När ska den svenska regeringen visa solidaritet?

Jag har tidigare skrivit om att Ecuadors regering halverat sina löner för att möta de ekonomiska konsekvenserna av coronaepidemien och nu meddelar Österrikes regering att man kommer att avstå sina nettolöner under en månads tid i solidaritet med alla som förlorat sina arbeten under pandemin. Ministrarnas löner kommer att doneras till organisationer som arbetar för att lindra utbrottet av Covid-19.

Så när ska Sveriges regering och dess stödpartier visa solidaritet med befolkningen och avstå sina löner? Jag gissar på aldrig!

Källa: Smålandsposten

7 reaktioner till “När ska den svenska regeringen visa solidaritet?

 1. Herregud, de har ju visat solidaritet i 10-15 år!!! Flera regeringar har ju varit världsledande på det! Vi har ju tom en solidaritetsmyndighet för världen (SIDA). Är ni inte glada att få vara med i denna solidaritetstid? Stolt och fattig, nej, det blev fel, stolt men svensk? Det blev också fel, hjälp…

  Gillad av 2 personer

 2. Solidaritet, det är en knivig sak, eller hur? Men framförallt är det ett ord bara. Nu, i den yttersta av tider (nåja, det såg kämpigare ut i slutet av Sagan om Ringen) kan vi vänta oss många ord som ska vägleda oss in i det nya. Ord som ska trollbinda oss så att vi förstår vad som är det rätta. Hur vi ska se på världen, på regeringen, på Sverige, på vår uppgift. Jag väntar fortfarande på utbyte av orden ”utsatt område” till ”Varning livsfarligt område. Skjutning pågår. Skyddsområde”. Eller nåt liknande. Det här är allvarligt menat. Tänk bara vilken kraft det har legat i orden ”allas lika värde” i många år? Inte en jäkel har vågat protestera offentligt. Några har gjort det och se vad som händer. Några få ord har täppt till truten på en hel nation, kräken undantagna. Så säg inte att ord bara är snickesnack. Det är snickesnack det vi skriver här för vi har inte the force med oss. De vid makten har självklart alltid använd ord som varit mer dödande än vapen. I varje fall har orden lett folk fram till vapnen. Ett exempel, gå in i ett utsatt område och skrik nån förolämpning mot det folk tror på så ska ni få se kraften i ett ord.
  Så, dags att vi ger dem motord som biter. Att Morgan är Den Onde Dvärgen är härmed klubbat. Folkhumorn är bästa vapnet mot makten som alltid. Ett uppriktigt tack för allt kul som publiceras här.

  Gilla

 3. Eu har gjort att alla politiker fått högre lön. Och solidariskt höjde
  Svenska politiker sina löner.
  Så den enda solidariska handling politikerna kan göra i framtiden
  Är höja sina löner till skyarna som våra giriga chefer.
  Politikerna i hela världen är inget annat än maktgalna människor
  Som gynnar sin egen plånbok.
  Kommer det någon med moral och som är för folkets bästa så kallas
  Hen för rasist och låses in och försvinner från denna jord.

  Människor som påpekade massinvandringen, kostnaderna och problemen
  Sverige hade försvann. Och de som kom tillbaka är omskolade.
  Saboni var mot massinvandringen nu vill hon skydda de starkas utsatta.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s