Svenska myndigheter borde gjort mer för att hindra resor i påsk

Grekiska myndigheter deklarerade under gårdagen att man ökar sin bevakning vid motorvägarnas vägtullar, hamnar och andra stationer för långa resor i syfte att hindra invånare från att resa till landsbygden inför den grekisk-ortodoxa påsken.

Jag tycker det är märkligt att inte svenska myndigheter gjort något liknande runt Stockholm med start i söndags. Det är väl ingen tillfällighet att antalet coronasmittade i Stockholm igår börjat plana ut, medan det ökar i övriga landet.

Det här borde våra styrande ha förutsett, men som bekant är konsekvensanalys ingen term man känner till i Rosenbad. 🙄

Uppmaningen från såväl regeringen som kungen om att stanna i sina egna regioner över påsken är något som alla bör ta till sig oavsett var i landet man bor. Vården behöver inte fler påfrestningar än man redan har!

#resinteipåsk

Källa: Ekathimerini

17 reaktioner till “Svenska myndigheter borde gjort mer för att hindra resor i påsk

 1. Det är uppenbart att gemene man i huvudstaden struntar i uppmaningar från såväl regeringen som kungen om att stanna i sina egna regioner över påsken!

  Är det egentligen så konstigt …? [ret]

  Gilla

   1. Det är bara det att i ett land där de styrande tramsar och ägnar sig åt icke-problem (utöver självberikning), så faller det publika förtroendet för dessa och pliktkänslan försvinner som följd.

    Gillad av 1 person

 2. Som sagt, länderna har olika strategier för hur Corona hanteras. De skilda strategierna har att göra med de olika resurser och andra omständigheter som finns i ett land (inte bara medicinska minsann). Vi lär få veta vilka länder som klarar det hela bäst och vilka offer som ansågs nödvändiga. Norge har 10.000 miljarder på banken t ex. Inga problem att ha stängt land ett halvår om man har 10 årslöner på banken.

  Gillad av 1 person

  1. Här är medelsvensson skuldsatt över öronen med snabblån och bolån så varenda bank skulle haverera utan stödpengar och faller bankerna faller landet. Och hälften av kommunerna hade gått i konkurs redan utan virus om det vore möjligt, det är därför vi utsätts för detta experiment med stor förväntad dödlighet.

   Gillad av 1 person

   1. Ja jag hörde det också. Skrev till SVT om just detta, ingen reaktion förstås.
    Tegnell, denna ständigt vaggande människa, inger noll förtroende.

    Gilla

 3. Som alla märker och ger uttryck för så finns det inga erfarenheter som duger att falla tillbaka på när det gäller att förstå vad som händer och vad som är rätt att göra nu.

  Gilla

 4. Ett exempel på nyhet som rimligen inte kommer kunna bekräftas är när en professor påstår att ”massdöden i Sverige blir så stor att medellivslängden i Sverige sjunker kraftigt”. Det förefaller orimligt då det mest är äldre som dör, inte yngre. Ett snabbt statistiskt överslag ger vid handen att om hans spådom ska bli sann, då måst dödligheten verkligen nå helt andra nivåer rent allmänt och unga måste börja avlida i massor. Inget i nuvarande utveckling pekar mot sådan utveckling. Alltså onödig skrämselpropaganda. Varför??

  Gillad av 1 person

  1. Glömde skriva att nyheten publicerades i regeringsorganet Aftonbladet. Varför tar man in en sådan nyhet. AB borde väl vara försiktiga med skrämselpropaganda? Eller, lyder de direktiv uppifrån?

   Gillad av 1 person

   1. Svar till tompass 11. Jodå, men nån jävla självsanering kan väl även en socialdemokratisk chefredaktör ägna sig åt. Om inte annat borde han väl tänka på framtiden, allt han gör kan ju riskera att granskas när andra sitter vid makten…

    Gilla

 5. Äntligen, tänk att det behövdes en pandemi för att utbildade, sakliga och kunniga människor skulle få ta ledningen och synas i Sverige….i stället för det där lögnaktiga känslopjunket…..

  Gilla

 6. Det finns en mycket enkel åtgärd som varken behöver någon utredning eller långbänk och som kan minska resandet dramatiskt och inte enbart nu under Coronatider utan för alltid, resor som i stort sett är helt onödiga.

  Finns det verkligen? Jodå och det gäller att ta ett beslut att all skatt i Sverige på tobak och alkohol ska harmonieras med genomsnittet inom EU. Resor på sjön, till lands och i luften skulle då fortsättningsvis i huvudsak ske av den orsaken att människor behöver förflytta sig och inte kliva på och av på samma ställe och på flera sätt vara fullpackade.Det lönar sig inte släpa hem dessa åtråvärda varor länge.

  Högst sannolikt kommer det svenska undantaget från EUs direktiv att att upplösas, förr eller senare, då det är starkt konkurrenshämmande. Det svenska värnandet om folkhälsan klingar falskt då det i stället handlar om inkomster till statskassan. Dessutom får men rejält minskande miljöpåfrestningar med den här förändringen helt gratis.

  Det är ganska otroligt att inte MP agerat åt det här hållet för länge sedan utan i stället ägnat sig åt tämligen meningslösa symbolfrågor som plastkassar o elcyklar.

  – Trots allt blir det en (möjligen två) nubbe till sillen i helgen, Glad Påsk!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s