Vi lever i förnekelsens tid

Jag har allt oftare kommit på mig själv med att jag hittar på orsaker och undanflykter när jag varje dag läser om hur den grova kriminaliteten flödar fritt.

*En ung kvinna blev överfallen och misshandlad i ett motionsspår i Västerås igår kväll – hon kände säkert mannen på något sätt.

*Explosion i trapphus i Östersund – nåja ingen person blev skadad och fastigheten är trots allt intakt.

*Ännu en skottlossning – ja men ingen dog iallafall och det är säkert gängrelaterat.

*Unga som knivrånas – så länge de inte skadas allvarligt så…

*Äldrerån – dessa förbenade öststatsligor, de skulle inte släppt in dem…

*Grov misshandel – offren befann sig helt enkelt på fel plats vid fel tillfälle eller så kände de säkert varandra.

*De otaliga våldtäkterna – bedrövligt, men hon klarade sig utan större skador åtminstone och de kände nog varandra.

*Explosioner – det är bara kriminella gäng som hotar någon.

*Bilbränder – ligister som inte har något bättre för sig än att förstöra andras egendom eller försäkringsbedrägeri.

*Fastighetsbränder – uttråkade ungdomar eller kriminella gäng som inte fått betalt.

*Våldtäkter mot pojkar av män i grupp – äsch det är kulturellt betingat, sådant vi inte förstår oss på.

Så där håller det på i bakhuvudet även om jag självklart tycker att alla dessa vidrigheter och övergrepp aldrig är försvarbara. Men eftersom det sker så regelbundet och våra styrande inte gör något för att stävja utvecklingen samt vår polismakt har begränsade resurser att ingripa, blir resultatet därefter för oss nyhetskonsumenter och välindoktrinerade medborgare.

Det är väl så våra politiker och media vill att vi ska resonera – att vi ska ursäkta det som pågår samt acceptera att den tunna gränsen till anarki är en del av vår vardag som vi och våra barn måste leva med.

#detnyasverige

#närärdetnog

#ursäktaintevåldet

#vigillarintefegapolitiker

5 reaktioner till “Vi lever i förnekelsens tid

 1. Ja Jenny, din slutsats är en rimlig tolkning av verkligheten. De vid makten gör i slutändan alltid en riskkalkyl och prioriterar utifrån den; hur många röster förlorar vi, hur många röster vinner vi om vi gör si eller så. Nu när ansvarsutkrävandet av politiker inte längre fungerar kan de strunta i vad som känns rimligt för medborgaren.

  Gillad av 1 person

 2. När regeringspartierna bestämde sig för att ta in den oerhörda mängden invandrare gjorde man en riskkalkyl. I riskbedömningen ingick bl a risken för att brott kommer begås mot svenska folket. Nackdelarna, riskerna med invandringen (bl a våldet) vägdes in kontra fördelarna. Vad väger över, möjligheten att få många röster i kommande val från dessa invandrare kontra risken att få färre röster av svenskarna? Partiernas riskbedömning visade sig hålla, den är korrekt, de partier som beslutade om invandringen sitter kvar vid makten, svenskarna accepterar våldet.

  Gillad av 1 person

 3. Jag tror att det mera handlar om en skyddsmekanism inombords för man orkar inte reagera med avsky och missmod hur många dagar i sträck år efter år, när det som började som en darrning på övre däck som det står i visar är bara början på, en totalkollaps med medborgargarden och gated communitys som trolig följd.

  Det är synd att ingen lyssnade på dom som ville begränsa inflödet av problem för 10 år sedan när det gått att undvika för nu är det nog för sent.

  Gilla

  1. Trevligt med utbyte av tankar dalmannen. Instämmer i detta med hur gemene man orkar/inte orkar ta till sig verkligheten. Men politiken fortsätter obönhörligt oavsett vad vi förmår ta in och inte ta in. Det nya kommer strax när partierna rullar ut vad som ska gälla när Corona bedöms tyglad. Inget som skett är något misstag, det är avsedda effekter för det mesta. Slarv osv, javisst, men eftersom ansvarsutkrävandet inte fungerar, vi har inte personval, så får avslöjanden inte några konsekvenser/effekter på det som kommer. Se hur man slog sönder den mycket välfungerande cancervården med strålning på Radiumhemmet. Se hur fru Reinfeldt och Svenonius kunde köra KS och nya KS i botten och ändå står de där med orubbat förtroende och uttalar sig i Corona-krisen. Se hur Reinfeldt som var en av de ivrigaste tillskyndarna för maximal invandring, ändå hyllas han med stående ovationer på senaste M-stämman.

   Gilla

 4. Risk analysen politikerna gjorde gällde nog bara dem och deras barn.
  Politikerna ser till att flyktingar och invandrare hålls borta från deras område.
  Men nu begär flyktingarna bättre skolor och utsatta områden sprider sig i
  Landet men politikerna med sina palats och livvakter känner sig fortfarande
  Trygga. Medan vi alla andra ser och hör om vidriga brott som invandrare
  Begår. Och går ostraffade ökar och kryper närmare.
  Klart vi tar till massa knep för att stå ut. Synd bara att vi inte kan föra över oron
  och brotten till Politikerna .
  Inte förrän en politiker blir våldtagen kommer , plundrar, hotad, rånad kommer de
  Skärpa flyktingmottagandet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s