Grekland håller gränsen – släpper inte igenom migranter

Medan Sverige fortsätter att ta in nya migranter varje vecka har andra länder, som Grekland, fått nog och gör sitt yttersta för att hålla gränsen.

Senast igår morse stoppade den grekiska kustbevakningen en turkisk båt full med migranter från att ta sig in på deras territorium. Istället fick båten, som var åtföljd av turkiska fartyg, vända tillbaka.

Bra där Grekland – ett föredöme! Hade hela EU kört samma linje hade vi kanske för första gången stört människosmugglarnas lukrativa verksamhet på riktigt.

Men det vore så klart ”inhumant” och det är trots allt viktigare att upprätthålla fasaden än att värna om sina egna medborgare. Strunt samma att migranterna sätter sina liv på spel genom att köpa grisen i säcken eftersom gräset för det mesta inte är grönare på andra sidan och det är inte heller relevant att man medverkar till att gynna människosmugglare – allt handlar i grund och botten om att vinna godhetspoäng, kosta vad det kosta vill!

Bildkälla: Ekathimerini

6 reaktioner till “Grekland håller gränsen – släpper inte igenom migranter

 1. Grækenland har alle rettigheder til at forsvare deres land! Hverken Sverige, Danmark og resten af Europa kan modtage flere lykkeriddere! Så er det sagt! I øvrigt nyder og glædes jeg over dine indlæg dagligt Jenny! Tak fra hjertet!

  Gillad av 2 personer

 2. Ja, nu är det nya tider som sagt. Utan Corona hade galenskapen fortsatt ett bra tag till. Vad ska alla de goda ta sig till nu? 🙄 Kanske de kan börja fara ut till de socialdemokratiskt särskilt utsatta områdena med nödhjälp (köp gärna enkelbiljett)? Vi säger lycka till till alla MP-kvinnor inkl Elin Persson, till alla de otaliga andra med överskott av medkänsla och våra pengar. Nu får ni chansen att visa att ni menar allvar med er solidaritet. viktigaste dock, ta med er rikligt av era egna pengar som ni kan skänka bort. Ta inte på er nåt huckle eller så, det ska bli jättespännande att se hur de välkomnar er. Åk gärna dit efter mörkrets inbrott. Lycka till! 👋

  Gilla

 3. Ylva sa att vi skulle hjälpa Grekland att hålla gränserna
  Men det har väl bara prat som vanligt. För man hör hela tiden
  att nya människor kommer in till landet.
  Är det flyktingarnas pass som fortfarande återanvänds
  Till hur många som helst.

  Antingen så ser , hör och vet våra politiker ingenting eller
  Så förnekar de allt.
  För problemen har varit samma i över 40 år.
  Hela världen skrattar åt våra politikers oförmåga
  Att inse problemen.
  Men politikerna fortsätter på samma bana

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s