Svårt hitta fall där barn överfört coronasmitta till vuxna – indikerar att Sveriges strategi för att inte stänga grundskolorna var rätt beslut

Forskarna har inte lyckats hitta ett enda barn som fört coronaviruset vidare till en vuxen. Stora studier som gjorts för att se hur COVID-19 påverkar små barn konstaterar att de inte spelar en signifikant roll i spridningen av viruset samt har mindre risk att smittas än vuxna.


Även om vissa experter fortfarande insisterar på att mer bevis behövs, har de ändå noterat att inte det inte existerar ett enda fall där ett barn under tio år överfört viruset till en vuxen, inte ens i smittspårningen som utförts av WHO.


Folkhälsovårdsmyndigheter i Schweiz har deklarerat att barn under tio år kan krama sina mor- och farföräldrar igen eftersom de inte utgör någon risk.


Även om jag inte tycker att vi ska följa i Schweiz fotspår och uppmana våra äldre att återigen börja krama sina små barnbarn eftersom de faktiskt är en riskgrupp, så kan man i alla fall konstatera att mycket talar för att Sverige tog rätt beslut genom att inte stänga ned grundskolorna som man gjort på många andra håll i världen.


https://www.theage.com.au/world/europe/experts-fail-to-find-a-single-case-of-children-passing-virus-to-adults-20200430-p54ohi.html

5 reaktioner till “Svårt hitta fall där barn överfört coronasmitta till vuxna – indikerar att Sveriges strategi för att inte stänga grundskolorna var rätt beslut

 1. En positiv nyhet om stämmer. MEN förvirringen och kunskaperna kring detta virus blir ännu mer märkliga….. Liknar på det viset en del av de barnsjukdomar som våra saliga anförvanter led av om de inte ”tagit smällen” som barn medan vi kottar sprang runt och busade obehindrat……..

  Gilla

 2. Vi får väl se bortåt 2022 när utvärderingen rent medicinskt börjar bli klar av kinesiska Coronaviruset, tills dess är det mesta spekulationer, INGEN VET, men många TROR och TYCKER, sådana grejer har aldrig kunnat ersätta ATT VETA…..det är därför vi behöver utbildade människor, kunniga, att prata skit på nätet trollar inte fram ett vaccin…..

  För övrigt bör vi absolut ta efter Schweiz, i allt, absolut allt….en enkel sak vore om våra ledare slutade förolämpa andra länders ledare, senast Bah som kallar Orban för diktator och nu sitter och snyftar för att hon får påhopp tillbaka…..vad fan är det för fel på svenska politiker i detta avseende???? Tror de sig kallade att uppfostra världen bara för att de lyckats uppfostra svenska folket på Twitter????

  Gilla

 3. Jo, jag vet. Det är bra att hitta ljus i mörkret. Men det går absolut inte att dra några slutsatser av detta. Tro mig, det går inte för någon att veta något med bestämdhet ännu.
  Det jag vet med bestämdhet är att de flesta som hamnar på IVA i respirator är feta. Inta alla, men de flesta.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s