Ständigt denna särbehandling av vissa grupper

Nu var det ett tag sedan vi hörde detta krav om att låta alla som kom till Sverige 2015 få stanna, men med jämna mellanrum dyker det upp debattinlägg likt denna. Anledningarna har varierat genom åren, men nu tar man hjälp av coronakrisen och menar att de ensamkommande riskerar utvisning på grund av att de avslutar sina studier nu i juni och då måste hitta ett jobb inom sex månader för att få uppehållstillstånd, vilket är svårt eftersom det måste vara en fast anställning. Men det är väl så man sållar agnarna från vetet – de som lyckas får stanna och resten får åka hem.

Skribenterna, som bland annat innefattar nätverket vistårinteut, ensamkommandes riksförbund, några läkare och författare samt diverse före dettingar som Pierre och Maud Schori, Anders Widman, Olle Wästberg för att nämna några – bidrager också med en lista över de fördelar samt minskade kostnader som det skulle medföra om alla som kom 2015 fick permanent uppehållstillstånd.

En annan betydligt enklare och mer kostnadseffektiv lösning vore att fylla upp några plan (just nu finns god tillgång) och transportera hem de förlorade sönerna till sitt hemland, så behöver inte denna fråga stötas och blötas i det oändliga. Deras friska krafter behövs mer än någonsin på hemmaplan där man måste bygga upp landet igen efter att man haft framgång i fredssamtalen med Talibanerna.

Jag tror Sverige har lite större problem just nu än att bekymra sig över ensamkommande afghanska män – även svenska ungdomars framtid står på spel – men med tanke på de aktivistkrafter som verkar i såväl Miljöpartiet som Centern och Vänsterpartiet, så skulle det inte förvåna mig om regeringen förbarmade sig ännu en gång.

Det blir dessutom lite patetiskt att de i artikeln skriver att ”regler är till för människor, inte tvärtom” när denna grupp i sig inte accepterar att följa reglerna. Hade regeringen stått fast vid att utvisa de 9.000 afghaner som fått avslag på sina asylansökningar när det begav sig 2017/2018 istället för att kringgå svensk lag och vika sig för protesterna, så hade vi haft bra mycket mindre problem idag. Det enda man gjorde i och med den nya gymnasielagen var att skjuta problemet framför sig och nu sitter de med nya problem i knät.

Det var dock inte bara ensamkommande afghaner som kom till Sverige 2015, så om skribenterna menar det man säger om att ”låta alla som kom 2015 få permanent uppehållstillstånd”, rör det sig om en väldans massa människor som ska få PUT – det vill säga många som varken är välintegrerade eller i arbetsför ålder. Någon ska dessutom stå för kalaset och det är så klart vi skattebetalare!

Slutligen kan man fråga sig varför just ensamkommande afghaner alltid ska prioriteras i Sverige – det finns tiotusentals andra migranter från olika nationer som också fått avslag på sina asylansökningar, men varför är det ingen som står upp för dem?

#onlyinsweden

#vigillarintefegapolitiker

#dubetalar

Källa: Aftonbladet

12 reaktioner till “Ständigt denna särbehandling av vissa grupper

 1. Du frågade: ”varför just ensamkommande afghaner alltid ska prioriteras i Sverige?”

  Svar: de är KHazarer – samma gupp som Aschberg, Wolodarski, Greider och många andra som vill omskapa Sverige på ett sätt som gynnar deras grupp på bekostnad av det etniskt svenska folket.

  De initierade nordborna misstänker att den senast inkomna gruppen är fotsoldater åt dem som vill ha osvenskt styre i Sverige.

