Svaret kom i expressfart

Igår kväll ställde jag mig frågan om svenskarna förstår hur allvarligt läget är samt om de har greppat vad som är på väg att ske, eller om de fortfarande inbillar sig att regeringen har kontroll och staten finns där för att skydda dem. Idag fick jag svaret svart på vitt när svenska folket belönade S med över 30% i väljarstöd, vilket SvD var först att rapportera om! Partiet har således återhämtat fem års nedgång i opinionen.🤦‍♀️

Det är värre än jag trodde och majoriteten av medborgarna har uppenbarligen minne som en guldfisk eftersom man helt verkar ha förträngt vem som bär ansvaret för att Sverige helt saknar krisberedskap, har en undermålig vård, demolerad välfärd, stora klassklyftor, extrem polarisering, hög brottslighet, stort utanförskap, misslyckad integration, farsartad asylpolitik, kommuner i ekonomisk kris, utbredd extremism som hotar rikets säkerhet samt så klart medverkat till att svärta ned Sveriges rykte utomlands – för att nämna en bråkdel av eländet som dessa klåpare genererat under sin tid vid makten.

Vi får vara glada över att det inte är val imorgon, men en sak är säker – att styra över svenska folket är likvärdigt med att valla en hjord med fromma lamm. Det kvittar hur illa man sköter landet, man kammar ändå alltid hem full pott!

#onlyinsweden

#närärdetnog

Bildkälla: Fria Tider

14 reaktioner till “Svaret kom i expressfart

 1. Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver klokt i ämnet. Klistrar in texten från Facebook.

  ”Angående Socialdemokraternas rusning i opinionen:

  Naturligtvis så tjänar alltid en sittande regering på en kris som denna. Och oaktat vad jag har för personliga åsikter om statsrådet Mikael Damberg så har han klivit fram som en klart lysande stjärna idag.

  Lugn, tydlig och det märks att han är skolad med media.

  Samtidigt har oppositionen underpresterat. Och det är inte svårt att se problemen för dom. De ska bidra till nationell samling men samtidigt ska de behålla sin särart. Och här är det endast moderaterna som lyckats någotsånär vilket även det givit avtryck i opinionen.

  Resten hankar sig fram och till och med Jonas Sjöstedt, som brukar kunna slå mynt av det mesta har svårt att bryta igenom.

  På minuskontot för regeringen ligger Lena Hallengrens försök med en lagstiftning som skulle runda riksdagen. Den kommer jag påminna henne om. Hon har lika lite av demokratiskt DNA i sig som Morgan Johansson som inte för så länge sedan ville inskränka medborgarnas informationsfriheter.

  Dessa två är inte demokratiska socialister. De är socialister rakt av enligt mitt förmenande.

  Och min bedömning är att regeringen kommer få ett ökat stöd så länge inte dödstalen på äldreboendena skjuter i höjden. Skjuter de i höjden så kommer utvecklingen stanna av och riskera att bli ett rejält sänke i en post Corona-debatt.

  För jag börjar få en klar uppfattning på hur smittan på många boenden kom in. Och orsakerna till det. Där finns ett politiskt ansvar att utkräva på både statlig och kommunal nivå.

  Har regeringen ”tur” kommer Corona-krisen fortsätta långt in i 2021 för att stabilisera siffrorna. Har de ”otur” kommer Sverige och världen ut ur detta vid årsskiftet 20/21. Regeringen kan sägas kunna komma att tjäna på en utdragen kris.

  Tycker ni jag är cynisk? Väl bekomme. Men jag är inte något annat än helt oberoende. Och har då möjligheten att vara just cynisk.”

  Gillad av 1 person

  1. Agnetha, du är för snäll i ditt ordval om Eliasson. Han är inte en tokstolle. Han är en kallhamrad cyniker utan samvete. Han är att likna vid en gangster som mot betalning utför vilket uppdrag som helst. Vi är några som genom åren funderat på hur det kunnat vara möjligt för honom att gå från det ena topp-uppdraget till det andra. En kompis tror att Eliasson har hållhakar på flera topp-politiker. Kanske foton från bastukvällar? Samkväm med sprit på Bommersvik? Samtidigt är han ju skarp så att han kan utföra precis det politikerna vill. Jag har, som jag skrivit tidigare, personlig erfarenhet av honom under 2 år. Jag bedömde honom som en kallhamrad, samvetslös närmast psykopat. Starka ord, men jag letade länge och fick inte fatt i några som bättre kunde beskriva honom för en person som inte är bekant med honom. Naturligtvis det vanliga med underdånig servilitet och rövslickeri om han träffar någon som han inte har hållhake på och som är mäktigare än vad han själv är. Han är en av dessa förrädare som genom åren skadat Sverige och svenskarna.

   Gilla

 2. Några på Facebook tycker jag gör det för enkelt för mig genom att skylla allt på regeringen när Alliansen med Reinfeldt i spetsen dragit sitt strå till stacken.

  Självklart är borgarna medskyldiga och det har jag nämnt ofta i mina inlägg, men detta handlade om de senaste mandatperioderna. Men bara för att Alliansen varit delaktiga i mycket så betyder det inte att regeringen per automatik kan strunta i problemen som nu skett. Man har haft flera år på sig att se över landets krisberedskap, sätta ned foten mot den eskalerande grova kriminaliteten, reglera migrationspolitiken, mota islamisterna i grind, fixa vården m.m. Regeringen bör bytas ut omgående!

