Livsviktiga produkter chockhöjs nu med upp mot 1000 procent

DN skriver idag om hur en av statens stora leverantörer av hygien- och städprodukter, Procurator Sverige AB, nu chockhöjer priserna för en rad livsviktiga produkter på grund av den skriande efterfrågan i världen som leder till att priserna rusar i höjden. Det rör sig bland annat om filtrerade halvmasker, skyddsdräkter, vissa skyddsglasögon, vissa visir, en del engångsmaterial, ytdesinfektion och handdesinfektion. Det råder särskilt stor brist på filtermaterial till skyddsmasker och alkoholen Propalen.

Priserna justeras dagligen allt eftersom efterfrågan ökar så priserna kan således öka ytterligare. Två andra faktorer som medverkat till de höjda priserna är transportkostnader och den allt svagare svenska kronan.

Man hade önskat att man skulle göra undantag i dessa kristider och inte låta priserna skena, särskilt för vårdinrättningarna, men som i alla kriser finns det folk som gör sig en rejäl hacka – vem minns inte de så kallade asylbaronerna som tjänade storkovan på flyktingkrisen 2015 och framåt till exempel.

De redan hårt belastade landstingen får vackert betala och staten fortsätta skuldsätta sig.

https://www.dn.se/nyheter/sverige/hojer-priset-pa-livsviktiga-produkter-med-1000-procent/

20 reaktioner till “Livsviktiga produkter chockhöjs nu med upp mot 1000 procent

  1. Jag skojar förstås. Corona lockar fram inte bara det bästa utan också det sämsta hos folk och fä.
   Men vem ska plocka bären i höst, thailändarna får väl inte komma hit.

   Gilla

   1. Tja just detta lär väl inte vara något problem, eftersom antalet arbetslösa stiger för var dag. Vi hade ju redan innan corona slog till en försvarlig del som levde endast och allenast på bidrag så även innan denna pandemi så fanns det gott om folk som kunde utföra denna syssla.

    Gilla

   2. Kräket,landsförrädaren med mera Fredrik Reinfeldt kan kröka ryggen och ut i skogarna.Annie Lööf kan sköta de enklare uppgifterna såsom att vika kartonger och torka bajamajorna.

    Gilla

   3. Om jag förstått det rätt finns det inte någon riktig arbetsplikt för de som uppbär div bidrag???

    Gilla

 1. Stora ansträngningar måste givetvis göras för att hitta alternativ. Ockrare måste få stryka på foten när samhället befinner dig i ett kritiskt läge. Polisanmäl företaget för ocker då vi faktiskt har en sådan lag även om det var länge sedan någon blev fälld och i det fallet ska givetvis domstolen åberopa besvärande omständigheter i en fällande dom med mycket dryga böter som påföljd. Bolagsverket bör även granska företaget.

  Gilla

  1. Vad hjälper det att polisanmäla när det är tillverkarna som höjer priserna? Tillverkarna finns i bortre Asien.Vill man inte betala så får man inget heller.Återigen är det de vrickade politikerna som under decennier bäddat för en katastrof.

   Gilla

 2. Alternativ handsprit med hög alkoholhalt:
  Inhandla valfri vit 40% sprit av billigaste sort på Systembolaget. Tillsätt salt, ruska om och låt stå en stund. Saltet blandar sig med vattnet men inte med alkoholen. Ovanför saltblandningen så har du ren alkohol. Alkoholhalt så nära 100% man kan komma.

  Gilla

   1. Jag vet inte den exakta mängden salt, du får prova dig fram med lite salt i sänder. Dock kan det inte bli för mycket salt, mera salt innebär bara att vattnet blir än saltare.

    Gilla

 3. Hej.
  Med tanke på att vi har en stat som lagstiftar om huruvida jag får trava mitt eget timmer på min egen tomt är det förvånande att man helt enkelt inte exproprierar lager från företag med tillgång till produkterna. Andra länder, som Frankrike, har tydligen inga problem att beslagta varor som t o m är sålda och endast lagrade i Frankrike.
  Det enda politikerpartiet duger till verkar vara korruption och inkompetens. Gemene mans frivilliga blindhet gör att det kan fortgå – ryssarna hade i alla fall ursäkten att utländska media var förbjudna för sovjetmedborgarna på den tiden.
  Annars kan man använda såpa till det mesta i rengöringsväg. Allt som är bakteriedödande duger till sårtvätt om det kniper. Men använd huvudet! Hälla ammoniak i ett öppet blödande sår är inte det smartaste…
  När det gäller sprit kan man med fördel göra den själv. Jag tror inte jag överdriver om jag påstår att det längs väg 9 nere hos fru Piper finns en brännare i var femte till var tionde gård? Det är i alla fall min erfarenhet av att ha bott mellan Ystad och Simrishamn ett tag. Och skall spriten ändå inte drickas så är det ju ännu enklare.
  En fråga från en som inte är läkare: varför kan man inte tillverka drösvis med munskydd av tyg? Har man inte ens tvätterier på sjukhusen längre? Tanterna på anstalten Ystad kan väl sättas på att sy munskydd dagarna i ända, så kan farbröderna på Tygelsjö tråckla förkläden och handskar?
  Men ja just det! Det är ju sådant där hemskt som man gör i hemska länder, att fångar tvingas arbeta. Attans också.
  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Gillad av 1 person

  1. Fast det är väl rimligt att virke utmed allmän väg travas så att det inte utgör någon fara för trafiken? Det är det som lagen rwglerar.Förvräng nu inte sanningar!

   Gilla

  2. ”Allt som är bakteriedödande duger till sårtvätt om det kniper.”

   Jag har en flaska väteperoxid 12%, men den starka lösningen vill man nog inte ha till sårtvätt. Går ju att spä ut förstås. Har även en flaska saltsyra och någon flaska svavelsyra men dessa passar nog bäst till annat…
   Trevligt att se att du hittat hit Rikard!

   Gilla

 4. S. Intellektuell slapphet. Upptagna vara moralisk stormakt. Trodde på lovorden och ryggdunkningarna från de stora. Obildade. Tappade moralen. Kunskapsförakt. ”Dumma lantisar med pengar i storstan”. (Lantisar är inte dumma, tvärtom). Korkade. Nu djupt, djupt ohederliga. Mars månads utlänningsimport motsvarar 100.000 på ett helår.
  Rövhål.

  Gilla

 5. Gamarna flockas alltid när offret ligger ner, lika omoraliskt som företagen som ger aktieutdelningar samtidigt som dom begär statligt stöd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s