Ta hem IS-barn eller låta naturen ha sin gång?

Det har väl inte gått någon förbi att tusentals kvinnor och barn sitter inlåsta i läger för IS-anhängare i nordöstra Syrien. Rädda Barnen pekar på att förhållandena redan är svåra och nu växer oron över att coronaviruset ska få fäste, därför uppmanar hjälporganisationen Sverige att ta hem de svenska barnen.

I kristider gäller det att hålla huvudet kallt och tänka med huvudet framför hjärtat, så min spontana reaktion blir – varför det?

Det finns en anledning till att svenska myndigheter inte tagit hem barnen hittills och den kvarstår. I nuläget har man dessutom ännu mindre möjlighet och resurser för att hjälpa de hjärntvättade barnen som utgör en säkerhetsrisk samt blir ytterligare en belastning på ett redan ekonomiskt sargat samhälle.

Det är trots allt inga oskyldiga lamm som är inlåsta i lägret utan de har en gång gjort ett aktivt val och deras avkommor har indoktrinerats i irrläran från dag ett. Så varför inte bara låta naturen ha sin gång? Slår coronaviruset till överlever de starkaste och barn har dessutom i regel mindre allvarliga symptom. Det må låta hårt, men jag anser att regeringen gör helt rätt som låter problemen förbli inlåsta. Återstår att se om de pallar trycket att hålla fast vid den strategin.

Källa: Göteborgsposten

16 reaktioner till “Ta hem IS-barn eller låta naturen ha sin gång?

 1. Situationen är självvald utav de ‘vuxna’ och barnen är deras ansvar. De måste lära sig att det uppstår konsekvenser när man gör något. I berört fall är som precis som många resonerar inom vänstern – det är alltid någon annans problem …

  Gillad av 3 personer

 2. Livet är hårt och det är många både barn och vuxna runt om i världen som lider och avlider för tidigt av många skäl, men… en nation är i grunden analogt som en familj med medlemmar, ekonomi, levnads- och överlevnadsvillkor.

  Med bästa vilja i världen så är det och förblir en omöjlighet att en liten skruttnation som Sverige ska kunna rädda alla som lider genom att hjälpa alla. Eller moralproblemet då våra resurser är starkt begränsade, vilka ska få hjälp, vilka är angelägnast att hjälpa? Våra egna medborgare som tillhör familjen Sverige, de äldre som som var med om att bygga upp landet och välståndet och som nu ska lämnas att kvävas ihjäl av Corona (sådan prioritering finns redan!), de yngre i arbetsför ålder som producerar, invandrare, asylsökande d v s andra länders medborgare som inte tillhör vår familj, kriminella, religiösa eller vilka olika grupper som helst – rödhåriga eller vad det nu kan vara. ”Allas lika värde” ekar tomt i det många lika tomma huvuden som likt nåt riktigt elakt som ett farligt vapen som totalt kan ruinera vår nation.

  Tar man hit IS-krigare och/eller deras barn så måste man fråga om det för det första gäller alla i den kategorin, vilka andra grupper måste man då avstå från att hjälpa, alla de svältande barnen i Afrika exempels.

  Hur mycket godhet som helst från vår egen familj, Sverige kan inte rädda hela världen utan enbart en mycket liten grupp och då måste valet bli att rädda vår egen familj – Sverige i första hand.
  Mina egna barn är värda mer för mig än andras – enkelt och en krass verklighet!

  Godhetsknarkarna måste absolut lugna ner sig och bli realistiska.

  Gillad av 2 personer

  1. Tack Anders, ett inlägg med sunt förnuft! Som du skriver, de överväganden kring hur fortsatt import av utlänningar ska prioriteras, sådan prioritering är redan beslutad i Sverige för svenskarnas del. En yngre somalier går således före i respiratorkön jämfört med en 75-årig svensk när båda är sjuka i Corona. Svensken löper större risk att dö pga åldern och då väljs han bort. Detta sker som framgår av siffror varje dag i Sverige. Vilken plats i kön ska människor i övriga världen ha jfrt med svensken? Detta påminner du om Anders. Låt de vuxna i övriga delen av världen vara just vuxna. De behöver inte curlas av Sverige. De kan vända sig till sina egna ledare eller försöka ändra på situationen i landet. Det fick svenskarna göra, ingen curlade våra äldre generationer. Om det finns ett överskott av curlingresurser nu i Sverige, så hör av er till mig, jag kan anvisa behov i Sverige dit ni kan gå och curla av er. Obs! Jag menar då inte de så kallade utsatta områdena.

