Tillhör vi de sista generationerna som får leva fritt och självständigt?

I den sagan som jag nu håller på att läsa för barnen som handlar om ett spökhus, så tog man upp att en piga hade strypt sitt nyfödda barn efter att en präst gjort henne med barn. Att det var otänkbart på den tiden att få barn utanför äktenskapet och med någon från en annan samhällsklass var svårt för barnen att förstå så vi pratade lite om detta, varpå jag förklarade att det inte var som idag när man kan bli kär i vem man vill och att man inte blir stämplad som smutsig samt utesluten ur gemenskapen om man får barn utan att vara gift.

Barnen tyckte det var jättemärkligt och konstaterade att det är tur att det inte går till så nu längre. När de hade gått och lagt sig slog det mig att det tyvärr inte alls är som jag målade upp det. I de parallella samhällena – som med såväl dåvarande som nuvarande regeringens goda minne växt fram de senaste decennierna – står klanen i centrum och man får inte välja själv vem man ska vara kär i, gifta sig med och bilda familj tillsammans med eller för den delen hur man ska klä sig, vad man ska utbilda sig till eller arbeta med. Bryter man mot dessa regler är det en stor skam och man blir straffad eftersom hedern betyder allt.

Det här är inget nytt och alla vet om att det existerar, men det är som i Kejsarens nya kläder – alla ser men ingen säger det högt.

Det är bedrövligt att denna problematik tillåts existera samt växa fritt som en cancersvulst utan att någon ingriper. Ju längre man väntar desto svårare blir det dessutom att angripa problemet, men våra makthavare ids inte ens skrapa på ytan eftersom man är livrädd för att stöta sig med dessa viktiga väljargrupper. Därför kommer det här fortsätta att utvecklas och eftersom vi hela tiden fyller på med nya människor så befarar jag att den nya kulturen är här för att stanna.

När mina barn således ska läsa sagor för sina barn i framtiden och prata om hur det var förr i tiden så kommer igenkänningsfaktorn att vara desto större och troligen inte upplevas som konstigt eftersom kvinnoförtryck, heder och social kontroll då kommer att vara införlivat i samhället. Troligen kommer historieböckerna istället att prata om det fria 1980-2000 talet när individers rätt till frihet fortfarande var i centrum och jämställdhet mellan könen ansågs som något naturligt.

#detnyasverige

5 reaktioner till “Tillhör vi de sista generationerna som får leva fritt och självständigt?

  1. Svenskarna i Sverige kommer hålla ihop, vi kommer söka oss till varandra mer, ha överseende med olika saker hos varandra, visa varandra mer hänsyn. Det är ju rätt naturligt, så gör biologiska varelser, det är instinkten. Man söker sig till den egna gruppen. De andra är här och vi måste samexistera, det finns ca 2 miljoner invandrare varav ca 1,4 miljoner muslimer. Barnalstringstakten är hög inom de socialdemokratiska utsatta områdena som alla vet. Men deras syn på människan och livet kommer inte tränga in till oss andra. I stället kommer en hel del av dem att anamma vårt sätt att leva, anamma mer jämställdhet, man vill gifta sig med den man älskar, tonåringarna gör revolt när deras pappor läxar upp dem för vad de eventuellt hade lust att göra osv. Kvar blir en hård klankärna med ganska många anhängare. Undrar hur det blir i klanerna, med färre att gifta sig med blir det nog inte så bra på sikt? Klanerna hålls vid liv inte minst pga kusingifter. Tar man bort klan-giftermålen rubbar man maktbalansen.
    Vi kommer läsa våra sagor ur vår sagoskatt, de kommer högläsa sina sagor ur koranen.

    Gillad av 2 personer

  2. Inom en 40-50 årsperiod kommer det nog tyvärr vara standardförfarande här med klaner som styr samhället och de vita urinnevånare som lever kvar har fått lära sig prisa alláh om dom vill leva.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s