Den kontrollerade oppositionen drog idag sitt strå till stacken- väntar månne en amnesti runt hörnet?

Märkligt nog fick regeringen idag samtliga riksdagspartiers stöd för en krislag som tillfälligt ger regeringen ökade maktbefogenheter att omedelbart införa en åtgärd. Man kan bara spekulera i vad Sverigedemokraterna fått för det.

Förslaget ska förvisso omedelbart gå till riksdagen för prövning och om en majoritet i riksdagen ogillar regeringens beslut kan riksdagen upphäva det inom 3-4 dagar, men det känns som en falsk trygghet.

Redan på tisdagen lämnar regeringen sin proposition om att tillfälligt ge regeringen ett bemyndigande med anledning av coronaviruset och lagen ska gälla under perioden 18/4-30/6.

Officiellt heter det att det handlar om att stänga ned exempelvis restauranger, köpcenter, folksamlingar, hamnar och kommunikationer samt att det enbart gäller åtgärder som är kopplade till coronaviruset och enbart under begränsad tid, men vad är det som säger att regeringen inte kommer att ta tillfället i akt att genomföra mindre välkomna förändringar?

Den senaste tiden har Miljöpartiet drivit på om frågan om amnesti för alla migranter som kom till Sverige 2015, vilket även backats upp med diverse debattinlägg och snyftartiklar i media. Helt plötsligt har dessutom Annie Lööf gjort comeback på spelplanen och ingen har väl glömt vem det var som såg till att driva igenom amnestin för ensamkommande afghaner, även kallad gymnasielagen, när det begav sig 2017?!

Det är således ingen omöjlighet att vi inom en snar framtid kommer att få se en storslagen flyktingamnesti genomföras i Sverige under parollen att man i syfte att hålla ihop samhället måste ha kontroll på alla invånare för att minska smittspridningen av covid-19. Vem skulle i sådant fall vilja stoppa det regeringsbeslutet 2-3 dagar senare när Vänsterpartiet, Liberalerna, Miljöpartiet, Centerpartiet, Bommersvikssossarna, Kristdemokraterna och ena halvan av Moderaterna vill ha öppna gränser?!

Det var 163.000 personer som sökte asyl 2015 och en stor del av dessa har fått avslag eller väntar fortfarande på sitt beslut, men istället för att deportera de som enligt lag inte ska befinna sig i landet ska den humanitära stormakten således förse dessa med uppehållstillstånd samt tillse att de fortsätter försörjas av skattebetalarna. Lägg därtill alla deras anhöriga som bara väntar på postitivt besked så att de kan följa efter.

Mitt i en kris kan det bli dödsstöten för landet, men med dessa klåpare vid rodret där sunt förnuft och kurage lyser med sin frånvaro samtidigt som konsekvensanalyser är bannlysta, torde ingenting vara omöjligt. Man får verkligen hoppas på att dessa farhågor inte besannas!

#onlyinsweden

#maktenframförallt

Källa: SvD

21 reaktioner till “Den kontrollerade oppositionen drog idag sitt strå till stacken- väntar månne en amnesti runt hörnet?

 1. Hej Jenny
  Ser man på det hela utifrån så drar man nog slutsatsen att Du har rätt. Så fort man trott att nu kan det inte bli värre så lyckas de svenska politikerna hitta på något värre. När det gäller att ställa till det för landet så är uppfinningsförmågan enorm. När det gäller att klara upp de problem man åstadkommit är frånvaron av lösningar minst lika stor. Man blir bara trött på att läsa nyheter från Sverige. Att det skulle komma annat än tråkiga nyheter är en nåd att stilla bedja om, men tyvärr omöjlig att uppnå.
  Jag har blivit portad från FB efter att ha skrivit någotom ”muslimsk råttvisa” och sagt att man kanske skulle pröva på piskstraff och stening….. Det är ju företeelser som är starkt kopplade till den religionen, men att säga det förorsakade 2 månaders avstängning. Om man inte ens kan skriva om företeelser som dessa utan att bli portad i Sverige så har det gått bra långt. De flesta som bor utanför landet som jag träffar stönar mest när Sverige kommer på tal och undrar vad det är för fel på svenskarna som utan att protestera låter denna nedmontering av landet ske.
  Jag har inget svar på frågan och är djupt sorgsen över vad som pågår. Du är dock en ljuspunkt i mörkret!

  Gillad av 1 person

   1. … och i högsta ledningen på Migrationsverket en kvinna i slöja men någon islamisering i Sverige har vi absolut inte. Vilka är det som är naiva Löfven?

    (Bra Jenny!)

