Medan våra styrande gömmer sig bakom coronakrisen fortsätter de kriminellas närvaro att vara påtaglig

Enligt polisen har antalet anmälda brott minskat med 4,6% under mars jämfört med motsvarande period förra året och man ser ett tydligt samband med den pågående coronakrisen.

Den organiserade brottsligheten verkar dock inte ha påverkats nämnvärt av krisen och ännu en explosion inträffade vid ett flerfamiljshus i natt, denna gång i Ängelholm.

Dessutom fortsätter det brinna runt om i Sverige och är det inte fastigheter eller lägenheter, så är det skolor, fritidsgårdar, förskolor eller bilar. I centrala Västerås sattes till exempel flera bilar i brand under natten. Men vad är väl lite skadegörelse…

Igår kväll misshandlades dessutom en man i 20-års åldern svårt vid tågstationen i Södertälje centrum och två män i 25-års åldern blev knivskurna i Västerås.

Varför har vi en regering som inte kan hantera flera saker samtidigt? Coronakrisen är en sak, men samhällskrisen har inte stagnerat och otryggheten bland folket är omfattande, men ändå görs ingenting från de som har makten att förändra eftersom viljan saknas. Det åtgärdspaket som diskuterades innan årsskiftet sattes på is eftersom man var oense och nu har man händerna fulla av corona trots att man har fullgott manskap som är avlönade för att tjäna svenska folket.

Jag kanske har missuppfattat budskapet, kanske är social distansiering och uppmaningar om att hålla oss hemma helt enkelt våra makthavares medel mot den grova brottsligheten när modet tryter att agera kraftfullt mot ligisterna? 🙄

#vigillarintefegapolitiker

Bildkälla: Aftonbladet

15 reaktioner till “Medan våra styrande gömmer sig bakom coronakrisen fortsätter de kriminellas närvaro att vara påtaglig

 1. Morgan skulle ju kunna sätta på sig ett munskydd, cykla 🚴‍♀️ till de utsatta och där lindra deras utsatthet? Kanske be med dem? Sabuni kunde följa med och vara ett moraliskt stöd? Lite bakom sådär i burka 💩?
  De där problemen med moralpoliser finns inte enligt Sjöstedt och V. Det är ont förtal, kvinnorna ljuger helt enkelt. Sade V. 🙄

  Gillad av 1 person

 2. Allvarligt talat, för att förstå dagens situation måste man leta bakåt i tiden. Skeenden i samhället växer fram över tid och i backspegeln kan man lättare förstå. Ett exempel, 2001 höll moderaterna partistämma i Jönköping. MUF drev då starkt frågan om fri invandring, de krävde fri invandring. Man krävde att synen på kristendomen och dess roll skulle tas bort från partiprogrammet. Man ville begrava den svenska modellen.
  Detta ger i sin enkelhet en bild av hur tankarna i samhället gick då och som tillsammans med en massa liknande bäddade för dagens galenskap.

  Gillad av 1 person

 3. I början av 70-talet växte sig nyliberalismen stark. De angrep vänstern och sade att vänstern var skadlig med sin syn på planekonomi och inskränkningar i den fria rörligheten. Se bara sa de, se bara på ”tigerekonomierna”. Så nyliberalerna begravde den svenska modellen och öppnade upp sig för globalism och fri rörlighet. Dessförinnan och i efterförloppet till galenskaperna 1968 växte sig kvinnorörelsen stark, det var männen som var förtryckare. Miljörörelsen växte sig stark, människan förtryckte djur och natur. Ja, det blev så att det svenska ”folkhemmet” var själva motorn i förtrycket av allt möjligt. Så ungefär gick tankarna, idéerna i samhället. Sedan följde slag i slag händelser som ledde fram till importen. Ivriga påhejare av den utveckling fanns och finns i varierande grad i alla partierna. En namn sticker ut, Carl Bildt. Han skrev boken ”Hallänning, svensk, europe” i vilken han vinkar farväl till det gamla, unkna Sverige och blickar ut över världen. Där har han låtit sig transporteras runt i otaliga resor sedan dess. Mycket mer finns givetvis att säga om detta. Motsatta åsikter också förstås. Jag fick lust bara att visa hur komplicerat allt är.
  Däremot skulle det inte vara ett dugg komplicerat att sluta importera utlänningar. Nu är tillfället för S. De andra följer med utom MP som förhoppningsvis slängs på soptippen. Utan pensioner eller nya jobb. Skulle då vara vårdbiträde på äldreboende i utsatta områden. Sneckar skulle strafftjänstgöring där resten av livet iförd svart, svart och beordras vara tyst, tyst! Liksom Schulman som om han bröt pratförbudet skulle bli deporterad till yttre Mongoliet. Där skulle det vara ok för honom att få prata.

  Gilla

  1. Snecker och Schulman tillhör de värsta skitsnackarna!
   Är de representanter för någon hemlig orden som vill förinta det svenska folket?

