hur få pengar att försörja alla som inte jobbar, hur kommer muslimerna att agera som kollektiv. Det blir spännande att se.

  Gillad av 1 person

 2. 1. Hade majoriteten röstat för Vetenskapliga partiet hade vi haft en fungerande beredskap och inte vräkt pengar på krigsförbrytelser mot suveräna stater, meningslösa Nato-övningar, EU eller massmigration av icke-flyktingar och icke-barn.

  2. När Kina rapporterade om ett okänt virus hade direkt nedstängning och karantän för alla kineser och alla de har träffat på varit logisk. T.o.m. strikt krav på munskydd och avstånd för alla.

  3. I samma ögonblick som man inser att viruset är relativt ofarligt för barn, vuxna och friska blir ingen nedstängning logisk. Vad resten av världen håller på med är ett stort djävla mysterium … ifall man inte har läst Sion vises protokoll och tror att en ondskefull ekonomistisk sekt ligger bakom, som söker världsherravälde. Då blir det plötsligt 100% logiskt varför just Sverige ska satsa smittspridning, nämligen massmord på gamla, sjuka och mörkhyade, särskilt män. Jag börjar tro allt mer på den teorin, eftersom man inte satsar på vare sig prevention eller vård, men t.o.m. ger morfin, d.v.s. aktiv dödshjälp.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s