Turkiet vill föra in coronasmittade migranter i Europa

Grekiska myndigheter har fått klart för sig att ett stort antal migranter i Turkiet befinner sig i landets västra kuststäder som om de vore redo att ta sig över det Egeiska havet till grannarna på de grekiska öarna.

Mer oroande är dock de anonyma men trovärdiga källor som tror att Turkiet har en plan att driva migranter som är infekterade av coronaviruset in i Grekland och vidare till andra delar av Europa. Enligt källorna har dessa migranter transporterats från migrantläger i inlandet och transporten till den turkiska kusten har anordnats av turkisk polis.

Samma grekiska källor menar att när Turkiet ägnar sig att flyga över öarna Lesbos, Chios och gränsen vid Thrace så handlar det om en undanmanöver.

Turkiet registrerade 5.138 nya coronavirusfall under gårdagen, vilket betyder att över 50.000 invånare har smittats av viruset sedan det första fallet registrerades för en månad sedan.

Låter inte alls lovande med tanke på att Sverige har ett fortsatt inflöde med migranter varje vecka. Hur går det egentligen med EU:s gränsskydd och när ska Europas ledare sätta ned foten? Det vore kanske inte så tokigt att ta ett snabbt beslut om att stänga Europas gränser helt från och med nu – även för migranter och sluta förhandla med Erdogan som inte vill Europa något gott!

#justdoit

https://www.ekathimerini.com/251623/article/ekathimerini/news/turkey-pushing-covid-infected-migrants-to-cross-into-greece-officials-believe

18 reaktioner till “Turkiet vill föra in coronasmittade migranter i Europa

 1. Jag har inga svårigheter att förstå att det är brist på materiel inom sjukvården nu. Alla förstår det, i hela Sverige. Det jag inte förstår är att det råder brist på främlingar med islam som tro, gärna förenat med låg utbildning just nu. Var finns behovet av sådana? Har jag sovit mig igenom de sista 10 åren? En Corona-smitta som grädde på moset hos den importerade så att säga kanske är något gott och eftersträvansvärt i regeringens ögon, vem vet? Det är väl bara jag som inte begriper något i denna blåsiga och säregna påskhögtid.

  Gillad av 1 person

  1. Tack, en bra liknelse! När de hoppade ur hästen (enligt myten) var deras uppdrag enkelt och klart, erövra. Vad är syftet med att flyga in ”trojanska hästar” i Sverige? Vem ”rattar” alltihop? Som Astrid Lindgren formulerade det, ”voffå gör i på detta viset”?
   Att tänka är mödosamt ibland.

   Gillad av 1 person

  1. Eu-Erdogan, din slutsats låter mycket rimlig i min öron. Men Sverige då? Vem håller Sverige som gisslan så att vi tvingats importera så många utlänningar?

   Gillad av 1 person

  1. Jo, jo, men förklara för mig vem det är som fortsätter importen av utlänningar i Sverige! Allmänt hållna fraser säger ger ju inte nån förklaring. Inte stimulerar det till samtal heller.

   Gilla

 2. Erdogan verkar som en sann Nato-medlem, liksom dom inriktad på att försätta Europa i kaos.
  Veterans Today har nog rätt om ursprunget till Covid som i länken hävdar att Wuhan bara utnyttjades av Usa för att hämta ett fladdermusvirus så att Usa skulle kunna skylla på KIna.
  VT kallar det ett sataniskt och rent amerikanskt projekt.

  ”Forskning för att skapa COVID 19 började i Usa 2006 och kulminerade i ett framgångsrikt bio-vapen 2015, med arbete utfört vid University of North Carolina och vid Harvard och vid ‘the Food and Drug Administration’s lab’ i Arkansas.

  COVID 19 var ett US Army bio-vapens projekt för att framkalla en sjukdom som orsakar lunghinneinflammation och är nästan omöjlig att vaccinera mot hos patienter över 40-årsåldern.”
  https://www.veteranstoday.com/2020/04/11/pravda-us-army-created-covid-19-in-2015-research-proofs-or-debunking-you-pick/

  Gilla

  1. Ledsen att behöva bli så motvalls idag, men det du skriver är ju ”bara” sådant man kan hitta på nätet och ger inte någon förklaring till det som skett i Sverige? Har du inte på riktigt tänkt efter varför det skedde det som skedde i Sverige? Ditt eget land? Om du gjort det, delge gärna dina tankar till oss andra!

