Finns det överhuvudtaget något invandringskritiskt riksdagsparti?

I dagens Aftonbladet gör sig Sverigedemokraterna hörda för första gången på länge och rubriken lovar gott – nu kommer det tänker man, det är nu SD visar var skåpet ska stå och varför de är det enda rätta partiet att rösta på i kommande val. Men icke – återigen kom mina förväntningar på skam och jag ställer mig frågan om det överhuvudtaget existerar något invandringskritiskt riksdagsparti fortfarande?

Här hade SD öppet mål att gå till hårt angrepp mot regeringen för deras tillkortakommanden när det kommer till hanteringen av coronakrisen och deras brister överlag i styrningen av landet, men man nöjer sig istället med att skrapa lite lätt på ytan och konstatera att det kommer vara viktigt att utvärdera regeringens och ansvariga myndigheters agerande samt utkräva ansvar, men att den tiden fortfarande ligger framför oss.

SD specificerar sedan fyra prioriteringar i det politiska arbetet och det är nu man tror att det händer. Dock är det ett mediokert budskap som kunde kommit från vilket parti som helst i den så kallade opinionen;

 1. Samarbeta för att rädda liv och mildra smittspridningen.
 2. Skapa bästa grogrund för ekonomisk återhämtning.
 3. Stärka krisberedskapen.
 4. Bibehålla arbete för att möta samhällsproblem som är oberoende av krisen.

I punkt 2 nämner man i förbigående att effekterna av undermålig migrations- och integrationspolitik hör till de tydligaste områden som eroderat den offentliga ekonomin, men garderar sig samtidigt med att tillägga att exemplen är många.

I punkt 4 nämner man kort att grov kriminalitet och otrygghet som fortsätter prägla samhällsbilden samt Turkiets aggressioner mot EU:s yttre gräns är angelägna områden där politisk kraft måste mobiliseras.

Inte ett ord om vår tydligaste akilleshäl – att vi måste revidera det övergenerösa bidrags- och förmånssystemet till asylsökande migranter, illegala migranter och nya medborgare som lever ett kravlöst liv på skattebetalarnas bekostnad samt fortsätter locka hit nya lycksökare varje vecka, vilket aldrig är försvarbart och definitivt inte i kristider. Det nämns heller inget om krav på att de generösa anhöriginvandringsreglerna ska ses över.

SD gör heller inte som deras danska motsvarighet Dansk Folkeparti och kräver att gränsen stängs helt även för asylsökande, för att minska risken för att få in ny smitta.

Ni som drömmer om att SD ska förändra Sverige och göra det som krävs för att rädda nationen från undergång kan fortsätta drömma – det är uppenbart att man blivit ett dussinparti nu när man fått komma in i värmen och man har inga ambitioner på att stöta sig varken med regeringen eller de nya vännerna i den kontrollerade oppositionen. Partiet hörs knappt längre i den viktiga debatten och de få gånger de kommer till tals låter de precis som övriga kandidater. Man får uppfattningen att de verkar nöjda med att ligga mitt emellan – ovilliga att stöta sig varken med regeringen eller det blå blocket. Måhända kan man få en plats vid köttgrytorna efter nästa val och då är det bra att hålla sig väl med båda sidor. Tiden när SD stack ut som en nagel i ögat på övriga partier är definitivt förbi!

Min uppfattning kvarstår således att det inte finns något riksdagsparti i nuläget som driver riktig opposition och än mindre har stake att sätta ned foten genom att kräva att den oansvariga samt misslyckade migrations- och integrationspolitiken får ett slut!

Vad väntar oss således 2022? Fortsatt rödgrönt styre med stöd av C, L och V eller blått styre med globalisterna i M och kappvändarna i KD samt med stöd av ett tillrättalagt SD. Pest eller kolera således och definitivt ingen större förändring att räkna med för nationen.

#sameshitdifferentname

https://www.aftonbladet.se/debatt/a/AdwoGA/vi-maste-tanka-pa-svenskarna-forst

32 reaktioner till “Finns det överhuvudtaget något invandringskritiskt riksdagsparti?