    Gillad av 1 person

 2. Säkerligen kommer det att handla om flyktingar, amnesti mm.
  En annan sak som regeringen kommer att stoppa är kommunikationer. Det handlar då främst om alternativ media, kritiska röster ska tystas. Det kommer att bli straffsanktionerat att ge plats åt kritiska röster främst då det gäller den pågående pandemin. Ingen kritik kommer att tillåtas mot såväl FMH som mot regeringen. Svenska folket ska tystas och lära sig att hålla käften.

  Gillad av 1 person

 3. Inget märkligt om man läser Sion vises protokoll, som jag håller på att översätta just nu. SD, precis som alla andra partier är sannolikt fulla med grundlurade frimurare och andra sekterister som vill ha allt mer koncentrerad makt i händerna på några få, i hopp om att dessa sedan ska få tillhöra gräddhyllan som tack för hjälpen.

  SD:s medlemmar har alltså sannolikt inte fått någonting för detta, enbart blivit lurade av frimurare som i sin tur har lurats av en av världens mest psykopatiska sekter. Det borde istället gå åt andra hållet. Makten borde bort från sekterismens knäppgökar och komma i händerna på vetenskapligt folk, sanningsenliga medier och ett folk som får folkomrösta ofta.

  Alla stängningar av samhället är av ondo. Uppmaningar bör alltid räcka, ex. till munskydd, handskar och avstånd, samt att hjälpa gamla, multisjuka och andra smittade till effektiv frivillig karantän. Frivilliga öppna fria appar som hjälper till att informera människorna om lämpligheten i att testa sig frivilligt, när och var, skulle också hjälpa givetvis. Idioter kommer man aldrig kunna stoppa eller hjälpa ändå, vare sig våra inhemska, eller de invandrade.

  De flesta sekterister, såväl som ekonomister, tycks eftersträva total övervakning, konflikt och kaos OCH 99,9999% röstar för dem.

  Gilla

 4. Vi har fått hela vårt samhälle förstört av naiva och odemokratiska
  Politiker. Som vägrar lyssna på folket och inse verkligheten.

  Verkligheten säger att invandrar företag som startas med skattepengar
  Är inget annat än importföretag av illigala parasiter.
  Folk från hela världen har bestämt sig för att ta del av våra pengar
  Och köper sig en plats genom kriminella flyktingar som bor i Sverige.
  Ett pass kan användas till över 30 migranter. För polisen har ingen koll
  Alls. Och myndigheter öser pengar och papper på dem så de får
  Rätt till massa bidrag. Oavsett papper eller inte.
  Människor utvisas och är här efter sex månader. Men nytt namn.

  Att alla kallas för rasister som vågar påpeka de brister myndigheterna har.

  Är för att politikerna och myndigheterna är rädda att vi ska se vad vi har betalat och
  Förlorad på grund av flyktingarna.
  Upplopp hade det varit i hela landet för ingen Svenska har gått med på
  Dessa uppoffringar för lyckosökare och kriminella.
  Ansvar och fängelsestraff hade det krävts och enorma strejker vem vill
  Jobba och betala hela livet för andra?

  Och nu kommer man välja att rädda illigala mot våra gamla som betalat och offrat
  Livet för Sverige.
  Utvisa alla de miljoner som är här utan riktiga papper så har vi vård och pengar
  Till riktiga Svenskar och inte till parasiter från hela världen.

  Regeringen är glad att Corona är här för siffrorna pekar uppåt,
  För de bryr sig inte om folket utan makten.
  De är mycket värre än ungerska regeringen

  Gillad av 1 person

 5. Kriser är ingenting som en demokrati kan hantera.Meningslöst att ha långdragna symboliska debatter i riksdagen när det krävs snabba och kraftfulla beslut.Jag litar på regeringen och på Löfven.

  Gilla

  1. Rolf varför litar du på Löfven och regeringen. Vi har ju inte tillräckligt med skyddsutrustning men kommer om c-a 2 månader enl SVT