   Gillad av 1 person

   1. Tack. Man kan fråga sig varför inte svenska politiker, ministrar och myndigheter i första hand företräder våra svenska intressen och oss medborgares vars uppdrag de har och dessutom försörjs de gott av oss.

    Vi har en mycket overklig och absurd politisk situation i Sverige. Den stora gåtan är, hur är det bara möjligt att den helt orimliga situationen får fortsätta – den stora gåtan?

    Galenskaper i stort som smått – vi skulle inte få några skogsbär i år för att utländska plockare inte kommer till Sverige! Vad gör då alla arbetslösa och bortskämda skolungar på sommarlovet? Softar i solen på stranden? Kraven på bidrag och försörjning måste öka. Behövs också en värderingsförskjutning mot begreppet ansvar.

    🙂 blodtrycket stiger.

    Gillad av 1 person

   2. @Rolf
    Antagligen har du varit för tillmötesgående och okritisk. Du får skärpa till retoriken och skriva knivskarpa inlägg så kanske rödstrumpan vaknar och blockar dig.

    Gilla

   3. Tompas11,ja jag måste ha gjort något fel.Gudarna skall veta att jag har ansträngt mig.Åja,skam den som ger sig:) Glad Påsk Tompas!

    Gilla

 3. Jenny skriver ”låta naturen ha sin gång”.
  Corona ger nu de länder Sverige supercurlar sedan så många decennier en chans att själva ta itu med sitt eget land. Nu finns möjligheten, just nu. Folket där kan välja att likt våra egna tidigare generationer ta saken i egna händer. Om nu befolkningen i de där länderna inte fortsätter motarbetas av våra politiker via SIDA förstås. Med ett absurt curlingbeteende. Kan man se det som att SIDA motarbetar nödvändig förändring i olika länder? Kan man se det som att SIDA omyndigförklarar vuxna människor genom att behandla dem som barn? Kan man rentav se det som att SIDA är de som utsätter länderna så de blir utsatta? Tur vi inte har såna företeelser i Sverige. Som utsatta områden t ex. I Sverige är ju alla vuxna just vuxna och kapabla att ta ansvar för sina liv inklusive barnen. Precis så behandlar staten dem, eller hur? Här curlas ju ingen utan alla åläggs ansvar och skyldigheter. Eller hur?

  Gillad av 1 person

 4. Anders, det gick överstyr! När lyftet ur fattigdomen var gjord och Sverige tuffade på satt samma människor kvar med nycklarna till kassaskåpet och pengarna. Ingen ny färdriktning formulerades ideologiskt genom debatt. ”Vad gör vi nu”? Alla duktiga och kreativa svenskar satte fart på Sveriges ekonomi. S tittade ut i världen och använde samma ideologi utåt mot världen, nu ska vi med våra pengar hjälpa världen. Minns Bai-Bang t ex. dit gav man under 25 år bort 2.766 miljarder svenska skattekronor. Vad jag förstått fungerade bruket aldrig som tänkt.
  Den ideologin att rädda världen var självklart dömd att misslyckas. Massor med medansvariga fanns på alla nivåer, pengar ansågs inte vara ett problem. Det blev ett självspelande piano. Hur kunde t ex försvarsmakten, tänk på uppdraget, börja med ett självskadebeteende, ja rentav självstympning? Olika grupper kunde göra sina röster hörda och fick gehör, utrymme fanns ju! Allt detta eskalerade samtidigt som demokratin urvattnades alltmer och ansvarsutkrävandet sattes ur spel . En röst i valurnan gav inte längre åsiktsfrihet, staten började ljuga för folket om allt möjligt med kulmen kring människoimporten. Värdegrunden tog över möjligheten till samtal, folk stämplades som i en totalitär stat om man uttryckte åsikter mot värdegrunden.
  Komplext. Alltför många hade mer att tjäna på att utvecklingen fortsatte så, det var deras levebröd. Så kom Corona och demaskerade i ett slag allt detta inklusive nackdelarna med globalismen.
  S kunde i kraft av sin storlek kunnat påverka färden men i avsaknad av idédebatt som med kraft kunde reformera rörelsen stannade allt vid att man lekte med andras pengar. Tills nu.
  Vi får se hur fortsättningen blir. Idéer och debatter är nödvändiga för att tydliggöra fortsatt färdriktning. Nu är det sedan många år så lågt i tak i Sverige att väsentlig offentlig debatt inte är möjlig.