   Gilla

   1. Snecker är en av få i toppen som är utbildad. Hon har en magisterexamen i statskunskap. Den borde ha gett henne en referensram och vissa insikter i juridik. Det betyder att hon borde veta var gränserna går för personligt tyckande och en personlig ideologi i en rättsstat med tanke på den position hon har. Men det är väl så med henne som med flera andra, de har en egen ideologi, en egen uppfattning om vad de är berättigade att använda makten till. Om demokratins spelregler sätts ur spel har ingen betydelse när de blickar mot det fjärran men ack så hägrande målet, en mer totalitär stat. Fan ta den som har invändningar mot dessa människor som står kilometerlångt till vänster om V. Kanske längtar de tillbaks till projektet med planekonomi och en tid när en stark ledare kunde peka mot Sibirien och säga ”stick dit”? Jag vet inte, kanske överdriver jag. Men nog borde dessa läskiga personer som inte spelar enligt demokratins spelregler på något sätt drabbas av ett ansvarsutkrävande. Det är bara Schulman och några till som har frisedel, det beror på att de är satta ur spel som vuxenpersoner och har hållhakar på folk.

    Gilla

  2. Förvånansvärt att Linda Snecker har en högskoleexamen!

   Då får man definiera henne som plugghäst. Saknar analytisk förmåga; kan endast rabbla inlärda fraser som hon tjänar karriärmässigt på.

   Gilla

   1. Trots examen verkar hon inte ha lärt sig något. Fel på henne eller för låga krav på examen, eller båda?

    Gilla

   2. Det finns mycket att säga om Universitetens kantring åt det kultur-marxistiska hållet. Det har pågått en medveten indoktrinering i många Universitet i hela Västvärlden sedan 1940-talet.

    Just i ämnet Statskunskap har jag personlig erfarenhet från tiden ≈ 1968. En docent hade en föreläsning om ”Kultur”-Revolutionen i Kina. Jag följde med en äldre kusin för att lyssna. I svenska MSM var det en mycket välvillig inställning till Mao´s Kina.

    Docenten docerade glorifierande om den s.k. revolutionen.

    När jag flera år senare fick veta sanningen om detta skede i Kinas historia blev jag djupt chockad.

    Då stod det klart för mig vilka politiska indoktrineringsanstalter universiteten är.

    Gilla

 4. Fortsättning från ovan om bakgrunden till det svenska tillståndet idag.
  Nyliberalismen släckte lampan för det ”svenska folkhemmet” som S byggt upp, tack, hälften hade räckt. Över världen svepte globaliseringsvågen fram, nyliberalismen hakade på och öppnade ideologiskt upp för mångkultur. I Sverige genomdrevs avregleringar och privatiseringar på löpande band av välfungerande bolag, posten, SJ osv osv. Många, både privatpersoner och bolag, gjorde sig förmögenheter denna tid. Som jag tidigare kommenterat fanns hos S inga nya ideer om vart de skulle ta vägen efter sin sociala ingenjörskonst som de med sådan framgång använde att bygga upp det svenska folkhemmet. Det fanns internt inte någon ideologisk debatt av värde, inte i hela rörelsen kom något sådant till uttryck. Min berättigade kritik är att de är obildade, inte tillräckligt många intellektuella finns, bara smarta politiker. Olika krafter inom S kämpade om makten, minns hur både Sahlin och Juholt trycktes ut på nolltid. Det S visste var att de ville behålla makten. Långa tider av kompromisser och eftergifter med andra partier hanterades framgångsrikt, S fortsatt i princip sitta vid makten. Inom S fanns stora stridigheter om makten (se Westerholms beskrivning av Bommersviksvänstern på Ledarsidorna). Framträdande personer där är t ex Morgan Johansson, Hallengren OCH många, många fler. Broderskapsrörelsen är en starkt maktfaktor som mycket aktivt bidragit till importen av utlänningar. De har nära band med islamistiska organisationer. Så vart tog S vägen ideologiskt? Jag tror att de ville skaffa sig en ny väljarbas nu när folkhemsbygget var klart och Svensson kanske inte ville rösta på S längre. Man beslöt att skaffa hit folk som skulle rösta på S. Det finns på nätet mycket att läsa kring S möten och avtal med imamerna (ledarsidorna igen bl a), S skaffade sig en ny väljarbas. Men ovanpå det finns den extrema position som Bommersviksvänstern har, de står långt till vänster om V. Deras hållning för tankarna åt en form av statsstyre som kallas totalitarism, eftersom den eftersträvar ett totalt herravälde över individ och samhälle. Den totalitära visionen är att ”organisera människornas oändliga mångfald och skillnader som om hela mänskligheten bara vore en enda individ”, och ytterst att härska över hela världen”. Är man lagd åt det hållet bryr man sig inte om vad folk i landet tycker, man gör som man ska enligt tankegodset. Man bryr sig inte om konsekvenserna för folket vilket svenska folket noterat. I paketet finns antisemitism också, se Malmö.
  Om det är någon som vill komplettera eller protestera så tar jag tacksamt emot.

  Gilla

  1. Nationalekonomen och officeren Carl Norberg anser att det är Investor som bestämmer mest i Sverige. Sedan hundra år tillbaka är företaget Ericsson involverat i alla länders säkerhetssystem…..

   Gillad av 1 person

 5. ”Dom kanske inte kan svenska så bra så dom förstår att man ska vara ute så lite som möjligt, vi måste baka och ställa till ett socialt distanserat kafferep och informera vad som gäller om mormor ska överleva.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s