   Gillad av 1 person

 6. Godmorgon!
  Den demokrati som finns kvar i Sverige, fundamentet, förmågan att samarbeta, organisationsförmågan, våra myndigheter, kärnan av ”den goda staten” är en förutsättning för att Sverige ska komma så lite skadat som möjligt ur detta. Staten och ansvarstagande medborgare tillsammans ger bättre förutsättningar än bara någon av dem enskilt. De länder som inte har lika goda förutsättningar som Sverige tar till det de har, de stänger ner. De som nu konkret hanterar Corona i Sverige är de människor finns inom sjukvården och hälsovården, inom berörda myndigheter m fl. Sverige har utomordentligt kunniga och lojala läkare och annan sjukvårdspersonal som nu ger våra politiker förutsättningar att göra det de försöker göra i denna okända terräng; man försöker både tämja Corona OCH rädda så mycket som möjligt av vår extremt exportberoende ekonomi.
  Det är alldeles tydligt att den enskilde skribenten här inte orkar ta in vidden av det som Corona innebär och framförallt KOMMER att innebära. På individnivå finns idag giltiga lärdomar att hämta från Albert Camus ”Pesten”. Den dikt jag publicerade härom dag på denna sajt hade bäring på Camus bok, sista ordet var just ”pesten”. Tanken var att man ska försöka inse att i stället för Corona skulle det ha kunnat vara en smitta liknande pesten. Nästa pandemi kommer, hur blir den?
  Sverige har, som så många gånger uppmärksammats, en urvattnad demokrati, en post-demokrati om man så vill. Ansvarsutkrävandet fungerar inte som jag skrivit om så många gånger, oavsett vad svenska folket vill i grunden får vi samma partier, från höger till vänster, som går ihop antingen de är med i regeringen eller fungerar som stödpartier. Ett exempel på detta är de mängder av människor som tagits in i Sverige. Detta har skadat demokratin djupt genom den offentliga lögn som staten serverat alla medborgarna kring allt som berör detta. Åren som gått har visat att en röst i valurnan inte ger rätt till åsiktsfrihet.
  Konspirationsterorier är inte sällan sanna men också ofta uttryck för vanmakt. Det var lätt att inse att regeringens försök att få extramakt häromdagen skulle kunna vara bra för att tämja Corona. Men det var också lätt att inse farorna med det hela. Rimligen finns redan nu de möjligheter till maktutövning som man motiverade med förslaget. Det kan komma att bli som det så ofta blir, när Corona är bekämpad kommer befogenheterna bli svåra att få bort.
  I kriser vänder människor sig mot den tryggaste punkten, mitten. Där står nu regeringen såsom vi lärt känna den genom åren, men nu med svenska fanor som de stulit från SD. I regeringens flaggförråd finns inte någon svensk flagga men väl andra.
  Återigen, ekonomin styr och är en förutsättning för att vi varje dag kan leva de goda liv vi har. Nu står inte bara vi i Sverige utan hela världen inför något som kommer bli extremt svåra tider. Om någon vill att jag utvecklar detta så säg till. Det räcker att fråga sig, hur länge kan man stänga ner ett land utan att skada mig och mitt sätt att tillbringa vardagen?

  Gilla

 7. I dessa Corona-tider, om man är utsatt av sin fru eller sin man, får man hjälp med hotellboende då?

  Gilla

 8. Jag menar, om man ”känner” sig utsatt. Känslan har ju varit allt i så många år. Ett enda ”vi-är-fulla-med-kärlek-mot-alla-i-hela-världen. ALLA HAR VARIT LIKA MYCKET VÄRDA!!!! Hitler, Mandela, Rasmus Ling i MP, Stalin, jesuiterna, samerna, Tornedalingarna, danskarna, nä, vänta nu….
  Tur våra läkare inte ägnar sig åt att bara känna vad som är rätt kring Corona. De tänker och kunskap och bildning. De gör konsekvensanalyser timme för timme.

  Gilla

 9. Tänk om våra politiker gjort konsekvensanalyser bara säg månad för månad…..
  Men Corona gör att de kommer förlåtas för de gjorde sig så bra framför de från SD stulna fanorna. De visade beslutsamhet. Alla rusar hit och dit som skrämd hästhjord…..till slut rusar de ner i nån ravin….

  Gillad av 1 person

  1. Jaa du! De vill nog att vi ska glömma allt om de sista 10 åren. Nu är det dags för en ny föreställning. Nu har de klätt sig i nya scenkläder, det är en helt ny föreställning som spelas upp. Nya kläder, ny dekor, nya högtidliga stämmor, nästan som på Nationaldagen den 6 juni. Man kan ändå ana en återhållen glädje i blicken, i ansiktet. Nu kom möjligheten att spela upp en ny pjäs. Sponsrad av Kina. Långköraren, de sista 15 årens föreställning är inställd. Nästan. Vissa delar av föreställningen finns med i den nya pjäsen. Så lätt överges inte de utsatta. Vi bänkar oss tålmodigt igen och väntar troget och tåligt. Pjäsens huvudrollsinnehavare håller sig i bakgrunden tills vårt minne av vad de gjort bleknat lite till. Ett minne är kort. Ett liv är också kort. Vi väntar med spänning medan ridån sakta halas, nu blir det äntligen en god och fin föreställning, precis som förr……

   Gilla

 10. Den här regeringen upphör aldrig att förvåna så varför inte fortsätta vandringen mot ett komplett fiasko med världens högsta skatter, troligen värdens högsta antal döda i corona, världens mest generösa invandrings (inte flykting) politik, europas lägsta antal sjukvårdsplatser och uppräkningen kan fortsätta ett bra tag till.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s