Oavsett hur många migranter och flyktingar Sverige tar emot så är det aldrig nog

Asylaktivisterna i landet är i högform som det verkar. Igår var det flyktingamnesti som krävdes för alla tusentals ensamkommande och idag är det organisationen Child 10 som kritiserar Sveriges regering för att inte ta emot flyktingar från de grekiska lägren. Det handlar om Sveriges beslut att stå utanför EU:s relokaliseringsprogram som debattörerna stör sig på och menar att Sveriges regering vänder ryggen åt de här extremt utsatta barnen.

Tio länder har anslutit sig till programmet och åtagit sig att ta emot ca 1.600 av de mest utsatta barnen i lägren i åldrarna 5-16, men det faktum att Sverige valt att stå utanför är oacceptabelt för skribenterna som kräver att regeringen omedelbart ansluter sig och solidariskt bidrar till att skydda barnen.

Enligt grekisk media flyttades 47 av de ensamkommande asylsökande barnen igår från Grekland till Tyskland. Barnen, varav fyra flickor och flera som var syskon, kommer från Afghanistan, Syrien och Eritrea. I onsdags reste 12 barn dessutom till Luxemburg.

Jag tycker att det är anmärkningsvärt att kräva att Sverige, som genom åren toppat listorna över de europeiska länder som tagit emot flest migranter sett till begolkningsmängd, ändå måste ta emot ännu fler – ungefär som att vi inte har något val utan alltid måste ställa upp.

Debattörerna verkar inte förstå att Sverige befinner sig i en ekonomisk kris och den beror inte bara på coronaviruset utan mycket grundar sig i den mycket oansvariga migrationspolitiken som förts de senaste decennierna och satt oss rejält på pottkanten.

Visst har väl några ytterligare individer hit eller dit ingen större betydelse i det stora hela kan man tycka, men varje enskild individ drar resurser samt kostar några hundra tusen per år att försörja. Vem betalar? Dessutom kommer dessa ankarbarn så klart att vilja ta hit sina anhöriga så fort som möjligt, vilket innebär ytterligare en stor utgiftspost.

Men jag tror ärligt talat inte att gemene man förstår det här, utan de tänker bara att klart vi har råd och plats för lite gulliga barn samt att vi gör en behjärtansvärd insats. Att det kostar multum samt att vi måste dra in på vår egen välfärd för att ro iland detta är det inte många som tänker på.

Att EU dessutom består av 27 länder, där merparten inte dragit sitt strå till stacken på åratal är heller inget som nämns i debattinlägget utan det är tydligt att det är Sveriges förbannade plikt att återigen kavla upp ärmarna!

Som tur är för Child 10 består regeringen och dess stödpartier av en stor del asylaktivister, så chansen att regeringen faller till föga på den här punkten är ganska stor.

Således borde vi innan sommaren få se en flyktingamnesti för alla ensamkommande på bordet och så klart att Sverige ansluter sig till EU:s relokaliseringsprogram. Man kan alltid räkna med den humanitära stormakten!

#onlyinsweden

#refugeeswelcome

#vibetalar

Källa: Aftonbladet och Ekathimerini

7 reaktioner till “Oavsett hur många migranter och flyktingar Sverige tar emot så är det aldrig nog

 1. Tillåt mig tvivla på att den stora importen av utlänningar kommer att fortsätt. Reflexerna finns kvar hos div löst folk och organisationer, men verkligheten ser annorlunda ut nu. Gränser kommer finnas, massor med människor kommer bli arbetslösa i Sverige, ekonomin som styr allt har inte format sig klart ännu globalt. När det blir tydligt vilka ”ekonomiska ramar” globalismen ger Sverige så kommer det inte finnas utrymme för någon större import av utlänningar längre. De särskilt socialdemokratiskt utsatta områdena (Hanif Bali) kommer med nödvändighet få lova att prestera mer för att få. Det är en av ekvationerna som måste lösas, förhållandena kommer uppfattas som alldeles för orättvisa annars av de arbetslösa svenskarna, de som inte kan betala huslånen osv.
  Det enda riktigt stora hotet mot begränsning av importen till S-områden är de ca 20 mandat som muslimska brödraskapet kontrollerar i riksdagen via riksdagsmän mm, t ex indirekt via Broderskapsrörelsen. Det är de som varit den starka kraften som hållit SD utanför riksdagen by the way.
  Men ekonomin är det som kommer styra och ekonomin kommer slå i botten allteftersom, under flera år.
  Självklart går det inte att fortsätta hårdbeskatta de som sköter sig, jobbar hårt och betalar skatt och ge bidrag till de som inte sköter sig. Bland de som inte sköter sig finns en stor majoritet av de 1,4 miljoner muslimer som finns i Sverige. MEN, det finns också åtskilliga hundratusen svenskar som inte gjort vad de borde.

  Gilla

 2. En del myndigheter och välgörenhetsinrättningar prioriterar ”EU-migranter” framför svenska hemlösa!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s