  Gilla

 5. Säger som norrlänningen, Jo.

  Apropå biståndspengar så är ju pappersbruket i Vietnam ett exempel av flera. Vi har brunnar och jordbruksutveckling i flera länder i Afrika och gruvnäringsutveckling i Liberia. Syftet var gott och avsikten var att lokalbefolkningen skulle ta över efterhand men när utländsk personal drogs tillbaka så återgick det mesta till det gamla. Maskiner gick sönder och blev ståendes, gruvdriften upphörde och pappersbruket lades väl ner?
  T o m Kina fick till helt nyligen bidrag via Sida, en av världens starkaste ekonomier!

  Sida pumpar fortfarande ut gigantiska belopp i stora svarta hål och de verkar inte ha en susning om hur de används. Och det räcker inte utan utöver de redan beslutade bidragen vill nu ansvarig minster skick ut ytterligare
  140 miljoner på coronakamp i u-länder. Samtidigt öppnar man för ytterligare insatser framöver, rapporterar Sveriges Radio. Peter Eriksson (MP), minister för internationellt utvecklingssamarbete, oroar sig för att fattiga människor ”glöms bort” när rikare länder har sin egen kris att hantera på hemmaplan.

  Denne minister anser helt klart att de resurser för att bekämpa problem in vårt eget land räcker till så att skicka ut pengar totalt via Sida, i storleksordningen av vad hela vårt försvar kostar per år är helt OK? Borde en sådan person vara minister överhuvudtaget?

  F ö övrigt anser jag att vi redan gått in i en krissituation där extraordinära åtgärder redan har vidtagits och då ska givetvis två saker stoppas med omedelbar verkan, dels ska alla utbetalningar från Sida stoppas och helst ska myndigheten läggas ner helt och det andra att all asyl och invandring stoppas på obestämd tid.

  Vårt land blöder.

  Gilla

  1. Ahhh!!! Det var ljuv musik för mina öron! Tack!!!
   Som jag skrivit så många gånger, de på SIDA skulle snabbt ha omskolats och anvisats jobb inom vård, äldreboende, dagis och sjukvård. Om de inte tog jobben skulle de få sparken. På dessa nya arbetsplatser skulle de kunna få utlopp för sina altruistiska behov. Det goda skulle vara att de inte var snälla och goda med andras pengar. De skulle nu få möjligheten att få vara goda med sig själva, sina egna kroppar och sinnen. Tacksamhet skulle de få i mycket större utsträckning än vad de får tacksamhet från Somalia osv. Tänk, nästan alla pratar svenska och är välutbildade.Vilken resurs! Klart de ska jobba för Sverige, inte jobba EMOT Sverige genom att undanhålla sin arbetskraft och genom att skänka bort våra skattepengar!!! Eller hur????
   Men, det är klart, det skulle inte vara lika bekvämt och lönsamt. Men, som kyrkan lärde oss för i tiden, ”det är saligare att giva än att taga”. Nuförtiden har kyrkan spårat ur och kramar islam. Hoppas nästa ärkebiskop får upp den på spåret igen så att säga.
   Pengarna från SIDA, ja ni förstår såväl vad de kan användas till…..
   Det gäller bara att besegra monstret ”väldfärdsindustriella komplexet”, det är lika stort som ”invandringsindustriella komplexet”. Min tro är att man kan fälla dem genom ord. Man tar bort den värdegrund som täpper till truten på alla som opponerar sig och ersätter den med en annan. Hur den nu ska se ut. Regeringen kan ju fundera på den medan de professionella sköter landet och Corona. I stället för skyltar med EU-vänlig text och EU-flaggor kan man ju ta en slogan från Amerika. Sverige har ju extremt täta band med Amerika. Så, här är banderollen de kan ha på väggen medan de funderar. ”Fråga inte vad Sverige kan göra för dig, fråga vad du kan göra för Sverige”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s