  Gilla

 2. Demokrati är ett överenskommet sätt hur vi ska organisera vårt samhälle. Ett kontrakt mellan medborgare om man så vill. Det är inte något av Gud givet. För att de vi överlämnat makten och pengarna till inte ska missbruka vårt val av dem finns kontrollinstanser uppbyggda, t ex Konstitutionsutskottet. Därutöver finns en mängd sådana funktioner/instanser. Lagrådet är ett av dem. En regering som vill vara demokratisk följer det kontrollinstanserna säger. Om inte är det tänkt att regeringen inte blir återvald. Det som skett över tid i Sverige är att demokratin (såsom vi kommit överens om att den ska vara, enligt samhällskontraktet) blivit satt ur spel åtskilliga gånger. Tydligast har detta varit vad gäller importen av utlänningarna, t ex afghaner. Oavsett vad vi röstat på har vi fått samma politik, ännu mer import av utlänningar. Minns hur Lagrådet kritiserade sönder och avstyrkte godkännande av den hastigt hopsnickrade ”afghanlagen” som tillät 9000 afghaner (vem vet var de kom ifrån??). Regeringen brydde sig inte om Lagrådet och gjorde därmed ett brott mot demokratin spelregler. Fler sådana brott kan komma nu, maskerade som behov för att hantera Corona. Sådant motiv finns självklart, men pass upp, vi har val 2022 och mycket kan göras om man som regering inte behöver bry sig om vad kontrollinstanserna säger. Presstöd till PK-media är en avgörande faktor för att trumma in rätt budskap inför 2022.
  Många meningar, men det som står ovan är processen under många år i blixtbelysning.
  Tänk om Reinfeld, Bild, Löven och alla andra inkl PK-förrädarna ställt sig upp och sagt högt på bästa sändningstid, tänk om media gång på gång trummat in budskapet ”Fråga inte vad Sverige kan göra för er, fråga vad ni kan göra för Sverige”.

  Gillad av 1 person

 3. När Ian Wachtmeister levde, skrev han: ”Det enklaste sättet att invadera Sverige är att skicka hit soldater och kalla dem flyktingar.”

  Gillad av 1 person

 4. Demokrati är således inte en garanti för åsiktsfrihet. Dagens samhälle verkar kräva ett större ansvar för demokratin från den enskilde än att valsedeln läggs i valurnan. Dessa försök till ansvarstagande har kallats allt möjligt, rasism, främlingsfientlighet, högerextremism, populism osv osv. Makten utöver sin mediamakt. Tom på nätet.
  Vad är det för samhälle vi vill ha? Vad är det för samhälle som just nu formas för att bli till efter Corona?
  Ett mer personligt inlägg, kan inte någon sätta stopp för äcklet, den vedervärdiga narcissistiska Schulman?

  Gillad av 1 person

  1. Ja. Så bestämdes tidigt. S satt i förhandlingar med imamerna. Lovade dem och kontrakt skrevs.
   Grundlagsändringen konsekvenser 1975 dränktes effektivt i konsumtion, musik, konsumtion och än mer konsumtion. Journalisterna? Några gjorde sitt jobb och fick sedan munkavle.

   Gillad av 1 person

 5. Tänk vad mycket problem vi sluppit i landet om våra politiker och andra makthavare kunnat ställas till svars för alla felprioriteringar som görs. I detta fallet trodde nog dom flesta att 2 3 ibland 4 avslag på uppehållsansökan borde räcka.

  Gillad av 1 person

 6. Ansvarsutkrävandet fungerar inte längre i vår relativa demokrati. Av flera skäl. Det senaste är att partierna gått ihop från höger till vänster mot folket. De har sin egen agenda. De önskar ett nytt folk. Så, utbytet håller på. Partierna har genom lagändringar sitt på det torra ekonomiskt. Liksom de har mediamakten och kontrollen över det finmaskiga nätet av underorganisationer mm. Dessa styrs med bidrag. Demokratin är numer ett val där väljarna lovas mer pengar eller högre lön vilket inte infrias till de enskilda medborgarna. Sprängkraften ligger förhoppningsvis i att svensken upprörs tillräckligt mycket över den orättvisa som råder i samhället. Corona kom som gudasänd för regeringen, de är stormförtjusta över den. Vilket oväntat tillfälle att få folk glömma och visa något annat. Bakom där är det full verkstad.

  Gillad av 1 person

 7. Det handlar inte om rättvisa eller något annat än ekonomisk vinning för de personer
  Som skrivit på protesten.

  De bryr sig inte om samhället eller funktionshindrade eller sjuka som bli uteslutna pga
  Illigala lyckosökare.
  Dessa människor kämpar för kriminella och vet inte vad medmänsklighet är .

  Om deras hus och bilar brunnit hade de ändrat åsikter direkt.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s