 1. SD måste också förhålla sig till den det stora antal röster i valet 2022 som invandrarna som grupp förfogar över. Det har väl visat sig att rätt många av dem röstar på SD. En skarp retorik från SD mot invandrare generellt bedöms nog som mindre klok….

  Gilla

   1. Enligt min mening så har SD haft för elaka uteslutningar.
    Men skarp anti-invandringsretorik går inte.
    En sund reglerad invandring håller i längden.

    Gilla

   2. Om vi inte gör något åt bidragssmörgåsbordet så sitter vi där vi sitter och att inte ens SD kräver detta säger en del. I nuläget finns inget riksdagsparti som kräver stängda gräser även för asylsökande, stopp på det kravlösa bidragsregnet och stopp för generös anhöriginvandring. Ingen kräver heller att regeringen gör något åt den grova kriminaliteten och den religiösa extremismen som fortsätter breda ut sig – således är allihop samma skrot och korn, med den skillnaden att det ena laget kallar sig opposition trots att de enbart är en kontrollerad sådan för att människor inte ska tappa hoppet helt och hållet.

    Gilla

   3. Ja precis. Det är ju som du skriver Jenny, SD är inget att hoppas på. De tänker inte stå på barrikaderna, det har de blivit alldeles för mesiga för.

    Gillad av 1 person

  1. De som har flytt på riktigt, som vi ska ta hand om, vill givetvis INTE se massinvandring av icke-flyktingar, sekterister som de själva har flytt, icke-barn, ankarbarn, anhöriginvandring eller annat skräp som förstör det land som de började sina nya liv i. Riktiga flyktingar får faktiskt också vara med och betala för eländet och är ofta mer svenska än de folkförrädare som borde hängas i närmsta lyktstolpe.

   Gilla

 2. Jenny, det är viktiga och svåra grejer det där. Det är flera saker du. nämner, invandring inkl anhöriginvandring med vidhängande islamisk tro, kriminalitet och bidragssystem.
  Det kommer rimligen rätt stora nedskärningar i transfereringssystemet (60.000 kr per invånare i bidrag i snitt 2019, vem betalar det? Det gör de som arbetar) efter valet. Det finns inte en chans att få ihop ekonomin för Sverige annars. Nedskärningar blir nästan rakt över oavsett hudfärg, religion mm, nästan i varje fall. De importerade jobbar inte som grupp och kommer inte göra det så därför kommer man behöva försörja de flesta av dem. Sveriges ekonomi kommer försämras kraftigt. 200.000 friställda här nu, mycket mer kommer. 20 miljoner amerikaner arbetslösa, så visst blev Corona en ”game-changer” som jag skrev från dag 1.Om ett tag när alla tror ekonomin är som vanligt nästan så kommer den riktiga nedgången. Minns mina rader.
  Skulle tro invandringen stramas åt allt eftersom det kärvar till sig här, protesterna kommer bli för högljudda annars från svenskar som sköter sig. Det blir för orättvist annars.
  Kriminaliteten? Det som kan hjälpa där är i första hand att de som har makten och styr ser till att lagarna används fullt ut och att straffrabatter av olika slag tas bort. Det blir nog tvunget att makten här anpassar sig efter vad som uppfattas som rätt och riktigt i det så kallade allmänna rättsmedvetandet, dvs vad folk tycker. Våldtar man någon ska man inte slippa fri pga ålder (jag menar, kan man välta omkull en kvinna, slita upp och blotta underlivet, ta fram sin eregerade kuk och så sätta igång, varför ska någon få straffrabatt ovanpå sin egen tillfredsställelse? Straffrabatt uppfattar muslimska våldtäktsmän som i linje med islams kvinnosyn). Men vad makten trumpetar ut och ger legitimitet till, den syn de förmedlar på brott och straff är viktigast här.
  Men fasen, inte lätt att se vilken färdriktning som gäller rent allmänt, var det hela tar vägen, jag ser inte något som framstår som mer självklart….

