Finland tar emot migranter från lägren i Grekland – står Sverige på tur?

Igår meddelade Greklands migrationsminister att Finland anslutit sig till de övriga EU-länder som åtagit sig att ta emot unga asylsökande från lägren i Grekland. Finland välkomnar nu 100 ensamkommande barn och 30 vuxna.

Agerandet av det nordiska landet beskrivs som ”ett beslut av praktisk solidaritet”. Flytten beräknas ske under de kommande veckorna och de vuxna kommer att återförenas med familjemedlemmar som redan befinner sig i Finland.

Den grekiska regeringen har som bekant sträckt ut en hand till övriga EU-länder för att hjälpa till att axla bördan och försöker hitta fler länder som kan ta emot 1.600 ensamkommande barn(?). Som jag skrivit om tidigare, har 12 barn flugits till Luxemburg de senaste veckorna och 47 till Tyskland.

Migrationsministern nämnde också att Österrike skickat 60 specialtillverkade containrar för att husera vårdutrustning och fungera som karantän för misstänkta coronafall. Totalt kommer Österrike att skicka 181 sådana enheter till Grekland. 40 av dessa kommer skickas till ön Samos, där Greklands mest överfulla flyktingläger finns. Förra veckan rapporterade jag om att det var upplopp i lägren med sammanstötningar mellan olika etniska grupper, varav flera tält brändes ned. 30 av containrarna ska användas som en del av ett nytt läger som byggs på ön.

Återstår att se hur Sverige kommer att agera. Det måste svida rejält när Finland tar på sig Sveriges roll som humanitär stormakt och får cred internationellt för sin solidaritet. Hur länge kan Socialdemokraterna stå emot asylaktivisterna i Miljöpartiet, knähundspartierna och Vänsterpartiet? De kräver redan amnesti för alla ensamkommande afghaner som kom 2015.

Det skulle inte alls förvåna mig om Sverige står på tur inom kort. Stefan Löfvén har själv sagt att ”mitt Europa bygger inte murar, vi hjälps åt” och vi har faktiskt både råd samt plats i det här landet där det slösas med skattebetalarnas pengar som aldrig förr!

#engånghumanitärstormaktalltidhumanitärstormakt
#vembetalar

https://www.ekathimerini.com/252204/article/ekathimerini/news/finland-to-take-130-refugees-mostly-children-from-greece

12 reaktioner till “Finland tar emot migranter från lägren i Grekland – står Sverige på tur?

  1. Tack för den. Vilken läskig framtoning förresten med håret, den självmedvetna framtoningen som en ängel med ett budskap från ovan, en blandning mellan ängel och djävul ungefär.
   Tycker mig ha hört grejerna förr, ”just nu behöver vi en stark ledare som vi ska överlämna ansvaret till, en ledare som kan styra oss”. Hon har ett intellektuellt snävt perspektiv och berör på inget sätt konsekvenserna eller ens svårigheterna med att genomföra sin idé. Hon skulle ju kunna börja med att stödja Trump t ex! Eller Kina, där har hon en stark kraft med en tydlig agenda? Eller slå ihop sig med en sekt i Sverige, Miljöpartiet kallas de….intressant i varje fall att lyssna på fröken Rosa.

   Gilla

  2. Anledningen att inte länka till Youtube är uppenbar…
   Efter en mycket intressant föreläsning har någon lagt in kondensstrimmor från flygtrafik, vilket sätter foliehattsstämpel på föreläsaren, en hatt som hon definitivt inte förtjänar, samt ett ämne hon alls inte föreläser om.

   Vem har lagt in detta och varför, frågar jag mig konspiratoriskt? Youtubes ägare? Vill de nedvärdera henne?

   På Archive.org kan man ladda ned filerna på samma kvinna i mp4- eller ogv-format, helt utan att köra dessa ägares skripts om man vill det. https://archive.org/details/Agenda21InterviewWithRosaKoire-GlobalGovernmentsTheftOfYourFuture

   Gilla

  3. Jag förstår hennes oro, men håller inte med henne. Konsekvensen av att vilja skydda naturen måste bli minskad mänsklig påverkan på naturen och resurserna genom minskad konsumtion och minskad population.

   Gilla

   1. Det är kanske Dunning-Kruger-effekten?

    Jag sätter kollektivet och ekologisk hållbarhet före personlig otyglad frihet, medan hon, förmodligen i okunskap, sätter sin personliga frihet före grunderna för existensen av den.

    Gilla

   2. Alla vill ha en frisk natur.

    Rosa varnar för införandet av en vidrig global diktatur.

    Gilla

   3. Nej. Alla vill inte ha en frisk natur. Då hade de röstat för fred, ekologisk hållbarhet och en balanserad population som ger plats för naturen. Så är inte fallet.

    I min mening är Rosa en del av problemet, som har drivit fram exakt det hon varnar för. Folk röstar fel, d.v.s. på oligarkernas marknadsliberala träskkrokodiler för krig och absurd tillväxt i Demokraterna och i Republikanerna, så även hon.

    Gilla

 1. Godmorgon och vi får gratulera S att de slapp demonstrera första maj, de är själaglada. ”Upp till kamp….”, det skulle ha klingat aningen falskt.
  Det vore förskräckligt om Sverige skulle regeras ånyo av en liten grupp fanatiker, fanatiker med en blind tro på att deras väg leder till välgång och lycka för Sverige. Fy tusan för att få hit fler sånt, vi behöver ju exportera i stället.

  Gillad av 2 personer

 2. Citat: ”Det måste svida rejält.”
  Inte alls för Finland har länge underlåtit att ta sitt ansvar i den här frågan, nu snackar jag om årtionden och det är ju inte mer än rätt.
  Det innebär inte att Sverige bör öka på sina åtaganden.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s