Höjt mediestöd som förväntat

Se där ja – endera dagen snyftar Tidningsutgivarna om att svensk media behöver stöd eftersom de är hårt pressade när annonsintäkterna rasar och nästa dag skrider regeringen till verket, redo att strössla med ett nytt miljonregn.

Kulturminister Amanda Lind presenterade således idag regeringens förslag om en permanent ökning av mediestödet på 200 miljoner kronor eftersom det är så viktigt med medierapporteringen i landet.

Samtidigt går folk omkring och grymtar över det evinnerliga tjatet om corona på såväl radio som i TV som pågår dagarna i ända. Många orkar varken lyssna på Ekot eller titta på nyheterna längre. Vi vet ju i princip ingenting om vad som händer bortom coronabubblan.

Det är ändå fascinerande att vi har en regering som ”daltar” med alla branscher som har det motigt nu. Häromdagen var det hotell- och restaurangbranschen som behövde extra stöd, trots att den normala gången är att restauranger går i konkurs och någon annan tar över. Samma sak gäller för A-kassan där det tänjs på regler för de unga personer som inte haft vett att gå med tidigare och nu ändå ska erbjudas ersättning trots att de inte betalat in pengar i åratal som vi andra. Nu står fastighetsbranschen på tur – ska man strössla lite även där månne? Gör andra länder på samma sätt?

Det är så klart bra om länder har möjlighet att gå in med ekonomiskt stöd, men man kan fråga sig om Sverige verkligen har de ekonomiska muskler som krävs och det kommer bli effekter av att man belånar sig ytterligare samt trycker upp nya sedlar för glatta livet.

Bildkälla: Expressen

13 reaktioner till “Höjt mediestöd som förväntat

 1. Värre ändå. De som varnar för populism, extremism är de som gärna tar till det. Pass upp! Corona ger möjlighet snabbt stifta lagar som ger starkare statlig kontroll. Media behövs då. Obehaglig utveckling kan vara på gång. Demokrati med en röst i valurnan ingen garanti för åsiktsfrihet. Det är dessutom en anonym handling som inte medför något personligt ansvar. Dessutom inget skydd mot de faror vi sett (staten/makten gör som den vill och får massan att följa värdegrund) och de faror som kommer. Pass upp!!!

  Gilla

 2. Varför ska vi ha en kultur om vi inte får ha det som är Svenskt?
  Får bara hoppas att Corona och allt slöseri med skattepengarna
  Gör att bägaren rinner över för fler och att de visar sitt missnöje till nästa val.
  Men när man tänker efter finns inget partier som idag har som mål att
  Ge tillbaka Svenska folket det vi betalat för.
  600 -700 miljoner kronor kostar illigala flyktingarnas vård varje år.
  Det kan vi spara in på så har himlen tar till kulturen och annat.
  Inte en enda krona har man lagt på att kompensera hushållet för alla förluster
  Pga corona.nhur mycket ska en familj som förlorat en familjemedlem pga
  Resurs brist och beredskapsbrist få.
  Kanske lika mycket Som en flykting 74 000 kr per år ?

  Gilla

  1. Alternativ för Sverige är det parti som vill att det etniskt svenska folket ska styra Sverige. De välkomnar de invandrare som vill ha det så.

   Gilla

 3. Fattar inte varför rättstavningen ändrar till obegripliga ord.
  Ska stå Det kan vi spara in på, så det räcker till kulturen och annat .

  Gilla

 4. Självfallet måste de köpta journalisterna subventioneras, när deras ensidiga lögnaktiga journalism ratas av folket. De köper t.o.m. upp sina egna blaskor för att kunna få presstödet. Folket vill inte ha skiten. Källa: ”KenFM im Gespräch mit Dr. Udo Ulfkotte (Gekaufte Journalisten)”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s