Socialdemokraternas återtåg mot toppen fortsätter i oförminskad styrka

Se där ja, ännu en undersökning som påvisar att Socialdemokraterna fortsätter forcera framåt och står starkt i krisen. Alla landets problem innan corona är som bortblåsta i folks medvetande som det verkar, trots att de är minst lika framträdande som tidigare och media gör sitt bästa för att bibehålla fokus på pandemin som ger den sämsta regeringen genom tiderna ny vind i seglen.

Virusutbrottet kunde inte kommit mer lägligt för den sargade rödgröna sörjan och det finns mycket som talar för att den här mannen eller hans kronprins kommer att stå som vinnare även efter nästa val, om inget radikalt sker. Var det motståndet ska komma från är dock synnerligen ovisst i dagsläget med en transparent opposition.

Vi är nog ett av få länder i världen som oavsett hur många gånger våra styrande kör över landets medborgare och hur mycket problem de orsakar landet, ändå får förnyat förtroende vart fjärde år!

#onlyinsweden

Källa: SVT

19 reaktioner till “Socialdemokraternas återtåg mot toppen fortsätter i oförminskad styrka

 1. TV-serien om en amerikan och hans fem fruar ser ut som om nån sorts motåtgärd mot det folkmord som oligarkin anställt mot deras starkaste interna konkurrent om makten.
  Den huvudsakligen europeiska folkgruppen.
  Den sovande konkurrenten som låter sig ledas utför stupet utan protester.
  Brunstämpeln torde vara det som avskräcker den medvetna delen.
  Och makten har eller vägleds av mer maktpsykologisk insikt än undersåtarna.
  Den osakliga brunstämpeln utnyttjas målmedvetet.

  Gilla

 2. Ja, fy fan! Det är mänsklighetens öde, att jävlas med varandra verkar det som.
  Tar mig friheten att skriva nedanstående. Corona regerar ju i alla fall nu och är inte klar med jobbet. Fast egentligen är det när makten anser att det är ok med vissa offer som Corona är över. Snart så.

  Som sagt, vi får se om Afrika börjar hosta på allvar….kanske finns genetik där så att Corona inte biter så hårt? Där finns ju mycket farligare smittor (inte bara Ebola minsann) som tar livet av jättemånga varje år, så Corona kanske inte blir så stor grej där….i jämförelse…kanske många afrikanska länder är mindre sårbara, de är ju inte hop-uppkopplade på samma vis…möjligen blir de förbannade på kineserna som ju finns där då Corona kommer från Kinaland….börjar bränna och allt det där de brukar ta till för att lösa nåt de inte gillar…..så, Sverige, låt Afrika vara ifred…..fokusera på Sverige och Norden….

  Biter hårt gör Corona som så många konstaterat INTE här. Det är ju SÄTTET vi organiserat samhället, världen som framkallar effekterna, OCH att pandemin drabbar alla länder samtidigt OCH att alla blir rädda samtidigt OCH att nackdelarna med det sätt man organiserat rubbet nu visar sig OCH att det var dags att ta itu med den gigantiska skuldbördan över jorden, inte bara i Sverige……

  Gilla

 3. Såg senaste mycket glädjande siffrorna för MP, även L. MP satte allt på ett kort, nu är de nog rökta. Att fortsätta tjata om att invandringar är det bästa som kan hända Sverige vore samma sak som svårt självskadebeteende. De är förhoppningsvis RÖKTA! L har också spelat ut sin roll, de var som viktigast i början av 70-talet när nyliberalismens våg banade vägen för globalism och utförsäljningar av för folket gemensamma och nödvändiga nyttigheter. Tvivlar på de klarar sig över 4-% spärren, men osvuret bäst.
  Det vi kan invänta nu är vad MP ska komma med. Man får glädjas medan man kan.

