Vem gagnas mest av ett vaccin – mänskligheten eller läkemedelsbolagen?

Det antivirala läkemedlet Remdesivir, som tidigare var tänkt att behandla Ebola, har sedan en tid tillbaka pekats ut som en möjlig behandling mot coronaviruset och igår gick börsen på Wall Street upp efter att det amerikanska läkemedelsbolaget Gilead uppgett att en studie från USA:s hälsomyndighet NIH visar att läkemedlet Remdesivir har effekt för behandling av covid-19. Förhoppningarna är nu stora på att läkemedlet kan vara en väg framåt i kampen mot smittan, men än är det för tidigt att ropa hej, igår presenterades nämligen även en kinesisk studie med slutsatsen att Remdesivir inte påskyndar tillfrisknandet hos svårt sjuka covid-patienter.

Samtidigt pågår protester i USA både mot utegångsförbudet och mot ett vaccin, där dessa två läger hittat en gemensam fiende i regeringens medicinska experter.

En känd vaccinmotståndare är profilen Del Bigtree som kallats för en ”antivaccin-kändis” och anklagats för att själv samt genom sin organisation ICAN sprida myter och tvivel om vaccin.

Del Bigtree säger att ”anti-vaxxer” är ett brett och nedsättande begrepp som syftar till att avfärda andra åsikter än de dominerande i forskarvärlden och de påstår sig inte ens vara emot vaccin.
-”Någon dag kanske de gör ordentliga säkerhetstest, eller så kanske det kommer en sjukdom som är så allvarlig att jag är villig att ta risken. Vad gäller coronaviruset tillhör jag och min familj inte någon riskgrupp och därför skulle jag inte ta ett vaccin. Man bör istället fokusera på att behandla riskgrupper och förespråkandet av allmän coronavaccination handlar främst om pengar. Läkemedelsindustrin tjänar bara en viss mängd pengar om de säljer en produkt till 0,3% av befolkningen. De vill mycket hellre göra en produkt som världens regeringar påtvingar 99,7%.

Världshälsorganisationen listade i fjol ”tveksamhet inför vaccin” som ett av tio hot mot global hälsa, men Bigtree avfärdar att han skulle skrämma människor med ovetenskapliga teorier.
-”Att ställa frågor är inte att skrämmas. Att säga att de frågorna orsakar rädsla eller fara är däremot att skrämmas. Det är läskigt att se censuren runtom i världen av mig och sajter som min som ifrågasätter.”

Det är väl allmänt känt att läkemedelsindustrin tjänar multum på att människor är sjuka och knaprar medicin. Självklart strävar dem även i det här fallet efter att världens regeringar ska tvångsvaccinera befolkningen så att de kan fylla sina fickor rejält.

Dessutom väcker det återigen tankar på hur Covid-19 egentligen kom till och vem som tjänar mest på världskrisen.

Man får verkligen hoppas på att när ett vaccin väl står färdigt så är fokus, likt i vanliga influensatider, på att erbjuda vaccinet till främst riskgrupper samt de som vill på frivillig basis. Själv håller jag mig själv och min familj så långt borta från vaccin och medicin som möjligt (förutom grundvaccineringen) såvida inte nöden kräver det.

#followthemoney

https://www.gp.se/nyheter/sverige/studie-om-coronaläkemedel-väcker-hopp-1.27368956

https://www.svt.se/nyheter/utrikes/amerikanska-vaccinmotstandare-tar-sikte-pa-coronavaccin

10 reaktioner till “Vem gagnas mest av ett vaccin – mänskligheten eller läkemedelsbolagen?

  1. ”..igår presenterades nämligen även en kinesisk studie med slutsatsen att Remdesivir inte påskyndar tillfrisknandet hos svårt sjuka covid-patienter.”

    De flesta undersökningar osv visar att ” svårt sjuka covid-patienter” har svårare att bli friska…..
    många undersöknngar visar också på att ”Remdesivir ” såväl som andra medel (det mot Malaria) har bättre prognos ju tidigare det sätts in…. antingen skulle dessa patienter blivit friska iaf eller så har medlen bättre verkan i tidigt skede….. och det är inte okänt inom medicinen att en tidig behandlig är att föredra då ett antal komplikationer lätt följer av den primära smittan…….. osv….

    Sedan kan man ju fråga sig med de fakta som officiellt kommit från Kina hur de med sin stora befolkning, tätt boende, kunnat slippa undan med några tusen fatala medan USA plus Europa nu tillsammans, med någorlunda många invånare, hittills haft mer än 50 S.I.C. gånger fler rapporterat fatala…..

    Fel data, mest från Kina isf, eller avsaknad av tips att bromsa pandemin, från Kina isf?

    För det vi vet makes NO sense!!!!

    Gillad av 1 person

    1. Kina har medvetet släppt ut viruset från sina labb och de har redan hunnit vaccinera sin befolkning och därför få döda.Har man levt under svåra förhållanden under kommunisttiden kan man ta några år av möda för att ta över världen.Där ligger tom konspirationsteorin i lä om att judar styr världen.Det är ju Kina som numera styr världen.

      Gillad av 1 person

      1. Ja om ett vaccin använts på 100-tals miljoner Kineser så skulle det ”make sense” . . MEN Kina uppger ju officiellt några tusen faltala… dåligt vaccin eller alla inte vaccinerade eller finns ett bra läkemedel för detta virus . . att inte dela med sig av detta ger nu samma skada för oss i väst…..
        Rörande att Kina tagit över all tillverkning av läkemedel incl penicillin, mycket av elektroniken osv är det faktiskt inte CCP som drivit detta utan företag i väst….

        Gilla

  2. Tja, jag överlever hellre med ett vaccin än dör utan bara för att jag allmänt hatar kapitalet och de så kallade giriga, men det är klart, vissa dör ju hellre än göder kapitalet, lycka till ….villkora omedelbart bidragen till de arbetsbefriade med arbetsplikt så vi får lite fart inom jordbrukssektorn, vi slipper ta in arbetskraft utifrån så kan vi alla få grönsaker och frukt i fortsättningen från Sverige…….

    Gilla

    1. Jo, jag vet, men vad ska man göra åt detta??? Det är ju han som står där nu. Han är inte ond eller bara god. Han är ju bara tillsatt där och följer spelets regler. Är du FÖR hederlig kastas du ut. Angrip och attackera de som satt honom där, angrip de som gjort att det inte finns någon offentlig debatt i Sverige längre, angrip S för att alla utredningarna inte fungerar längre, angrip, ja vafan, ställ frågor och försök lämna svar på varför svenskarna fortsätter rösta som de gör. Jag tycker att rubrikerna på denna sajt är de rätta, men folk klagar bara och överträffar varandra i att hitta all skit som försiggår, men kom med nästa steg i tänket, ställ frågor, försök formulera svar…… Men det kanske inte är avsikten med bloggen, det är ju vackert att vi får möjlighet lätta på trycket. Men medan vi gör det är det snart klart hur allt blir efter Corona. Varför är de inte fler som resonerar kring detta?

      Gillad av 1 person

  3. Nä, inte alls, bara trött på alla floskler som skrivs. Spelreglerna ser ut som de gör i vårt samhälle, vår värld. Det är väl en sak att se, analysera, kritisera, det är en helt annan sak att vara barnslig och samtidigt utnyttja och använda sig av det ”de giriga” producerar. Just detta med att tillåta sig vara barnslig och inte vuxen, det har jag svårt att köpa. Det finns övernog av sådant idag.
    Det senare med villkorade bidrag kommer, vänta bara, jag får rätt…..

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar