Är alla bränder en slump?

Det brinner och exploderar väldigt mycket numera och jag upplever att det nästan dagligen rapporteras om bränder i bostäder, industrilokaler, fordon, skolor och fritidsgårdar – med såväl människor som brinner inne som stora materiella skador.

Nu senast var det en stor brand i en lagerlokal på Hisingen igår kväll som spred sig till ett antal lastbilar och imorse brann en förskola i Halmstad ned till grunden. Båda bränderna utreds som mordbrand.

Har folk fått ding i coronatider, eller är det bara en del av den nya Sverigebilden där försäkringsbedrägerier och gängkriminalitet tillhör vår vardag? Obehagligt är det oavsett och det tär på samhällets resurser.

#detnyasverige

Källa: GP

18 reaktioner till “Är alla bränder en slump?

 1. Tillfället gör tjuven sägs det.
  Nu när Corona viruset gör att folk stänger in sig, vilket iof är bra, men med mindre människor ute som rör sig gör att illgärningsmännen får fritt spelrum. Då är det inte så konstigt att alla bränder mm ökar. Terroristerna i det lågintensivta inbördeskriget ökar sitt försprång när allt medie fokus flyttas över till Corona viruset, tyvärr.

  Gillad av 2 personer

   1. Eller kanske en liten grupp psykopater har infiltrerat vårt samhälles toppar, och de har en gemensam och djävulsk agenda av ökad konflikt, en konflikt-agenda som bygger på både importen av de värsta elementen, samt vill skapa ojämlikhet (mer till sig själva) så att kaoset ökar, allt medan de försöker påstå att det som kom utifrån är problemet, fastän det är psykopaterna själva som har skapat krigen genom Nato/EU, för att skapa massmigrationen och även de överdrivna snyfthistorierna i sina medier, för att få den motreaktion som du levererar här, som är en del av den konflikt som de önskar sig mellan oss medborgare, så att vi inte ser de som ligger bakom, för att de därefter kunna leverera den lösning som de själva vill ha, d.v.s. en polisstat, diktatur och total övervakning, allt medan du eller de du lurar applåderar.

    Det psykopaterna vill ha är fortsatt EU och frihandel, INTE nationell demokrati, INTE jämlikhet som skapar enhet och lugn, INTE fred, INTE Svexit, och du och de du lurar kommer sannolikt INTE rösta för motsatsen, heller, eftersom du och 99,9999% av alla andra sannolikt är grundlurade av de som kontrollerar både medier, partier och rättsstat.

    Gillad av 1 person

   2. Det finns många olika sätt att vara aktiv. Man kan göra sin röst hörd på olika vis. Intervjua människor på stan, påverka genom sanna argument och vetenskapliga evidens.

    Har man pengar kan man ge en donation. Man kan skriva offentligt, ställa upp i val, eller kommentera anonymt. Allt detta hjälper partiet.

    Gilla

 2. Fritidsgårdar stängda? Tråkigt? Pojkstreck? Jordens uppvärmning? Överhettat klimat? Högerpopulist som tänt på? Ungrare? Putin? Kanske Trump som beordrat? Säkert är Boris Jonsson inblandad på nåt vis? Rasistdåd av korkad rasist? Röjning inför moskebygge? Vegan-feminist-attack mot det utsugande patriarkatet? SÄPO? Guds vilja? Guds straff? Morgan Johansson?

  Gillad av 2 personer

 3. Drömde jag eller sa Löven på radio nyss att ”vi ser nu inte längre någon efterfrågan på utlänningar från svenska folket, alltså kommer liksom invandringen att stoppas från och med i morgon”.
  Han lät så bestämd och trovärdig. Precis som en ledare ska låta.

  Gillad av 2 personer

 4. De ord som kommer återkomma och vara nödvändiga för att hantera fortsättningen är, prioritering och rättvisa.
  Enkla ord med en sprängkraft som en mindre atombomb. Eller kraftig klusterbomb.
  Tanken kom för mig, Morgan Johansson som råkar hitta en odetonerad granat när han stannat bilen för att pinka nära ett utsatt område. Vad gör han med den tro?

  Gillad av 1 person

 5. Är alla bränder en slump? Det var en extremt retorisk fråga Jenny, med doft av sarkasm. Allt man behöver göra är att plotta förekomsten av anlagda bränder på en tidsaxel mot migrantvågorna under de senaste 20 åren. Ledtråd: omkring 2005 ledde en obegriplig bilbrand i en parkerad bil till helsides rapportering i MSM. Idag mörkar man de cirka 20 bilbränderna dagligen någonstans i Sverige.
  Anlagda bränder är ett mycket effektivt asymetrisk krig mot ett samhälle man avskyr. Allt som behövs är en tändare.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s