  Gilla

 4. Världen vimlar av konspirationsteorier, nätet gör det ju lättare än på 1600-talet eller för den delen 300 år före Kristus. Mest handlar teorierna om vad som sker globalt. De som tror starkast på dessa ger självförstärkande svar till likasinnade och så rullar det på. I dessa grupper, som ofta samlas kring någon karismatisk person, tycker man sig veta mer än andra, man har en insikt som andra inte fått. Självklart finns många maktspelare som vill en massa både globalt och nationellt, självklart, de lyckas ibland också. Men det faller på sin egen orimlighet att någon eller några skulle lyckas med att t ex sprida virus eller göra annat som påverkar hela klotet. Ett tjatig sak som alltid dyker upp är att vacciner och dylikt skulle innehålla nåt annat än just vaccin. Så tänker de i Afrika också och anfaller läkarstationer. Sen åker de kanske hem och dansar och dricker öl. Det är väl ingen skillnad mot vad folk här i Sverige gör, håller på på nätet osv. Det går inte att hålla ihop en världsomspännande aktion, finns inga möjligheter. Se bara hur ofta ett enkelt bankrån misslyckades, alltid är det något som går snett, nån tjallar, nån ser något osv.

  Nä, de som styr är folk med pengar, som placerar, spekulerar, som tom attackerar nationer som Soros gjorde. Eller som störtat regimer som USA gjort och tillsatt marionettregeringar. Men, utöver sådant som människan alltid sysslat med, jag finner inga bevis för dessa konspirationsteorier, bara en massa snack. Däremot förekommer all den vanliga skiten självklart, i stort som smått, det som händer här i Sverige räcker väl som exempel. Hur i helvete understår de sig att fortsätta importera utlänningar??? Nu???
  Risken med alla konspirationsteorier är att de håller folk sysselsatta, ungefär som ett dataspel, kraft sugs från verkligheten där det finns en del att ta itu med.

  Gilla

  1. Eftersom du Rättvisa, nämner pengarnas betydelse så har du redan i viss mån motsagt dig själv ty det är just med pengar som konspirationer möjliggörs. Pengars dolda användning för oredovisade ändamål ger nog ofta mkt större momentum än rent allmänna ekonomiska intressen.
   Och vad som är dolt och vad som är öppet tillgängligt beror ju på om man söker eller ej.
   Och de flesta söker föga.
   Jacob Nordangård fann gott om bekräftelser i aktörernas egna publikationer på det som okunniga kallade konspirationsteorier i samband med hur delar av Big Oil initierade klimathotsagendan.
   (Men det betyder inte att klimatforskarna har fel om CO2 etc och andra delar av samma maktoligarki motarbetade samtidigt CO2-teorin, s¨å där konspirerades det på båda sidor)

   Men de dåliga konspirationsteorierna understöds troligen av makten för att misskreditera gräsrotsoppositionen, så man får kolla upp kvaliteten på argumenten.
   Logiskt tänkande bör inte förringas och hjälper för att värdera.
   Historikerna sviker ofta grovt i det hänseendet för att inte bli utfrysta så det mesta från historiker är missledande.
   H G Wells, som ingick i eliternas kretsar tillsammans med bla Churchill, skrev The Open Conspiracy men det drastiska innehållet är fortfarande okänt för de flesta.
   Att socialismen kom från de brittiska imperialisterna delvis för att bygga ett världsherravälde på att riva ner nationalstaterna, dels för att underminera rivalerna inifrån och spela ut dem mot varandra är inget som historikerna låtsas om trots en lång rad komprometterande omständigheter.
   Bara för att nämna en så var Karl Marx handledare Lord Palmerstons medarbetare David Urquhart.
   Historikerna uppträder ungefär som du rekommenderar.
   Dom agerar som blinda som leder andra blinda som i Bruegels tavla.

