The saga continues

Socialdemokraterna fortsätter skörda framgångar hos väljarna, vilket Ipsos slår fast i sin senaste undersökning och med tanke på att det är tredje väljarbarometern som visar samma sak så får man nog medge att det ligger något i det – S får med all tydlighet medvind av coronakrisen.

Enligt undersökningen ökar S med upp mot fem procentenheter i jämförelse med förra månaden och kammar därmed hem 29% av väljarstödet, medan det näst största partiet SD hamnar på 21%. Alla partier utom KD har tappat väljare till S.

Vi lever i konstiga tider helt klart och svenskarnas minne är kort. Det är nästan så att man börjar längta till post corona för att folket ska få den rejäla käftsmäll som de verkar behöva för att vakna!

#onlyinsweden

8 reaktioner till “The saga continues

  1. Jenny nämner ordet Corona i sina rader ovan. Vetenskapen vet att nästa pandemi kommer.
   De som dött och nu fortsätter att i Corona och som inte fått vård på IVA, de skulle förmodligen ha kunnat räddats med respiratorvård. Eftervården är ofta flera månader lång med bestående lungskador av varierande grad.
   Var kommer man sätta ribban nästa gång för vilka som ska få bästa möjliga vård?
   Spanska sjukan dödade fler än vad som dog i första och andra världskriget tillsammmans, minst 50 miljoner, 5 % av världens befolkning. De som dog var främst unga vuxna. Gravida kvinnor var särskilt utsatta (här är ordet utsatt använt i en korrekt betydelse). De drabbade fick aggressiv lunginflammation med mycket kraftiga blödningar. Offren drunknade i sitt eget blod.
   Hur kommer historien om Corona att skrivas, återberättas om 1-2 år?

   Gilla

  2. Det nya som kommer post-corona som Jenny skriver har sedan länge förberetts intellektuellt och ideologiskt. Som alla nya större perioder tar de nya alltid sin avstamp i någon form av kris, när en hegemoni skakas av någon orsak. Krisen finns här och utlöstes av en pandemi. De underliggande problemen blottas nu. Det nya kommer då som en möjlig väg ur tillståndet. ”Det nya” som kommer vet vi inte vad det blir, men det kommer att presenteras som att det identifierar problem och har lösningar på dessa problem. Det största problemet som kom slutet av den förra perioden var konsekvenserna av införandet av en ny kultur och en ny religion i det svenska samhället, inte nödvändigtvis av antalet personer i sig, utan vad de tänkte och trodde på om hur livet ska levas, deras tro, ideologi. Det problemet kommer behöva hanteras, men det kommer inte benämnas såsom vi önskar. Vilka krafter som stöder det nya är oklart, att de är konkurrerande och att kompromisser måste till är självklart. Ett litet konkret exempel på detta senare är att reformeringen (läs privatiseringen) av Arbetsförmedlingen just nu fortsätter trots att allt sunt förnuft säger att AF borde lämnas ifred just nu. Slutligen, vi får hoppas att övergången till nästa fas i Sveriges moderna historia går lika lugnt till som det gjort under de senaste 100 åren. Förutsättningar för något annat finns.

   Gilla

 1. Jenny!

  Bloggen har pytteliten text jämfört med förut.
  Tror inte det beror på min dator eftersom alla andra ställen jag läser har oförändrad textstorlek.

  Gilla

 2. Är det så finns bara ett ord tragiskt. Vi får se den dagen efteranalyserna ska presenteras vilka lögner som ska komma för att förklara det närmast kompletta misslyckandet från myndigheter och institutioner utan framförhållning och med otydliga direktiv med svår spridning som följd. Är det exempelvis en slump att spridningen är stor på äldreboenden och hemtjänst som är en dyr kostnad för landet samtidigt som den alltmer bemannas av snabbutbildade ickesvenskar som inte ens har tillräckliga språkkunskaper för att sköta jobbet.

  Gilla

  1. Corona har inte nått LSS-boendena med full kraft ännu. T. ex.
   Det är bekymmersamt att det inte ens på nätet i tillräcklig utsträckning förs motsvarande debatt som borde föras offentligt och som borde präglas mer av analys och mindre av invektiv.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s