BBC börjar sända muslimsk fredagsbön i brittisk radio för att ge stöd åt muslimer i karantän

Moskéer och andra platser för tillbedjan har varit stängda i Storbritannien sedan den 23 mars i syfte att försöka stoppa spridningen av coronaviruset. Men sedan förra fredagen kan muslimer i Storbritannien för första gången lyssna på fredagsbönen på radio BBC. Olika imamer kommer att leda bönen varje vecka på 14 lokala radiostationer och recitera verser från Koranen eller citat från profeten Muhammed innan de ger sin predikan samt leder bönen.

BBC sänder redan kristna predikningar på söndagarna på 39 av sina lokala samt nationella stationer och nu kände man att det behövdes en insats för att de muslimer som befinner sig i karantän ska få möjlighet att känna sig delaktiga. Publiken finns i de delar av Storbritannien som har stora muslimska samhällen – Leeds, Sheffield, Lancashire, Manchester, the West Midlands, Leicester, Stoke, Derby, Nottingham, Coventry och Warwickshire, the Three Counties, Merseyside, Berkshire samt London.

Man undrar hur människor som erkänner sig till andra religioner klarar sig igenom karantänen utan att kunna ratta in fredagsbönen på radion och hur de överlag klarar sig i samhället när omvärlden inte förändrar sig för deras skull, men det är väl som med allt annat i samhället där islam växer fram – den grupp som har flest supportrar samt hörs mest prioriteras och det är exempelvis inte hinduer, buddhister, judar eller sikher.

Om Sverige stänger ned helt kan vi nog också räkna med att SR börjar sända fredagsbön. Vi har för länge sedan tagit steget mot att inkludera islam i vårt samhälle där vi tillmötesgår alla krav – till och med böneutrop. Public Service visar oss vägen genom att låta flickor och kvinnor i hijab synas i TV, medan media drar sitt strå till stacken genom att normalisera kvinnoförtryckande plagg. Det görs även undantag i skolan såväl för kosten samt för att bejaka skillnaden mellan flickor och pojkar. Dessutom har vi böneutrop på flera håll i landet nu för tiden. Men eftersom detta pågått under en längre tid och stegvis planterats i vår vardag, är det knappt någon som reagerar längre. Inte ens det faktum att Muslimska Brödraskapet byggt ett starkt fäste i Sverige, vilket är ett hot mot rikets säkerhet, ger något större eko – trots att Johan Westerholm på Ledarsidorna har gjort ett idogt arbete med att sammanställa läget.

Hade vi haft styrande som tänkte med huvudet istället för nötter som blint gör allt som krävs för att bibehålla makten hade islam aldrig fått växa sig så starkt i delar av Europa och framförallt Sverige som nu har skett. Men det är bara att gilla läget som det verkar. Inom en snar framtid lär all saklig kritik klassificeras som islamofobi och vår justitieminister som gör allt för att strypa yttrandefriheten kommer säkert få sin vilja igenom i slutändan. Vi får se vart det slutar.

https://www.arabnews.com/node/1655021/world

18 reaktioner till “BBC börjar sända muslimsk fredagsbön i brittisk radio för att ge stöd åt muslimer i karantän

 1. Det kan väl tolkas som en klok åtgärd med tanke på det mycket stora antalet muslimer i England och inte minst i London. De har väl allt att vinna på att ”få med sig” den stora gruppen av människor i det som sker nu och det som kommer sedan.

  Gilla

  1. Var det inte så att muslimer uttryckte att Corona var ett straff för de otrogna och att de själva inte berörs?

   Så de kan väl fortsätta at träffas-.

   Gilla

  1. En astrolog….? Mmm,farliga tider när folk på allvar tror på tomtar och troll.Bättre att människan anmäler sig till sjukvården.

   Gilla

   1. Hoppas att Jennys övriga läsare har ett klokare förhållningssätt.

    Du har alltså inte alls lyssnat på innehållet utan fördomsfullt idiotförklarat honom?

    Gilla

  2. Man kan inte ha 10 miljoner som skall komma till tals innan man kan fatta beslut.Jag har levt så pass länge så jag har lärt mig att ett snabbt agerande är viktigare än ett hundraprocentigt korrekt agerande.Ja,just nu finns det inte tid att stöta och blöta viktiga beslut.Regeringen har överlåtit till riksdagen att korrigera uppenbart felaktiga beslut,det är tillräckligt.

   Gilla

   1. Det stämmer, förutsatt att Regeringen är 100% ärlig och arbetar för landets, folkets allra bästa, att den inte har lojaliteter med andra än folket.

    Tyvärr är det inte så.

    Smittskyddslagen är fullt tillräcklig i dagens läge.

    Det som inte MSM talar om för allmänheten är Öfverhetens ökande kontroll av yttrande- mötes- meddelarfriheten.

    Det gäller att inte bara titta på det vackra skyltfönstret; gå in i affären, kolla lagret och bakgården! Där finns den sanna bilden, helhetsbilden. Tag gärna några mikrobtester också!

    Gillad av 1 person

   2. Hur mycket är yttrande- mötes- meddelarfriheten värd för en som har avlidit i Corona? Det gäller här att rädda liv och då får principer stå åt sidan.Det är enkelt att snacka så länge man inte inser faran med denna sjukdom.Jag skänker min tanke till de människor som står i första ledet och med risk för sina liv försöker rädda liv.Rättshaverister,troll och astrologer med flera kan just nu bara hålla käften eller 3D-printa ansiktsskydd.

