Den danska drottningen ifrågasätter återigen klimathysterin och frågan när världens ledare ska börja diskutera problemet med överbefolkning kvarstår

Den danska drottningen Margrethe är känd för att vara frispråkig och inte vara rädd för att framföra sina åsikter. Om några dagar fyller drottningen 80 år och i en öppenhjärtig intervju i den danska tidningen Politiken talar hon ut om hur hon förhåller sig till den mycket omdebatterade klimatfrågan.

Drottningen menar att vi som samfund inte bör drabbas av panik över klimatförändringarna.
-”Jamen att människor spelar en roll i klimatförändringar är det inget tvivel om. Men huruvida de skapas direkt av människor är jag inte riktigt övertygad om.”

Drottningen har även tidigare uttalat sig i klimatfrågan och gett uttryck för att man bör hålla huvudet kall utan att få kalla fötter när man talar om klimatet.
-”Att reagera i panik är aldrig en god idé. Egentligen är det konstigt att man i ett land som Sverige, där avstånden är så stora, ska skämmas över att man flyger. Men man kan ju inte köra skottkärra från Malmö till Haparanda.”

All heder till denna kloka kvinna som använder sitt sunda förnuft istället för att ryckas med i klimathysterin utan fakta på hand.

Det är mer än man kan säga om exempelvis vårt eget kungahus, där både kungen och drottningen hyllat Greta Thunberg samt tycker det är bra med flygskam.

Det är märkligt att två länder som ligger så nära varandra ändå skiljer sig markant på så många sätt – vilket inte minst syns i den politik som man bedriver, det mer frispråkiga medielandskapet, en öppen åsiktskorridor, att man främst värnar om sina egna medborgare och har kungligheter med skinn på näsan som vågar vara icke politiskt korrekta.

Jag har sagt det förr, men det tåls att sägas igen – inte mig emot om Danmark tar tillbaka Skåne (minus Malmö som de garanterat inte vill ha)!

Förhoppningsvis dör den överdrivna klimathysterin i skuggan av coronakrisen och vi kan fokusera på miljöproblemen som är ett reellt hot mot planetens existens.

De senaste veckorna har man kunnat läsa om mycket positivt som skett med naturen som fått en ”reboost” på vissa ställen tack vare att över en miljard människor världen över befinner sig i karantän. Senast igår kunde man läsa att i det mycket förorenade landet Indien gläds man nu åt att Himalayas bergstoppar återigen syns på långt håll för första gången på decennier. Efter knappt tre veckors coronakarantän har luftkvaliteten i 85 indiska städer höjts markant och en liknande effekt har även noterats i Kina.

Vad detta beror på är mycket enkelt och det har inte med klimatet att göra utan överbefolkning! Varför är det ingen som vågar diskutera kärnproblemet? Födelsekontroll är ett av många sätt att tackla problemet. Hur vore det om världens ledare – inklusive de svenska ryggradslösa politikerna – kunde attackera problemet från rätt håll istället för att plöja ned miljarders miljarder av våra skattepengar på ett påhittat hot i syfte att fylla fickorna på vissa?!

#vaknasverige

https://nyheder.tv2.dk/samfund/2020-04-10-dronningen-er-ikke-ganske-overbevist-om-at-klimaforandringer-er-direkte

10 reaktioner till “Den danska drottningen ifrågasätter återigen klimathysterin och frågan när världens ledare ska börja diskutera problemet med överbefolkning kvarstår

 1. Klimathysteri och klimathysteri. Definiera. Avgränsa. Det dunkelt tänkta är det dunkelt sagda.
  Det är som med det mesta nuförtiden i den offentliga debatten, känslopjunk och avsaknad av seriösa debatter. Det är väl hur lätt som helst att se att Östersjön är genomskitig och håller på att dö. Om MP ägnat sig åt sådant i stället för främlingsimport, om de skippat känslopjunket och värdegrundsterrorismen och i stället hjälpt till att föra och uppmuntrat en saklig seriös OFFENTLIG debatt om hur man kan hjälpa Östersjön, ja då kanske de haft 15 % och varit ett uppskattat parti. I stället ligger de under 4 %-gränsen och är i mångas ögon och i mina ett hatat parti för den obotliga skada de åsamkat Sverige och svenskarna.
  Känslopjunk-snacket har förvillat folk så de debatterar om människan orsakar uppvärmningen eller ej och benämns då klimathysteri. Detta har lett till förfärande passivitet. Vi har ju endast ett för oss människor beboeligt klot. Nåt för kyrkan att ta tag i? Kanske nästa ärkebiskop börjar krama klotet i ställt för islam?

  Gilla

  1. Vilken demokrati vill vanliga människor ha? Hur nå dit? Makteliten har haft monopol på att styra utvecklingen åt det håll som ger dem alltmer totalitär makt.

   Gilla

 2. de som snackar om överbefolkning som om det vore en realitet är grundligt lurade av Satan.

  gör något nyttigt för en gång skull och håll käfften

  Gilla

  1. Hej, hej hej san! En förutsättning för samtal och diskussioner är en acceptabel samtalston. Annars blir det ju meningslöst och bara banalt. Inlägg liknande ditt lider brist på både relevanta fakta och tänkande. Precis så har svenska staten i många behandlat de av svenska folket som försökt fråga kring importen av utlänningar.
   Fakta om överbefolkning? Finns massor av fakta på nätet. Fakta därifrån tillsammans med diskussioner med människor med andra åsikter än ens egna kan leda fram till någonting. Ett enskilt utplockat fakta från nätet är att Indiens befolkning sedan 60-70-talet har ökat med en knapp miljard. Vad har du för tankar kring detta? Hur har det påverkat Indien, världen osv. Vad har Satan berättat för dig? Jag lyssnar.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s