   Gillad av 1 person

   1. Folk som drar saker rakt ur arslet och länkar till debunkade sidor ska man inte publicera eller kommunicera med. De sprider fullt medveten lögn av okänd agenda. Olika virus har alltid uppkommit spontant och vacciner har förmodligen aldrig varit nyttiga eller nödvändiga, däremot att förebygga. Källa: https://anthropocene.live/2020/03/26/kan-vaccin-gora-mer-skada-an-nytta/

    Vaccin tycks enbart vara en inkomstkälla för psykopater, om du frågar mig. Ganska enkla åtgärder kan skydda varje individ som vill skydda sig själv i influensatider, särskilt inte med så få dödsfall som för Covid-19. Inget samhälle behöver stängas ned för Covid-19. Mycket billig utrustning och billig medicin skyddar dessutom vårdpersonal och patienter om man röstar på politiker som fattar poängen med beredskap. Att inte ha sådan enkel beredskap är antingen idioti eller ren psykopati. 99% har röstat för EU-psykopatin. För mig är detta extremt bisarrt.

    Att stänga ned hela samhällen och skapa kris och kaos kan givetvis skapa ännu fler dödsfall än influensan självt. Samma sak med vacciner. De kan skapa narkolepsi och t.o.m. döda genom de allergiska reaktioner som de är skapade för att åstadkomma i kroppen. Visserligen kan vacciner säkert rädda liv också, men det beror s.a.s. på vad som händer i kroppen på varje människa. Det är dessutom svårt att bevisa alla skadeverkningar som vacciner kan ha. Det kan ex. vara en av alla bidragande orsaker till allergier, inflammationer och cancer, d.v.s den droppe som s.a.s. får bägaren att rinna över.

    Kuba säljer nu även interferon.

    Gilla

 3. Vilka är det? I Sverige. Som sitter med den makten? Det är väl banalt att enbart hänvisa till och skylla på någon annan utanför Sverige??!?! Det är närmast lättja att inte försöka prestera något mer tankemässigt än så!
  Som jag kommit fram till handlar det om S i första hand och närmare bestämt då den s k Bommersviksvänstern, Broderskapsrörelsen m fl. Sen dårarna i MP, flera partier har rört i grytan. MEN, detta oerhörda att man tystar ett helt folk, att man får den stora massan att lojt trava efter utan att ifrågasätta. Hjälp mig med att förstå hur detta kunde ske och hur det kan fortsätta än idag??? Nu med corona här ska vi plötsligt lita på våra politiker och myndigheter, nyss gjorde vi det inte för de ljög för oss. Hur kan svenska folket visa förtroende för S och regeringen idag med tanke på allt den djävulskap de ställt till med för Sverige? Jag får inte ihop allt detta.

  Gilla

  1. Många sätter sin tillit och tro till regeringen. Vilka andra ska de sätta sin tillit och tro till när landet befinner sig i svår spagat och grym Coronakris? SD kanske? Nä de är ju rasister, pratar en massa skit och vill oss bara allt ont. Tvi!

   Se bara hur bra hela landet blivit och så bra vi alla har fått det. Allt detta goda tack vare att vi klokt nog röstade på Socialdemokraterna. Det hade vi absolut inte fått om vi gått och röstat på de högfärdiga borgarna, som bara vill roffa åt sig mera makt och massor av vinstpengar. Usch! Fy! Jättetoppenbra att svenska folket ser igenom högerns svekfulla lögner. Se bara på våran statsminister Stefan Löfven hur lugn och trygg han är, jämfört med den lilla fjantiga sprätten, som är högerns talesperson.

   Nej, det är precis sådana stolta, rakryggade ledare som vår statsminister Stefan Löfven vårt land behöver, ja faktiskt alla länder och alldeles särskilt i dessa tider. Vi är fullständigt övertygade om att vår eminente ledare Stefan och det lika eminenta partiet Socialdemokraterna kommer att reda upp detta. Det har de ju alltid gjort med både bravur och elegans tidigare. Vi har såklart fullständigt ohotat förtroende för vår statsminister Stefan Löfven, den självskrivne ledaren för Socialdemokraterna, det svenska folkets parti. Det enda parti vi behöver. Amen.