    Gilla

   3. Det är förståeligt att folk ropar efter en stark ledare och ett kraftfullt agerande i omvälvande tider. Det är svårt att orientera sig idag, känslan av förvirring och närmast vanmakt är utbredd.
    Vad gäller Corona GÅR DET INTE ATT HANTERA SMITTAN PÅ ANNAT SÄTT än vad berörda myndigheter och läkare gör just nu. Se förvirringen i alla andra länder på denna jord! Det är inte en tjur som ska fångas in. Det går inte att använda andra medel än medicinsk och epidemiologisk kunskap vad gäller själva smittan! Varken våld, maskingevär eller en stark ledare som framför svenska fanor säger sådant som de brukar säga framför fanor hjälper. Smittskyddslagen finns och hade räckt.
    Till skillnad från vad som gäller våra politiker kommer ett ansvarsutkrävande att kunna göras och kommer att ske när DENNA smitta är tämjd. DESSUTOM är de personer som hanterar smittan på ett för stunden bästa sätt KUNNIGA OCH HAR ETIK OCH MORAL och är MOT BEFOLKNINGEN LOJALA YRKESUTÖVARE.
    Med läkaryrket följer en etik som sitter djupt, djupt i yrkesutövarna.
    Situationen kompliceras av att de förhållandet att allt är sammanlänkat, som i ett plockepinnspel. Rubbar du en pinne rör sig de andra. Globalismen alltså med alla dess nackdelar.
    Så, försök vara klartänkt, vad är vad och vem är det som försöker luras och skaffa sig fördelar och makt.

    Apropå troll och tomtar och religion, människans eviga behov av något större än vi själva så skriver jag gärna några rader om detta. T ex att Gud förklarades död för 100-150-200 år sedan, varför och konsekvenserna av det.

    Gilla

 2. Den där Schulman, har är farlig för svenska folket. Han är emot svenska folket. Han blir än mer rasande och insinuant när han inte får så många likes som han brukar.
  Spådom, han har nu ett bäst-före-datum.
  Eller också har han så stor tunga som klarar av att slicka allas rövar.

  Gilla

  1. Han har setts ta sig åt baken till i ett försök att återfinna förståndet.Det kan ju också vara hemorojder.Han sitter ju väldigt mycket.

   Gilla

   1. Tänk när han gjorde besök i Värmland där hans fldr eller mor-far-fldr hade haft ett jättekåk. Där bodde nu en massa muslimer. Hans kommentar när han såg hur det som varit ett vackert bibliotek nu var nåt helt annat. Det var ganska lätt att höra hur han fick anstränga sig för att ljuga när han prisade förändringen.

    Gilla

 3. Så långt får det inte gå! Här i Sverige har muslimerna sina egna radiokanaler där de kan och kanske redan sänder fredagsbönerna. Låt oss slippa det i TV. Sådan orättvisa får bara inte förekomma mot andra religioner i vårt land!

  Gilla

  1. Ja, vi får hoppas det stannar vid samma saker som samerna är tilldelade….de kanske får pengar från nån shejk och köper eget sändningstillstånd…..kanske SIDA eller C eller MP eller S eller så kan hjälpa till med den finansieringen….ska bli intressant att se vilken ärkebiskop som väljs nästa år….en som kramar islam eller en som vågar vara trogen mot den egna läran och som kanske rentav gör sig till talesman/kvinna för Guds skapelse, vårt enda nästan runda klot….vilken kraft om kyrkan tog tag i den saken så att säga….tänk om påven säger nåt vackert om vårt klot i varje fredagsbön (han får ju gärna lägga till att det är ok med kondom)…vem vet vad den Nya Tiden för med sig….

   Gilla

 4. Medan vi väntar på ett Tegnellskt uttalande eller Lövensk för den delen så har jag funderat vidare på det där med utsatta områden ni vet….
  ….om man är utsatt så är man väl ett offer, eller hur? Då finns det alltså en förövare också, eller hur? För de som kom knallande ut från Arlanda m fl flygplatser, de kan väl omöjligt vara offer för omständigheter enbart? Varför skulle omständigheter i Sverige drabba bara dem och inte samerna eller gotlänningarna eller värmlänningarna? Eller smålänningarna? Så, då är det alltså en förövare som är skyldig till att de utsatta är utsatta.
  Det som är svårt att förstå är såklart på vilket sätt man är utsatt i ett så kallat utsatt område. Men, det vet förövaren definitivt. Det är ju han och hon som utsätter hela området så brandkår och ambulans ideligen måste rycka ut. Antagligen är det också därför polis så ofta är i eller i närheten av de så kallade utsatta områdena – nämligen för att försöka ta fast förövaren! Såklart!!! Ännu har polisen inte lyckats även om man uppger sig ha varit nära några gånger.
  Men det kan ju vara så att det är så många förövare, ja rentav att förövarna är fler än de som är insatta i det utsatta området. Då går det nästan inte att arrestera alla förövarna. Det finns inte plats i fängelserna för förövarna. Så, då har det enda sättet att hantera frågan på varit att upplysa alla i Sverige om att de är förövare, brottslingar faktiskt. Även om de inte gjort något så har de alla gånger tänkt göra något brottsligt strax. De har understött en sorts terrorism faktiskt, tanketerrorism. Så kan vi ju inte ha det i Sverige. Enda sättet att hantera detta gigantiska problem är att helt enkelt se till att offren, de utsatta, blir lika många som förövarna. Då, och först då, kommer förövarna att förstå att de ska sluta vara rasister, fascister faktiskt, tom lite nazister.
  I väntan på att offren blir lika många som förövarna snickrar Morgan på en ny lag som ska användas under tiden för att skydda de utsatta. Straffet för en påkommen tanketerrorist blir hårt, han eller hon eller hen kommer aldrig mer att få tillgång till internet.

  Gilla

 5. UK är ännu mer förlorat i många aspekter det är väl därför dom tog steget mot självständighet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s