  Gillad av 1 person

  1. Man får vara blind för att ha missat att det bara rullat på och blivit än värre. Det är också omöjligt att ha missat alla felprioriteringar som genomförts, alla systemhaverister/femtekolonnare som hamnat på beslutspositioner, osv. …

   Gillad av 2 personer

 3. Det är så mycket i Sverige som är så osannolikt att verkligheten t o m överträffar den vildaste fantasin.
  Av alla sakliga och logiska skäl så borde förtroendet för regeringen, den absoluta sämsta i mannaminne, ligga i det närmaste noll det går att komma. Vad har de levererat under nästan sex år?

  Deras nuvarande förtroendesiffror leder osökt fram till om de verkligen speglar sanningen?
  Det måste rimligen föreligga något lurt här, eller består verkligen svenskarna i så hög grad av rena idioter?
  I så fall är det verkligen illa för vårt land.

  Först kan man bli förbannad, sedan infinner sig en stor sorg över vårt fosterlands förändring.

  Gillad av 1 person

  1. Sättet de professionella (läkarna, sjukvårdspersonal och många goda människor i olika myndigheter, organisationer, privata företag) nu hanterar Coronapandemin är kanske den sista reflexen av det goda Sverige som en gång fanns? Resterna av organisationsförmåga, samarbetsförmåga, egen initiativförmåga, medkänsla. Resterna av det som var med och byggde upp Sverige en gång i tiden.
   Som alltid är det oerhört svårt att gå från något bra till något sämre. Sverige har varit i rutschkanan länge. Corona gav den Sverigefientliga regeringen en möjlighet att under fanorna få leka det de inte är, dugliga politiker. Det är inte de som tar om hand krisen nu, det är det andra som gör, de dugliga, kloka, kompetenta.
   Men fortsatt färd nedåt i rutschkanan är oundviklig. Ibland blir lutningen brantare, ibland planar den ut och svenska folket tror det kan andas ut. Allteftersom blir samhället än mer förändrat och kommer likna det amerikanska samhället så småningom. De riktigt stora problemen för Sverige har inte ens visat sig ännu. Det vi sett de sista 10-15 åren har bara varit slutet på början.

   Gilla

   1. Det är tack vare alla vanliga, skötsamma och vänliga människor som samhället fungerar. De däruppe har skyhöga löner, men…….

    Gilla

 4. Jag är sedan ett antal år väldigt skeptisk till opinionsundersökningar, eftersom det är relativt enkelt att styra utfallet. Vilka frågar man, när, var och hur? Det är viktiga kriterier som vi aldrig får veta helt och hållet. Är det på samma [låga] nivå som när SVT ‘frågar folk på stan’? Hur många är beställningsjobb, osv.? Man ser detta bl.a. i USA.

  Gillad av 2 personer

 5. Opinionsundersökningar i nuläget är nog mer än vanligt osäkra för all opposition ligger närmast nere och inga andra partiledare träder fram. Även om det vore så illa som det ser ut nu så kommer det nog ändras efter att dödstalen tyvärr kommer öka kraftigt framför allt på våra äldreboenden som inte kommer få någon vård då platser saknas utan endast hjälp att dö men även ute i samhället blir nog många fler svårt sjuka och även kommer avlida eftersom många tydligen inte insett faran ännu, vilket är för mig ofattbart.

  Gilla

 6. Jo, det stämmer. Man mobilisera lite folk och sådär. Men visst är de bra på kriser, utan tvekan. Den största, värsta och mest samhällsomstörtande och långdragna krisen på 50 år har de så framgångsrikt skapat. Så visst är de ”bra på kriser”.

  Gillad av 1 person

 7. Hur kan välutbildade människor hylla korkade politiker som
  Bränt upp vårt krislager. Beredskaplager. Resurslager.

  Är den största frågan eller är det som i allt i samhället det frågas tre flyktingar
  Och en Svensk.
  Det är de illigala flyktingarna som har störst förtroende, de lyckligaste
  och tryggare i Sverige.
  Och minsta klagomål åtgärdas direkt. Röst köp.

  Nyss stod det att det var somalier som dog, ny är det syrier.
  Är det inte konstigt att media ger invandrare mycket mer uppmärksamhet
  Än Svenskar.
  Sanningen är Att gamla Svenskar som byggt upp Sverige offras mest och
  Är mest utsatta.
  Viruset bryr sig inte om nationalitet men i Sverige så är det massa invandrar föreningar
  Som hela tider vill få uppmärksamhet och mer rättigheter.
  Invandrare har mycket generösare regler än svenskar men spelar på rasist stämplen
  Men de är värsta rasister att som finns.
  Tror inte ett skvatt på opionen. Har de gått och köpt rösterna. Vi vet alla
  Att muslimernas röster går att få för pengar och makt. Det såg vi till valet och varje dag,
  Våra politiker använder skattepengar till att köpa gillande och röster.
  Därför har vi majoriteten inget att säga till om för de har sålt
  Sig till muslimska brödraskapet.
  Vi har naiva politiker som tror de vet, kan , gör alltid bäst i världen.
  Samtidigt som de är totalt blinda, naiva, och såg det ej komma.

  Hoppas på snabb tillfrisknad och att vi kan ta tag i massinvandringen och
  Ändra kurs i politiken innan Sverige utrotas.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s