Islamistisk terrorattack avvärjd i Danmark

PET och Köpenhamnspolisen har idag genomfört en koordinerad polisaktion i Köpenhamn. Bakgrunden var misstanke om förberedelse av en terrorattack med ett militant islamistiskt motiv.

En person har gripits för förberedelse till terror. Gärningsmannen har agerat ensam och haft ett militant islamistiskt motiv enligt chefpolisinspektör Jørgen Bergen Skov, som i övrigt var sparsmakad med detaljer.
-”PET:s insats har medverkat till att vi har avvärjt ett terrorangrepp. Den misstänkte ska ha försökt skaffa skjutvapen och ammunition för att genomföra en terrorattack, men jag kan inte gå in på var.”

Återigen bra jobbat av den danska polisen – i december förra året avvärjde man ett annat planerat terrordåd när polisen slog till mot en lång rad adresser i Danmark och grep 20 personer misstänkta för terrorplaner med militant islamistiskt motiv.

Återstår att se om man i Danmark har likadana syltryggar till politiker som i Sverige där man varken utvisar eller håller personer som är ett hot mot landets säkerhet i förvar.

Med tanke på hur många islamister vi huserar i Sverige är det ett under att vi klarat oss från större angrepp så här länge. Vi kanske helt enkelt ska vara tacksamma för att Socialdemokraterna ingick avtal med Sveriges Muslimska Råd 2015 samt att de har låtit Muslimska Brödraskapet nästla sig in i maktens boningar?! 🥳

https://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE12111137/koebenhavns-politi-har-anholdt-og-sigtet-en-person-for-forsoeg-paa-terror/

5 reaktioner till “Islamistisk terrorattack avvärjd i Danmark

    1. Är de separerade från varandra, verkligen? Kyrkan kramar islam. Broderskapsrörelsen inom S är mäktiga och kramar islam och agerar minsann politiskt. Islam erkänner inte några andra lagar än de som de bekänner sig till. Vi har fullt med valda politiker som bekänner sig till islam. Visst har det märkts? Formellt är vi ett sekulärt land, javisst, men med islam här, denna lära som inte är förenlig med demokratiska spelregler, vad tror du vi har att vänta??

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s