   Gilla

   1. Vad är det som bevisats??? Världen rullar på och människan tycks dömd att förgöra sig själv. Allt du kan tänka dig sker och mer därtill. Vad finns det att förvåna sig över? Allt av svek och konspirationer vi kan tänka oss har redan ägt rum, inget är nytt under solen i sak. Intressanta fakta kommer hela tiden fram, men varför förvånas? Det är inte det enskilda som ska naglas fast, hållas fast, det är skeendet, processen över tid som möjligen kan intressera något, men att bli förvånad, knappast. Apropå historiker och historien, historien är ju något som också är i ständig rörelse, den är omtolkning av omtolkningar, någon absolut sanning är svår att få, se själva hur ni försöker och försöker medan åren går och allt fortsätter som det alltid gjort. Fast värre och värre. Tack hllviken, Polly och Petergrafstrm.
    👋😊🐝

    Gilla

   2. Jag vet inte varför du pratar om att vara förvånad. Det är snarare aningslöshet och godtrogenhet som är problemet. Förvånad blir man först när man fattat hur systematisk ondskan är.
    Och hur länge den kunnat pågå ostört och oskildrat via offentliga kanaler.
    Förvånad blir man kanske när man inser att verkligheten faktiskt överträffar dikten.
    Och det är ofta en nackdel socialt och karriärmässigt att vara i minoritet med att ha fattat.
    Det är verkligen mycket behagligare att bara gilla läget.

    Gilla

 5. Återigen, med moderniteten och Guds död försvann meningen med tingen, nästan livet självt. Vi har oerhörda kunskaper inom naturvetenskap och även inom humaniora. Protesterna mot moderniteten i form av den förlust av mening som det gav livet började för mycket länge sedan. Kulturen räckte inte riktigt till för att ge livet mening Det vi nu ser är avigsidorna av moderniteten och även av den globalism moderniteten ledde fram till. Avigsidorna är just det som Corona visat på, smittspridning över hela jorden samtidigt. Corona knackade på dörren och visade i ett slag på all sårbarhet med vårt nuvarande sätt att leva. Den andra nackdelen med moderniteten (eller det moderna samhället såsom det är organiserat om det är lättare att ta till sig) är förstörelsen av naturen. Så nu svänger pendeln sedan säkert 100 år sakta tillbaka. Vad som kommer i stället för det nuvarande diskuterar många yrkeskategorier sedan säkert 100 år, många pekar på nödvändigheten av att ändra levnadssätt eftersom det inte finns en planet till som är beboelig för människan. I denna stora rörelse, som sträcker sig över sekler, lever vi och gör vad vi kan och måste, vi lever våra liv. Det är lätt att se den oerhörda ängslan, rådvillheten, oron, maktlösheten hos inte bara ”vanligt folk” utan även hos legitima makthavare, men även hos de som försöker styra och påverka utan att vara valda av oss. Det är en ironi att själva den skapelse som ”globalisterna, kapitalisterna” osv skapade, den kommer också bli det som kommer begränsa deras makt och förmåga till inflytande, det är humor! Det kommer ske genom att nationer blir nationer igen, stater får blir stater, gränser får finnas (läs på om när och hur de europeiska staterna bildades, Afrikas länder osv). Se bara hur EU som gemenskap inte ens klarar fördela munskydd, EU är nog dömt att åtminstone få en helt annan betydelse.
  Återigen, det kommer bli mindre av globalism, mer av nationellt och mycket mer av det lokala, inte minst här i Sverige, kanske kommer landsbygden få leva igen.
  Internationellt kommer institutioner att bildas där ländernas ledare kan samlas och samtala om det nya, den nya tiden och hur länderna ska samarbeta. För samarbete kommer bli ett måste om klotet ska fortsätta bli beboeligt, det har ju diskuterats mycket länge, överallt. FN och WHO är, som jag skrivit, inte trovärdiga, de är ju totalt genomkorrumperade. Det behövs sådana forum, plattformar som inte är nedsmutsade av det gamla. Det gamla ger inte heller någon vägledning för hur människan ska lösa detta nya. Lösningarna måste uppfinnas på nytt.

