Förstår svenskarna vad som är på väg att ske?

Vartefter krisen fortskrider hör man allt oftare bekanta som ifrågasätter om människor överlag förstår vad som är på väg att hända eller om de är så dumma att de verkligen tror på att regeringen har full kontroll och att vi kommer gå igenom det här utan några särskilda skråmor.

Att all fokus är på viruset i sig är inte så konstigt eftersom våra styrande i vanlig ordning inte vill att människor ska få insikt om hur illa ställt det egentligen är med landet – samma tillvägagångssätt som vi sett när våra politiker i decennier gjort gemensam sak med media vad gäller den extremt oansvariga migrationspolitiken samt det intetsägande arbetet mot terror och extremism, vars konsekvenser man försökt dölja men som definitivt gett landet en rejäl slagsida.

Men trots att pandemin skapar död och lidande så är det snarare effekterna av den ekonomiska kraschen som folk borde bli mer varse om eftersom det kommer att slå så mycket hårdare mot samhället och medborgarna. Man får lätt intrycket av att regeringen har hur mycket ekonomiska medel som helst när det strösslas med miljarder hit och dit för att stoppa blödandet, men pengar växer som bekant inte på träd. Allt som vi lånar måste någon gång betalas tillbaka med råge.

Lägg därtill det faktum att Sveriges dåliga rykte utomlands börjat generera att många andra länder får kalla fötter när det gäller handelssamarbeten med Sverige och att den lilla industri vi har är i fara. Sveriges utmärkande politiska hållning på senare år har lett till att vänner blivit en bristvara och hur ska ett land som inte har några allierade utomlands klara sig igenom en kris när vi inte har varken olja eller viktiga industrier som andra länder är beroende av att luta oss mot?

Men åter till grundfrågeställningen som var – förstår majoriteten av svenska folket egentligen hur allvarligt läget är eller fortsätter man leva i sina filterbubblor där man inbillar sig att staten håller en skyddande hand över befolkningen medan Afterwork, fredagsgroggen och Mellon är det man lever för?

Jag vill verkligen inte tro att det är så illa, men inget förvånar mig numera och för var dag som går förlorar man allt mer hopp. Var är exempelvis folkprotesterna när regeringen – uppbackade av samtliga riksdagspartier – får utökad makt medan demokratin skakar i grunden och vår yttrandefrihet sätts på spel? Vi borde stå utanför Rosenbad och visa vår avsky för den handfallna regeringen och den hycklande fake-oppositionen! Men just det, vi har numera regler om folksamlingar bestående av max 50 personer för att hindra smittspridningen – så lämpligt, då slipper de undan den här gången också!

#onlyinsweden
#sommanbäddarfårmanligga

12 reaktioner till “Förstår svenskarna vad som är på väg att ske?

 1. Vi ser det komma. Men det är inte lätt att tolka allt som ”på en och samma gång” ramlar mot oss likt en tsunamivåg.

  Gilla

 2. Som alla märker så saknas det erfarenheter att falla tillbaka på när det gäller att förstå vad som sker.

  Gilla

  1. Kapitalism har alltid lett till kriser. Fåtalet banksters kontrollerar när saker och ting skall ske, samt skor sig i karusellen, medan du röstar för fortsatt korruption, d.v.s. de sprattelgubbar fulmedia håller upp. Eller hur? ”Rätttvisa” är när folket får exakt vad de har röstat för.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s