Ny svensk studie visar att brottsligheten minskar och att barn med utlandsfödda föräldrar har större brottsbenägenhet

I en ny svensk studie har brottsligheten för olika samhällsgrupper kartlagts från mitten av 1970-talet till 2017 och flera slutsatser sticker ut:

*Den lagförda brottsligheten i Sverige har gått ner markant under en 40-årsperiod.

*Skillnaderna mellan män och kvinnor, liksom mellan äldre och yngre, har blivit mindre.

*Barn till utlandsfödda har plötsligt en högre så kallad överrepresentation än sin föräldrageneration.

Det har även skett tydliga förändringar i brottslighetens struktur där exempelvis stöldbrotten minskar, våldsbrotten är mer stabila och narkotikabrotten ökar kraftigt från 1990-talets början och framåt, vilket kan förklaras av att narkotikabruk kriminaliserades 1988.

De siffror som sticker ut från tidigare svensk forskning är att barn till utlandsfödda, här definierad som personer med båda föräldrarna födda utomlands, har en överrepresentation på 2,4 (avser män) – detta att jämföra med 1,6 i början av 1980-talet och 2,0 i mitten av 1990-talet. Den så kallade överrepresentationen, eller överrisken, för olika grupper ställs i relation till jämförelsesiffran 1 (personer födda i Sverige av svenskfödda föräldrar). En överrepresentation på 2,5 betyder i detta sammanhang att lagföringar för angiven grupp är två och en halv gånger vanligare än för personer födda i Sverige med svenskfödda föräldrar.

Enligt Anders Nilsson, professor i kriminologi, är det främst narkotikabrotten som bidrager till att den här gruppen går om de utlandsfödda i överrisker.

Brytpunkten kommer under 2000-talets början och troliga förklaringar är enligt Nilsson knepiga att slå fast, men en faktor som skulle kunna bidraga är segregation. I studien visar man att även social bakgrund spelar roll.

För mig är det uppenbart varför det började stiga i början av 2000-talet, det var nämligen då den oansvariga migrationen från främst MENA började på allvar och när klaner tar med sig sina konflikter till sitt nya land där de unga sugs in i gängkriminalitet blir resultatet därefter.

Att studien visar att brottsligheten minskar är överraskande eftersom det sker nya vidrigheter dagligen, men det kanske är för att våldet är så grovt numera som man lägger märke till det på ett annat sätt?

Det är synd att man inte visar statistik per brott, för jag hade gärna velat se kurvan för sexualbrott. Så många våldtäkter som vi haft de senaste åren borde ge utslag på något sätt, men enligt kriminologiprofessor Felipe Estrada Dörner finns det ingen anledning att misstänka att kurvorna har förändrats efter studiens slutdatum – inte heller vad gäller det dödliga våldet som många av oss upplever sker väldigt frekvent numera eftersom det begås av en extremt liten grupp individer som oftast har en rad olika psykosociala problem, vilket gör att de generella huvudtrenderna inte kommer att påverkas.

Varför får man känslan av att vi blir manipulerade…?! Men det är väl bara att acceptera och se det positivt – det otrygga svenska folket kan således äntligen andas ut och lämna oron därhän eftersom brottsligheten faktiskt minskar! 🥳

https://www.dn.se/nyheter/sverige/barn-till-utlandsfodda-mer-lagforda-an-sina-foraldrar-men-brottsligheten-minskar/?fbclid=IwAR0MWo9B0-k6ShRE7zu5uQAEitEzXY0pT-jU2ZWKHWunCZiBKKoMkWc7s3Y

6 reaktioner till “Ny svensk studie visar att brottsligheten minskar och att barn med utlandsfödda föräldrar har större brottsbenägenhet

 1. Det är kurvornas tid nu, de kurviga, de Tegnellskt flacka, de platta, de vackra. Vackra kurvor på en kvinna är intressanta, men som tompass11 antydde, dessa lingonkurvor är sötad lingonsylt och jag vill ha rårörd utan socker och förtjockningsmedel. Äkta kurvor. Sådana kan nästan bara naturen åstadkomma, på en kvinna t ex. Nu får jag väl nån metoo på mig snart…..

  Gillad av 1 person

 2. Byråkratiserar man sönder polisens arbete, plockar bort kvarterspoliser, eller polisen inte befinner sig där brotten begås, eller kodar om brotten till annat, eller folk ger upp och tar saken i egna händer eller i förtvivlan tar livet av sig, så registreras heller inte heller den verkliga brottsligheten på samma sätt längre.

  Statistiken blir fin, men vad som verkligen pågår får man s.a.s. gissa sig till genom olika förvillarmedier och nya alternativa förvillar medier som inte heller har en aning. De ömsom gullar eller hetsar i frågan, men har naturligtvis ingen aning, lika lite som jag har det.

  Våra politiker, tjänstemän och medier har s.a.s. kletat tjära på vindrutan på Sverige-bilen som vi färdas i.

  Gillad av 1 person

 3. Har man levt i Sverige hela sitt livet och ser nu varje dag bränder, rån, våldtäkter, hot. Bedrägerier.
  Så kan man inte tro på statistiken.

  Att politiker och poliser inte är ärliga och att alla myndigheter ju försöker tysta ner och
  Skrämma folk till tystnad. Betyder att det inte stämmer.

  Hur länge har politikerna förnekat våldet, våldtäkterna mot kvinnor. Hur länge har
  Man ljugit om att flyktingarna är plus i stadskassan. Hur länge har man sagt att gränserna
  Är stängda samtidigt som vi tagit emot mest i EU.
  Hederskulturen och importerade människor smugglare, knarklangare, bidragsfuskare, terrorister,
  Tiggare har alla lett till massa nya brott.
  Sen att brotten avskriva är bara ett bevis att politikerna och polisen inte tycks har tid
  Till att läsa in kriminella människor och inte verkar veta vad som är rätt och fel.

  För ska man döma efter rättsväsendets resultat så får mördare och andra kriminella
  Stora belopp i skadestånd av staten, för de anklagats men ej kunnat dömas. Släpps fria
  Medan människor som tröttnat på att försörja dessa kriminella blir stämplade som rasister och får fängelse.
  Om du bli mordhotats av en flykting så går han garanterat fri men du blir fälld för förtal.
  Detta är det nya Sverige med politikernas nya lag.

  Hur länge har man rasist anklagat alla som sagt sanningen om flyktingarnas och invandrarnas
  Våldsvåger i Sverige och alla bedrägerier.
  Över 40 år.
  Det är endast idioter som går på den falska informationen.

  Gillad av 2 personer

  1. Du har kanske gått på konfliktskapandet också? Konflikten har förmodligen skapats medvetet för att förstöra enheten i vårt samhälle. Dels massmigrationen av inkompatibla kulturer, men även hetsande nyheter om hur onda alla invandrare är så att du ska bli rädd. I själva verket är det en mycket liten ekonomistisk psykopatisk sekt som du ska vara extra uppmärksam på!

   Psykopaterna håller i hela föreställningen och ljuger konstant för dig repetitivt. Massmigrationsvurmare och nationalkapitalister är inte antipoder, men tvillingar. De är ute efter din pension och du kommer rösta på de EU-vurmande käbblande alternativ som de visar upp för dig i sina medier, eller något annat kapitalistisk alternativ styrt av plattskatte-ekonomister som, med största sannolikhet, kommer svika dig så fort de får möjlighet att få del av köttgrytorna.

   De arbetar för pengar enbart, inte för folket.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s