  Känslan av maktlöshet framgår väl av denna sajt. Den känslan är idag reell, men har förstås alltid funnits. Människan är så liten i en så oerhört stor rymd och rymden, alltet, bryr sig inte ett dyft om människan. Därför måste vi bry oss om oss själva. Det är därför människan alltid söker sig till något som är större än henne själv, gudar t ex. Moderniteten gav inte den trösten, den kunde inte ersätta ”Guds död” som man hoppades på. Speciellt i Tyskland har det pågått en oerhört intressant filosofisk diskussion kring detta, massor har skrivits i ämnet för länge, länge sedan. Människan tycks behöva känna en mening igen med tillvaron, det är sådana krafter som på sikt styr mer än Soros och en stor mängd andra informella makthavare. Även de är inneslutna i den stora processen men kan förstås påverka kortsiktigt och gör så för allt vad tygen håller. På kort sikt ser vi ju vad som sker i världen och det är väl det ni ser, förstår och anar, konspirationer som finns (vilket de absolut gör och alltid har gjort, jösses, läs på om antiken t ex). Visst är maktlösheten något vi alla känner, dagligen? Nätet är då en gemenskap, vi finner likasinnade och kan dela tankar och på sätt och vis trösta varandra, finna mening i tillvaron när vår egen förmåga att påverka är i princip noll.
  Få se, kanske är detta det sista jag skriver på denna sajt.

  Gilla

 6. Ständigt denna polemik och som så ofta baserad på förutfattade meningar att precisera och utan att precisera vad saken gäller. I brist på intellektuell struktur och klarhet återstår emotioner. Läs det jag skrivit över månaderna. Naiv är det sista jag är. Herregud, du debatterar med dig själv.
  För att vara konkret, menar du att du tror att man blandar i något skumt i vacciner??? I vilka länder i så fall? Om det är mer än en bara en tro, vilka hårda fakta har du som bevis?
  Du har just inte läst vad jag skrivit tidigare. Absolut inte. Men varför skulle du ha gjort det? Det är lättare att bara tro och tycka vidare och smälla andra på fingrarna utan att veta. Palme sade att politik är att vilja. Han borde sagt att politik är att veta, dvs om han velat folket väl. Han ville sig själv väl. Läs filosofi och ideehistoria så förstår du att inget är nytt under solen. Utom denna gång. Det vi är med om nu har ingen någonsin tidigare varit med om. Jag ids inte upprepa varför. Om du vill ta hand om dina pengar så läs det jag skrivit

  Gilla

  1. Jag vet inte vem du debatterar med. Är det mig du syftar på med vacciner?
   Jag har inte sagt något om vacciner eller menat något.
   Men det ante mig tidigare att du syftade på det när du frågade efter bevis.
   Däremot anser jag det vara väsentligt att Usas egna går ut med att amerikansk biovapenforskning ligger bakom Covid-epidemin. Och att dom säger att det handlar om att Usa vill slå sönder globaliseringen för att hindra Kinas ökande inflytande.
   Dom som övar inflytande där skadar alltså hellre både delar av sin egen ekonomi och befolknings tilltro till de styrande än att släppa fram ett win-win koncept som vore till gagn för stora delar av världens befolkning och som också skulle ge möjlighet att genom teknologisk utveckling förbättra mänsklighetens miljöavtryck.
   Mitt främsta intresse för konspirationer rör perioden slutet av 1500 och framåt där det brittiska imperiet och deras italienska partners har excellerat utan att historikerna har berört det.
   1800-talet är fullt av skeenden med stor betydelse som aldrig tas upp.
   En oerhört rävaktig intelligentia med stor multitasking-kapacitet har omdanat världen på ett sätt som väntar på att bli skildrade så att allmänheten har en chans att fatta vidden av det.
   Intet nytt under solen?
   Jo en hel del eftersom det som sagt aldrig skildrats på ett överskådligt sätt.

   Gilla

 7. Jag skrev ett långt och intressant svar utan personangrepp, utan fula ord osv. men får det inte publicerat.
  Tack för mig.

  Gilla

  1. Vad snackar du om? Det är publicerat. Alla kommentarer publiceras, men jag sitter inte med telefonen i handen hela dagen. När jag ser att en kommentar ska modereras så godkänner jag den och just nu finns ingen som behöver godkännas!

   Gilla

 8. Har väldigt svårt att tro att detta är möjligt men är det så är det väl det yttersta beviset på att landet är förlorat och dömt till undergång.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s