Ungern utmålas som ett virus som måste bekämpas

Man upphör aldrig att förundras över globalisternas utspel nu när de börjar bli desperata och nu senast i dagens Aftonbladet kan man läsa hur 73 europeiska debattörer, däribland Jean-Claude Juncker och självklart fyra nissar från Sverige – Margot Wallström, Carl Bildt, Sven-Otto Littorin och Cecilia Malmström – klassificerar Ungern som ett virus som måste bekämpas.

Det handlar så klart om det ungerska parlamentets beslut att nyligen ge regeringen möjlighet att suspendera tillämpningen av vissa lagar samt avvika från regler och dekret under coronakrisen, men debattörerna målar givetvis fan på väggen genom att påstå att det ”i praktiken är på obestämd tid” samt att det öppnar upp för missbruk, tystar det fria ordet och rullar tillbaka demokratin.

Nu uppmanar man därför alla EU:s institutioner, medlemsstater, medborgare, civilsamhället och media att vara vaksamma samt mobilisera sig för en gemensam handling.

Nationell media uppmanas vika särskild tid och kraft åt den ungerska situationen – gärna varje dag, medan EU-kommissionen uppmanas föreslå sanktioner mot Ungern som motsvarar de brott mot EU:s regler och värderingar som Ungern har begått.

Man kan tycka mycket om Viktor Orban och hans styre, men bör man inte sopa framför egen dörr innan man yttrar sig? Bildt, Wallström och Malmström har t.ex. en hel del på sina samveten.

När Sveriges riksdag nyligen gav regeringen mer fria tyglar med utökade befogenheter med hänvisning till coronakrisen, var det inga nämnvärda protester från varken oppositionen eller de nämnda ex-politikerna och att dessutom uppmana all media att sätta Ungern under lupp när man inte ens granskar det egna styret som sig bör är inte lite makabert.

Men det är väl deras strategi – att hela tiden hitta andra syndabockar att sätta fokus på. Är det inte Trump så är det Orban eftersom de värnar om nationalstaten och sina egna medborgare i första hand, vilket går stick i stäv med globalisternas galna planer. Men när ska de inhemska makthavarna som kört vårt eget land i botten ställas till svars för allt de åsamkat riket och dess medborgare? Hur länge till ska de skyddas av media?

Nej, då är det så klart bättre att svartmåla Ungern och ta bort fokus från sina egna tillkortakommanden som det finns det gott om inom EU-organisationen där de inte ens klarar av att förstärka och upprätthålla gränsskyddet. Och på tal om demokrati, yttrandefrihet och mänskliga rättigheter så fortsätter EU att utan förbehåll stryka diktatorn Erdogan medhårs och de har fortfarande inte dragit tillbaka Turkiets EU-ansökan!

#itsokwhenwedoit

9 reaktioner till “Ungern utmålas som ett virus som måste bekämpas

 1. Ja vi har ju en fantastiskt demokratisk stat där vänstern styr trots att det var en minoritet som röstade vänster. Man gapar om att domare tillsätts av regeringen i Ungern och Polen och ser det som brist på demokrati. I Sverige är dock samma förhållande bevis på demokrati. Go figure. Olika former av korruption är vitt spridda i Sverige. Offentliga tjänster som ska tillsättas efter kompetens ges till partigängare i en förfärande omfattning. Nej svenskarna ska nog talamycket tyst om brist på demokrati i andra länder.

  Gillad av 4 personer

 2. Go Ungern, go. MEN, nu gäller Sverige. Här i Stockholm har politikerna (Svenonius bla a som borde åtalas för KS bl a) bildat en fond dit privatpersoner ska skänka pengar så regionen kan köpa in sjukvårdsutrustning. Ett tips, vänd er till SIDA! De bör ha åtminstone 40-50 miljarder kvar av årets tilldelning att spendera. Var lite hovsamma, be om samma summa som varje år går rakt in i Tanzaniska statens budget. Utan krav. Bra tips tycker jag.
  Om ni inte får nåt bra svar från SIDA så be MP-mannen Helldén här i Stockholm. Kanske kan han slussa över lite av trängselpengarna, det måste var många hundra miljoner lediga där. När man införde trängselskatt på försök under 7 månader 2006 blev kostnaden 1,8 miljarder kronor. Säkert finns några av dessa slantar på nåt konto nånstans. För inte kostar väl integration, hyror till de utsatta, socialbidrag osv så mycket att det inte finns pengar till sjukvård för den del av befolkningen som sköter sig och arbetar hårt och beskattas än hårdare?

  Gillad av 2 personer

 3. Om man som politiker efteråt kommer till insikt och erkänner att man gjorde fel, nog borde man väl bli av med en del av pensionen/bonusen etc? Det är väl därför de har så bra lön mm, just för att det är ett riskabelt arbete ur den aspekten? Ett utsatt arbete så att säga? Men, det är klart, något lagrum för sådant finns inte. I stället ser vi en allvarlig bild i tidningarna på en person som inte skött sitt jobb och ändå går helt skadeslös från det hela. Han/hon borde åtminstone portas på livstid för vidare uppdrag. Jämför om du som svensk begår något litet brott, du riskerar allt då. Det är bara några grupper, de utsatta och de politikerna som har ett ”utsatt” jobb och som har ”flockimmunitet” mot vad som är rättvisa straff.

  Gillad av 2 personer

 4. Viktor Orban framstår tvärtom i många delar som ett föredöme i mina ögon och korruption och maktmissbruk ska nog sveriges ledare tala tyst om. I fall efter fall avslöjas det att höga tjänster inom all offentlig förvaltning inte besätts efter kompetens utan mer av kompisar och partitillhörighet som visar sig inte klara sin uppgift. Svensk media behöver ingen censurlag för dom lade sig platt av ekonomiska skäl tidigare och fri media bekämpas allt mer desperat och när tom facebook tvingas censurera inlägg är väl ändå botten nära.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s