   Gilla

  2. Anders Ygemans kompetens, karaktär och bedrifter borde synas under mikroskop!

   Söker man i Regeringes hemsida efter AY´s CV finner man endast ”Studier vid Stockholms Universitet”.
   Jaha?
   Vilka ämnen, hur länge, hurudana betyg? Det står inte!

   På Flashback står det, som verkar trovärdigt, ”en termins studier i Kriminologi” 🙂 🙂 🙂
   Vilken lärare? ”Professor” Snickesnacki?

   Ska detta föreställa kompetens för landets högsta ämbeten?

   Gilla

 4. Tack för era tankar och samtalet. Din förmåga att ta dig fram på nätet är imponerande hllviken.
  Jag tror att det som gror och jäser i så många svenskar är att saker och ting inte längre upplevs som RÄTTVISA i Sverige. Människan är beredda till rätt stora uppoffringar för andra och för det gemensamma om saker och ting upplevs som just rättvisa.
  Nu snurrar flera stora frågor samtidigt runt i Sverige, det är svår att greppa situationen för vem som helst och få ihop det hela. Corona dominerar förstås just nu, men under ligger importen av utlänningar i massiv skala till Sverige och jäser. De negativa konsekvenserna av globalismen syns tydligt. Globalismen har möjliggjort för en pandemi att spridas snabbt och folk i många länder blir nu sjuka samtidigt. Den har fört med sig ökande klimatförändringar/nedsmutsning av klotet med allt vad som följer av detta. Globalismen har nått vägs ände som konstruktion, sårbarheten är övertydlig. Corona har demaskerat den otroliga sårbarheten i hela vårt sätt att bo, tillverka saker, transportera saker osv osv.
  Konsekvenserna av importen av utlänningar i sådan massiv skala till Sverige är det som upprör och skakar om Sverige sedan decennier. Den har skadat tilliten människor emellan och försämrat våra möjligheter som land att möta alla svårigheter som kommer. Makten talar bara om att vi hade för lite i förråden för att bekämpa en pandemi. Makten säger inte ett ord som kan ge försoning kring det övergrepp som skett mot svenska folket.
  Corona visar nu på behovet av att agera kollektivt, att dela bördan. Våra politiker manar nu till uppslutning och kollektivt ansvarstagande. Den orättvisa importen av folk utifrån framstår nu i Coronatider som än mer orättvis. Den har också försämrat Sveriges möjligheter att hantera miljö- och klimatförändringar just genom att tilliten skadats och att vi då agerar sämre kollektivt. Se där det intellektuellt undermåliga i MP:s konsekvensanalys av deras handlingar.
  Det finns ett växande och oundvikligt behov av PRIORITERINGAR inom snart sagt alla områden, inte bara respiratorer. Vem ska bidra, vem ska inte bidra, om man inte bidrar, ska man få mindre då av samhällets goda? Vem som ska få fiska och hur mycket, vem som ska få släppa ut skit i luften och hur mycket, eskimåernas livsbetingelser är närmast utsuddade, vem ger röst åt dem, varför ska Brasilien kunna hugga ner regnskog när det påverkar hela jorden, ska samerna sluta med sitt sätt att leva, varför ska enskilda länder och företag få bete sig som om de ägde planeten osv osv i all oändlighet.
  Corona har tydliggjort det ORÄTTVISA system som råder över klotet där stora aktörer, länder och enskilda agerar så att det skadar de många som i sin tur inte kan påverka.
  I Sverige har vi sedan decennier den orättvisa som är kopplad till att vi plötsligt har snart flera miljoner människor här i vårt land. Människor som vi inte bett komma men som får ta del av vår välfärd på ett orättvist sätt. Makten ger dem frisedel att leva som hemma medan vi försörjer dem. Vi har regeringar som inte med ett ord vill ta ansvar för det de gjort Sverige och svenskarna. Det förs inte något samtal från maken gentemot svenska folket i denna sak.
  Vi vill ha rättvisa. Människan som grupp, kollektiv måste ha rättvisa för att fungera kollektivt. Sverige måste få rättvisa kring situationen nu, annars kommer de stora utmaningarna som väntar inte att kunna mötas på ett bra sätt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s