Medan Sverige brinner talar Löfvén till folket med kluven tunga

Brottsplatskartan från polisen visar att även det senaste dygnet levererat den vanliga dosen av kriminella handlingar som numera tillhör den svenska vardagen – flera bostadsbränder, misshandel, äldrerån, inbrott, stölder och drogrelaterade brott för att nämna några. Ska man glädjas åt något är det att vi för ovanlighetens skull inte verkar ha haft någon knivhuggning eller skottlossning bland det som inrapporterats så här långt.

Överlag ligger händelserna hos den svenska polisen på en stabil nivå och med tanke på våra styrandes ointresse att ta i denna heta potatis och bekämpa den eskalerande brottsligheten med annat än tomma ord eftersom man inte vill kännas vid vad problemen grundar sig i, återstår bara en sak för det luttrade svenska folket – ta saken i egna händer i ett massivt folkuppror mot den passiva regeringen, eller foga in sig i ledet och lära sig att leva med otryggheten som ständig följeslagare för såväl en själv som ens anhöriga. Det blir alltmer uppenbart vilken linje svenska folket har valt.

Förvisso talar den så kallade oppositionen fint om allt de vill åstadkomma, men utan stöd från svikarpartierna och med avsaknad av kurage att pressa regeringen att agera, förblir det bara nya luftslott som byggs om och om igen.

Idag håller statsminister Stefan Löfvén sitt första maj-tal och i dagens Aftonbladet deklarerar han att årets tal inte bara vänder sig till arbetarrörelsen utan till hela svenska folket tack vare coronakrisen – en prövning som vi går igenom tillsammans som ett land.

I spaltmeter efter spaltmeter poängterar han allt bra som regeringen gjort för landet under den pågående krisen, trots att många insatser inte visat sig vara fullt så generösa som man utlovat och han avslutar med några väl valda ord:
”En dag kan vi andas ut men där är vi inte idag. Till dess behöver vi fortsätta orka göra rätt saker, ta ansvar för oss själva men också för varandra och vårt samhälle. Vi kommer klara krisen tillsammans.”

Den naturliga följdfrågan blir givetvis på vilket sätt Stefan Löfvén och hans ministrar gör rätt saker och tar ansvar? Med tanke på att landet brinner när polisen misslyckats med att upprätthålla lag och ordning samt landets invånare inte längre kan känna sig trygga så kan man med lätthet slå fast att hans uttalande innehåller en hel del brister.

Dessutom har vi stora problem med ökad extremism som sätter rikets säkerhet på spel, med en säkerhetspolis som tappat greppet. Men det talar man heller inte högt om. Istället gör Socialdemokraterna det de är bäst på – prata med kluven tunga och invagga folket i en falsk trygghet.

I slutändan har det dock ingen betydelse för svenska folket lever upp till uttrycket ”die dummen Schweden” eftersom man lydigt fortsätter rösta fram samma klåpare varje gång det är dags att gå till valurnorna.

#onlyinsweden

7 reaktioner till “Medan Sverige brinner talar Löfvén till folket med kluven tunga

 1. Medborgare! Våra tankar och böner går idag på vår gemensamma kampdag till vår store och käre ledare. I alla fabriker, skolor, i alla förorter, ja överallt sjunger vi idag beslutsamt en kampsång för vår store ledares tillfrisknande. Vi behöver dig käre ledare, visa dig käre ledare och ordförande, vi vill höra dina visdomsord, vi är vilsna utan dig käre Kim Jong-Löven!

  Gillad av 2 personer

   1. Ha-ha-ha!!!! Skitkul!!!!
    Men visst är det rejält konstigt att karln gömmer sig precis som Kim? Lika länge ungefär. Han kanske inte ens lever?

    Gillad av 1 person

 2. Idag är det 1 maj då S och V brukar demonstrera, marschera och sjunga och i sitt agerande peka mot framtida mål i plakat och affischer mm. De mål som fanns inom rörelsen är uppfyllda med råge sedan mer än 50 år. Verkligheten idag är totalt annorlunda än när S var mitt i folkhemsbyggandet.I dag är S tvungna att förhålla sig pragmatiskt för att kunna vara kvar vid makten. Ideal och ideologi som täcker in nuvarande verklighet finns inte inom rörelsen. Corona ger nu dock partiet ett möjlighet att under en kortare tid få visa vad man som parti en gång i tiden dög till, tom den stumme och numera tomma f d förbundsordföranden och numera statsminister Löfven väcks ur sin dvala och kan leverera några gamla fraser med viss glöd som påminner om hur lätt det var förr att vara statsminister.

  Så, vad kan man ha för krav på S idag? Naturligtvis borde de göra avbön och avgå, reformera sig och återkomma i valet 2026. Det kommer inte att ske. Följande fundament för demokratin har S förlorat på vägen samtidigt med sin själ såsom jag ser det;
  – betonandet av det personliga ansvaret och avvägningen mellan skyldigheter och rättigheter
  – detta att ansvarsutkrävandet för politikerna har vittrat bort genom S:s politiska manövrerande för att få behålla makten, utan ansvarsutkrävande av politiker och tjänstemän för vad deras beslut fungerar inte en demokrati
  – genom själva strukturen på S som organisation och att val sker till både riksdag, regioner och kommuner vid samma tillfälle sätts också ansvarsutkrävandet ur spel, detta skulle kunna åtgärdas genom mer inslag av personval, man visste vem man röstade på, det skulle inte vara partiet som tog fram någon som de anser lämplig
  – den bristande verklighetsförankringen inom S med för få som arbetat och studerat, detta tillsammans med låg utbildningsnivå och brist på idédebatt inom rörelsen har bidragit till kunskapsförakt och sänkt standarden på skolor, högskolor och universitet dessutom
  – naturligtvis avsaknaden av nyorientering politiskt efter den nya verkligheten, S hade efter folkhemsbygget inte längre något idéprogram, ingen riktig tanke vad man ville politiskt med makten varför slutresultatet blev att målet blev själva maktinnehavet

  Mer finns att tillägga, detta får räcka. Jag hyser inga illusioner, inget av ovanstående kommer ske/genomföras. Efter valet 2022 är det rimligen samma regering, samma partier som styr då som nu. S går stärkta ur ”krisen” (läs Corona, resten låtsas man inte om), SD blir något försvagade. Oavsett vad väljarna röstar på blir det som hittills vid de senaste valen, vi får samma politik även om problemen att lösa ser lite annorlunda ut 2022. Samexistensen och det som växer ur en ekonomi på nedgång med alltfler arbetslösa och en demontering av socialförsäkringssystemet blir nog de svåraste nötterna att knäcka. Prioritering blir nödvändig och en grannlaga uppgift, pengarna kommer inte räcka till, skatten går inte att höja mer för då kommer medelklassen att protestera. Det kommer bli mer uppenbart för folket vad som är rättvist och inte rättvist.
  Så, dessa är några tankar en 1 maj 2020.

  Gillad av 2 personer

 3. Man undra vad för kris landet lider av, klimatet, Corona är säkert ett sätt ändra fokus på landet som fattig pensionär så kan inte det tas ut mer skatt av mig mer än det som redan är intecknat c:a 65-70% kurvan är reda nod!! Jag tror det en ekonomisk kris allt handlar om inget annat Banker är på dekis liksom hela landet allt är intecknat upp över taknocken!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s