  Gilla

  1. Tyvärr så kommer det nog visa sig att det blir neddragningar på allt som rör majoritetsbefolkningen långt innan immigranternas generösa villkor ändras. Säg adjö till den redan halvkassa skolan, åldringsvården, sjukvården och bidrag till arbetslösa arbetare.

   Gillad av 1 person

 3. Tänka på svenskarna först…Sverige kommer acceptera att vi och ”de rika länderna i norr” gå i borgen för Italien, Spanien m fl som inte själva får låna mer pengar. Vi rika lånar med våra budgetar och ekonomi som säkerhet och lånar sedan vidare dessa pengar till de ”fattiga länderna” i Sydeuropa. Detta kommer ske inom EU-samarbetet.
  Det är ungefär som i Sverige, de som sköter sig ger hjälp till de som inte sköter sig. Argumenten för att Sverige ska ställa upp kommer lyda ungefär som så att ”Sverige är ett exportland som är helt beroende av att andra köper våra varor”. Och det är ju sant förstås.
  Så jobba på svenskar, det är fler som vill ha dina skattekronor. Inte bara övriga världen, utan nu också Europa. Det räcker inte med att vi har den näst högsta EU-avgiften per invånare i EU.
  Så tänker Löven och de andra. Så kommer det bli.

  Gilla

 4. Svår fråga, gissningsvis glida ur det hela, möjligen skylla på att regeringarna inte byggt lgh som de borde. Men, grejen är väl också den att det du tagit fram om Hyresgästföreningen i länken är en del av det som S mobiliserar nu. Få folk förbannade över det orättvisa. Sen är det en helt annan femma att saken inte är så enkel som framställs där. Jag skulle kunna skriva några sidor om det hela, det kan jag förstås inte här.
  Så, högre hyror kommer, men inte hur höga som helst. Invandringen har ju som en av många faktorer höjt hyrorna och tagit bort boende som våra barn och äldre som sålt huset skulle kunna ha fått. Invandrarna bor minsann inte bara i våldsbejakande områden. Mkt mer finns att säga. Politiskt väl tajmat utspel av S.

  Gilla

  1. Moderaterna föreslår en ökad rörlighet på bomarknaden och antagligen menar de att fler måste flytta ut i tält i skogen.Ja jag tror att de menar så.Det är ju dåligt ifall det byggs fler bostäder för då går ju köpebostäder ned i pris och fler röstbasen för M kanske överger för S.M är ett bakåtsträvande parti.Roffar åt sig vad hårt arbetande generationer byggt upp.Säljer ut gemensam egendom billigt till släkt och vänner.

   Gilla

   1. Jag vill inte ta ställning direkt i partipolitik i denna sajt.
    Det som även en blind och döv kan konstatera är att om det är några som roffat åt sig vad hårt arbetande generationer byggde upp så är S några av de främsta. Behöver jag ens ge exempel? De gjorde något fantastiskt när de lyfte generationer ur skiten med sin ideologi, förmåga till organisation, kampvilja, med sin sociala ingenjörskonst. Men, när det bygget blev klart sålde de sig till mammon för att få sitta vid makten. För tusan, de genomför ju en borgerlig politik!!!! Var är ideologin??? Borde t ex inte skola och sjukvård ha varit något heligt för dem??? Sälj ut sa de. SJ, apotek?? Sälj sa de. Mycket värre finns, lagstiftningen (ska ej gå in på den), alt vansinnigt bistånd utomlands, 1000-tals miljarder och folk som sitter och inte gör ett endaste nyttigt för Sverige. Bara Bai-Bang ensamt kostade ofattbara 2.766 miljarder. S borde väl ha känt att de själva skulle satsa på de äldre, dvs de som byggde upp landet, eller hur, de som du hänvisar till?? Varför drev de inte äldreboenden, vård för sina gamla som en viktig fråga???

    M vet man var man har. S visste man var man hade fram tills folkhemsbygget var klart. Efter det är de de stora svikarna, i kraft av sin storlek mm kunde de styrt skutan åt ett bättre håll. Föraktet för bildning och egen brist på bildning och kunskap gjorde att de skapade en nation av människor som inte verkar finnas till om de inte konsumerar, folk som beter sig som de var barn och inte vuxna.
    Tänk efter lite, upprepa inte bara korkade fraser, ungefär som den som regerat senaste åren, ”allas lika värde”. Sån skit, intellektuellt skitsnack dessutom,det går inte ihop logiskt.

