När blev det kutym att svenska kultursidor kommenterar politiska ledares utseende?

Det råder nyhetstorka denna långfredag och jag hade just bestämt mig för att inte skriva något, när jag fick syn på rubriken ”Stilkrönika: Trump skrämmer oss med sitt smink” i Sveriges egen Pravda DN.

Som rubriken antyder ägnar man sig mycket riktigt åt att analysera president Donald Trumps utseende och man konstaterar att USA:s mäktigaste man inte är fullt så orange som vissa gör gällande.

Inte nog med att den svenska mediakåren gör sitt yttersta för att svärta ned Trumps politiska gärningar genom att sprida lögner och förvränga hans uttalanden så ofta det går istället för att berätta att han faktiskt gör många bra saker för sitt land, dessutom ska man ta upp spaltmeter med att analysera hur ”konstig” karln ser ut och vilken färg han har på sminket. Jösses!

Kan vi förvänta oss att DN även kommer diskutera andra internationella ledares utseenden och sminkval samt för den delen svenska politikers utseenden? Vad har till exempel Stefan Löfvén för favoritpuder? Vilken färg har Jonas Sjöstedt och Jimmie Åkesson på sin eyeliner? Har Morgan Johansson samt Ulf Kristersson extra höga klackar för att nå upp till bordet när det ska debatteras? Är Annie Lööfs hårfärg äkta och hur sminkar sig Nyamko Sabuni? Per Bolunds leende ser lite för perfekt ut, har han lyft sig?

Inte det? Nej, det vore så klart både smaklöst och olämpligt att diskutera andra människors utseenden, men när det gäller att dissekera svenska journalisters favorithatobjekt är alla medel tillåtna!

15 reaktioner till “När blev det kutym att svenska kultursidor kommenterar politiska ledares utseende?

 1. DN är en förskräcklig tidning med förskräckliga människor som skriver där. De tycker inte om vare sig Sverige eller svenskarna. De föraktar svenskarna, de ringaktar det svenska folket. De agerar konsekvent mot Sverige, de gör allt de kan för att så splittring i landet. DN och de som arbetar där är farliga personer, farliga för Sverige och svenskarna.
  Sverige har en regering som agerat samhällsomstörtande, som skadat Sverige oåterkalleligt. Sverige har ett ledande media som agerar samhällsomstörtande, som skadar Sverige allt vad de orkar.

  Gillad av 4 personer

  1. Den man hatar och ogillar….
   Angriper man från alla håll….
   helst osakligt…Hyckleri och dubbelmoral är ledstjärnor för
   dagens ”journalister”

   Gillad av 2 personer

 2. Rent generellt är det lätt att få ett intryck av att svenska journalister inte är riktigt vuxna. Ofta bristande allmänbildning, kallar allt med fyra hjul som inte är bilar för traktor. En grävmaskin kallas grävskopa trots att det är ett verktyg som sitter längst ut på dess arm o s v. Kanske i f s inte så allvarliga anmärkningar men kan vara störande. Betraktar ofta sina journalistiska media som privata bloggar och skriver en massa skräp. Det är oprofessionellt.

  Det som är allvarligt dock är att de inte respekterar vad sitt uppdrag går ut på, att neutralt rapportera händelser och skeenden utan personliga vinklingar. Likaså saknas ofta ett helikopterseende. Men tyvärr…

  Även deras personliga intressen sätter stark prägel på deras arbete som ibland väldigt detaljerade beskrivningar om småsaker långt bort i världen och glömmer då bort vad som är viktigt på hemmaplan för oss vanliga medborgare.Deras försök till fostran och politisk agitation stör också.

  En mycket stor del av kritiken mot journalister är självförvållad.
  Det finns dock många som gör ett riktigt bra jobb enligt min mening.

  Gillad av 1 person

 3. Svensk media är i allmänhet med några undantag totalt förlorad jag undrar hur dom sover med vetskapen att dom kastat bort ett antal år på en journalistutbildning där dom åtminstone förr fick lära sig hur yrket skulle skötas med integritet och skicklighet. Nu är det allt för många som bara slickar uppåt och skriver vad dom själv vill läsa utan självkritik så jag är inte förvånad att dom värnar om presstödet och vill stänga ner de uppåtgående alternativmedierna.

  Gillad av 1 person

 4. Sverige befinner sig i en mediekarantän, dvs många intressanta skeenden och i andra länder uppmärkammade händelser skrivs aldrig om av svenska ”journalister” i Sverige och begreppet neutral nyhetsförmedling får snarare betraktas som ett dåligt skämt när man jämför med verkligheten.

  Gilla

 5. Du har helt rätt. När det gäller Trump så måste man komma ihåg att han blev vald därför att vanliga människor var helt trötta på hur det så kallade etablissemanget fuskade, ljög och skaffade sig egna fördelar utan att tänka på konsekvenserna för landets befolkning i stort. De handelsavtal som tecknats hade till exempel förödande konsekvenser för många industrier som blev helt utslagna och med dem de som arbetade där.
  Trump har ändrat mycket av detta. Det är därför som han har så stort stöd trots att en i stort sett enig press både inom och utom USA gör sitt bästa för att svärta ner honom. Jag tror att USA behövt Trump mycket mer än vad de flesta tycks förstå. Låt honom städa upp i ”träsket” under fyra år till så blir det nog betydligt bättre ordning på mycket av vansinnigheterna som pågår.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s