Bra initiativ med cykelskola

Cykelskola lät lite komiskt vid en första anblick, men grundar sig i ännu en kvinnoförtryckande åtgärd. Den 10 september 2016 utfärdade nämligen ayatolla Ali Khamenei ett förbud för kvinnor i Iran att cykla eftersom cyklande kvinnor drar till sig för mycket uppmärksamhet från män, vilket strider mot kyskhet och därför måste överges. Även kvinnor från andra länder har aldrig haft möjlighet att få cykla tidigare.

Cykelskola erbjuds på många platser i landet och är ett bra initiativ som på sikt även kan öka möjligheterna till arbete. Att cykla borde vara alla människors rätt oavsett kön!

3 reaktioner till “Bra initiativ med cykelskola

 1. Jodå, men först borde man göra rätt för bidragen. Jobba. Sen, när man sparat ihop till en cykel, då kan väl lämpligen frivilliga från MP hjälpa sina proselyter. De kan samtidigt upplysa om hur man ska gå på trottoarer i Sverige.

  Gilla

 2. När jag gick på mellanstadiet, så lärdes berörda trafikregler ut. Det fanns t.o.m. en rikstävling benämnd ”Säker i sadeln”, där man först fick kvala in i kommunen via teoriprov. Vinnaren gick vidare till regionsfinal, där även praktiskt prov ingick. Kommer dock inte ihåg hur många som sedan gick till riksfinal.

  Här där jag bor, är det inte ovanligt att träffa på cyklister uppe på trottoarer, även om det finns en cykelbana bredvid … Det går även att träffa på de som cyklar på vänster sida i trafiken.

  Vanligast är dock färd utan ljus och med mörka kläder när det är mörkt. Höll på att klippa en sådan på väg hem från jobbet sent på kvällen, för någon månad sedan. T-korsning utan belysning och vederbördande genade på fel sida av refugen och syntes inte förrän denne var rätt framför billjusen. I det läget hade jag inte mer än drygt 10m fram till det var dags att svänga ut på huvudvägen …

  Gilla

 3. Det fanns ingen som helst trafikinformation när jag var i mellanstadieåldern. Det fick man lära sig den hårda vägen. Cykelskola, vad är det för trams? En annan fick lära sig cykla när man var runt fem bast. Visst blev det skrapsår både här och där men så småningom så behärskade man tekniken. Learning by doing är modellen och detta utan någon tramsig cykelskola.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s