    Gilla

   2. Det är sant.Dilemmat var att S gjorde arbetaren så rik så att hen blev moderat.Då fick man ta in en underklass för att få nya röster.

    Gilla

   3. ”Rörlighet på bomarknaden” är nyspråk för att tvinga gamla, sjuka och arbetslösa att flytta när privata intressenter tvångsrenoverar för att höja hyror till nivå med diverse nya skrytbyggen i de växande förtätade städerna, vilka blir allt annat än ekologiskt hållbara eller nyttiga m.a.p. beredskap.

    Gilla

 5. Tycker nog att det SD tar upp nu, är högst relevant och invandrarfrågorna har automatiskt kommit i skym undan, då covid-19 gjorde sitt inträde!
  SD tar tag i det för framtiden så viktiga frågor och kommer att få fram sin invandringskritik så fort pandemin lugnat ner sig och folket återigen får se/höra vad okontrollerad flyktingpolitik innebär!

  Gilla

   1. När jag betraktar hur 99,9999% av folket röstar blir det allt mer oklart även för mig om jag verkligen ska kalla mig ”svensk”. Jag skäms allt mer att kalla mig ”svensk”. Jag får alltmer förklara att jag är en svensk som gillade Olof Palme, men att dagens svenskar till 99,9999% tyvärr röstar för brutal EU-kapitalism och att jag därför funderar på att emigrera, men ännu inte vet vart jag ska ta vägen för att finna en typisk ”svensk” blandekonomi som fungerar demokratiskt.

    Gilla

 6. Nu om någonsin är det läge att vara ”den vuxne i rummet” som han sa och hålla partipolitiken så låg som möjligt. Den tiden kommer efter detta när vi ser i vilket skick landet befinner sig och saker kan ställas på sin spets igen med början på den hårda selekteringen vården tvingas till, avsaknad av beredskap trots månader av tid. Vilken funktion har MSB i den här situationen, är det ett nytt haveri av D E så han måste få en ny arena igen?

  Gillad av 1 person

 7. Vad måste göras för att folket inte ska få pest eller kolera? Det gäller det att tänka utanför den fulmediala förvillar-boxen!

  SD angriper visserligen en av de uppenbara problemen, nämligen undermålig migrations- och integrationspolitik, men struntar i att EU:s frihandel är det andra stora problemet som driver på arbetslösheten i tävlingen i att sänka välfärden/beredskapen mot bottnen för 90% av folket. Detta gör 8 av 8 partier i riksdagen. För de av er som inte förstår problemet med EU tag en sväng till föreningen ”Nej till EU”!

  Invandringskäbblet är enbart en fullt medveten avledningsmanöver och konfliktskapare. Partierna är inga antipoder, men tvillingar.

  Korttänkta folkförrädare i SD, ofta f.d. moderater, förbereder sig istället på Bryssel-karriär och att få ryska kärnstridsspetsar riktade mot Sverige, samt att vurma för Israels etniska rensningar. Som belöning gör svensk fulmedia dem lika rumsrena som de är i Samhällsnytt, men det är ju alls inte rumsrent att bli upptagen som likvärdig med dessa EU-vurmande sopprötter i sopprots-media, i min mening, det är snarare ett evidens på att de numera har underkastat sig och är infiltrerade och inrättade i ledet.

  Sverige har fått ytterligare ett EU parti fastän vi redan hade 7 stycken. Lösningen är således nya partier för Svexit som valsamverkar och tar sig över 4% tillsammans och därigenom ger folket verkliga alternativ till EU-pest eller EU-kolera.

  Gilla

   1. Ytterligare två moderat-plattskatte-partier som inte ens har vett att valsamverka med varann. Ett som EU-vurmar redan och ett som kommer sälja sig till EU-vurm när väl de känner doften av maktens grytor, eftersom de är ekonomister som älskar pengar mer än folket.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s