Regeringen vill skärpa reglerna för utvisning men som vanligt handlar det om att skjuta problemet framför sig i ännu en utredning

Regeringen och kappvändarpartierna vill nu skärpa reglerna för när brottslingar kan utvisas. Justitieminister Morgan Johansson konstaterar bland annat att regelverket är för svagt idag och dessutom har praxis utvecklats så att man kan ifrågasätta reglerna.

Det låter givetvis jättebra – det finns bara ett aber och det är så klart att det inte handlar om något som ska implementeras nu utan man ska starta ännu en utredning.

Utgångspunkten är att reglerna för utvisning ska skärpas och en av flera frågor som den nya utredningen ska titta på är hur domstolarna ska bedöma ”stark anknytning” till Sverige, hur tröskeln för utvisning i straffskalan kan sänkas samt hur länge en utvisning ska gälla.

Idag är praxis att utvisning kommer på fråga när brottet som begåtts har ett straffvärde på minst ett års fängelse, men enligt minister Johansson är utgångspunkten att om man begår allvarliga brott i Sverige och inte är svensk medborgare så ska huvudregeln vara utvisning.

Ett annat problem är att utvisningar inte kan genomföras eftersom mottagarlandet vägrar ta emot personen trots att folkrätten kräver att så ska ske eller för att personen riskerar dödsstraff alternativt tortyr i hemlandet.

Johansson menar att det måste finnas en möjlighet för åklagaren att återkomma med ny påföljd om utvisning inte kan verkställas, vilket jag ställer mig frågande till eftersom det i många fall inte kan dömas till hårdare påföljd eftersom vi inte har dödsstraff – se till exempel fallet Akilov där han dömts till livstids fängelse. Varför ska vi acceptera att den uslingen tar upp fängelseplats och att svenska skattebetalare bekostar hans uppehälle resten av hans liv? Varför ska Sverige skydda sådana svin från att utsättas för tortyr när de mördat svenska medborgare samt utsatt anhöriga för ett livslångt lidande? Obegripligt! I de fall där hemländerna inte vill ta emot dem kan vi väl dumpa dumpa dem vid landsgränsen kan man tycka, men det vore så klart inhumant.

Utredningen ska även titta särskilt på hedersrelaterat våld och förtryck, där tanken är att hedersbrott alltid ska prövas mot utvisning. Enligt Liberalernas partisekreterare Juno Blom är detta en signal om att det blir mycket allvarliga konsekvenser om man inskränker någon annans rätt till frihet. Återstår att se säger jag med tanke på hur svårt våra styrande har att sätta ned foten i dessa frågor av rädsla för att stöta sig med väljargrupper.

Morgan Johanssons slutkommentar är ett skolexempel i hyckleri och jag får nästan dubbelkolla att det inte är valår:
-”Är man i Sverige och inte har svenskt medborgarskap måste man följa de regler som gäller här.”

Juni 2021 ska utredningen vara klar och regeringen samt samarbetspartierna hoppas hinna få skärpt lagstiftning på plats före nästa val. Eller hur?! Vi vet alla hur det kommer sluta – de använder det som köttben och lovar införa det under kommande mandatperiod om de vinner valet, sedan skjuter de problemet framför sig några år till.

Jag vill inte ens tänka på hur många fler kriminella icke svenska medborgare som kommer att flöda in i landet under denna tid och ansluta sig till de redan tiotusentals existerande som bara är här för att parasitera samt göra livet surt för landets invånare!

#vibegraverproblemetienutredning

#mindresnackmerverkstad

#vigillarintefegapolitiker

https://www.dn.se/nyheter/sverige/utredning-ska-leda-till-att-fler-utvisas-for-brott/

11 reaktioner till “Regeringen vill skärpa reglerna för utvisning men som vanligt handlar det om att skjuta problemet framför sig i ännu en utredning

 1. Ytterligare en utredning som inte leder till någon större föreändring, en tjusig skrivbordsprodukt!
  Skulle nu det aktuella motagarlandet vägra att ta emot personen/personerna ifråga så går de problemet säkert att lösa om beslutsfattarna anstränger sig lite och tänker till.

  Gillad av 1 person

 2. Jag blir så jävla trött. Ännu en obefogad utredning. Ni vet väl varför man ideligen tillsätter den ena utredningen efter den andra? Svaret är förstås att man inte vill ta i frågan. Snacka går ju men adekvat och reell handlingskraft lyser med sin frånvaro, som alltid. Jag blir så trött…

  Gillad av 1 person

   1. Ja vad ska vi göra Jenny? Revolution? Stå på händerna? Räcka ut tungan, skrika blää och ge dem det fula fingret eller bara ignorera dem? Ärligt talat och skrivet så vet jag faktiskt inte. Vet du Jenny? Snälla, ge mig hopp…

    Gillad av 1 person

   2. Kanske ska vi lyssna på vår svenska kung, du vet han som bestämmer och råder över konungariket Sverige? Till sin hjälp har han den högt stående drottningen, de likaså högt stående prinsessorna och den ävenledes högt stående enfödde prinsen. Vad ger då Kungen, ers Majestät den allenarådande, för råd? För om det är någon som sitter inne med kunskaperna så är det väl Kungen och ingen annan? Så här säger Sveriges konung och regent: ”Var försiktiga och tänk på er egen hälsa och framtid.”
    Visst är det väl kloka ord som vi alla bör ta till oss så säg? Ett fyrfaldigt hurra anbefalles härmed. Hurra, hurra, hurra, hurra! Jenny, hurra nu, försök inte smita undan…

    Gilla

 3. OT men ändå inte i dessa dagar.

  Mmm… det finns de som skor sig på andras olycka…
  Vad jag tycker och anser avseende detta lämpar sig inte för denna tråd.
  Super-Rich Are Getting Richer During The Pandemic
  The pandemic shutdown has created the greatest wealth heist in a lifetime. The rich are only getting richer.
  America’s Super-Rich See Their Net Worth Increase $282 Billion https://www.mintpressnews.com/super-r

  Gilla

 4. Förr var utredningarna av hög klass. Man plockade in kompetenta människor och folk som företrädde olika åsikter i en sak som skulle utredas. Åsikter bröts mot varandra, fram kom någon som gagna sakfrågans lösning och oftast även folkets. Sedan länge är det en och samma åsikt inom en utredning, det är en beställningsutredning, inte sällan en enmansutredning som levererar beställd produkt. Har verkligheten ändrat sig på något sätt under utredningstiden läggs utredningen ner. Självklart är utredningar ett effektivt sätt att begrava något besvärligt.
  Tänk, det tog 2-3 dagar och så var det klart med extra befogenheter till regeringen. Samma sak i Norge, där sade Erna Sohlberg klädsamt nog i riksdagen att ”det var inte ett försök till statskupp”. I Sverige fick man gå till en samlingslokal där Morgan sade, ”fan, det sket sig”. I kristider vill staten ha mer makt och efter kristen släpper man inte den makten. Staten i sig är inte ond, det är de människor som vi ger makten att via staten styra som är onda.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s