I bakgrunden fortsätter Sverige att brinna

Sprängningar och bränder fortsätter vara en del av vår vardag – igår brann en fritidsgård i Trollhättan ned och byggnaden gick inte att rädda, flera lägenheter i ett flerfamiljshus i Malmö brann igår eftermiddag, eldning i en tunna orsakade omfattande gräsbrand i Falun som spred sig till garage, igår kväll brann en villa ned i Lilla Edet och betecknas som mordbrand och tidigt imorse skedde en explosion inne i en pizzeria i Lund efter att en kraftig fyrverkeripjäs kastats mot pizzerian.

Det är väl tur att vi har coronaviruset att fokusera på istället så att vi kan förtränga bilden av det nya Sverige som i olika former blossar upp i bakgrunden dagligen, även om det inte får lika mycket mediautrymme numera och som definitivt kommer att finnas kvar även efter att krisen är över – antagligen i ännu värre omfattning samt med ytterligare problem därtill som kommer staplas på hög som en konsekvens av den ekonomiska krisen som lär följa!

Grundläggande brandskydd som ofta lärs ut till anställda på företag är att man i den mån det går ska agera direkt och att ett snabbt ingripande kan släcka branden i tid, denna kunskap verkar dock ha gått våra styrande förbi som i decennier låtit glöden pyra – utan att vilja kännas vid orsakerna – för att nu brinna fritt runt om i landet. Nu gömmer man sig bakom coronakrisen medan elden får fortsatt syre utan några ingripanden, vilket går utmärkt utan press från varken media eller folket med krav om att kväva elden som hotar att förgöra hela nationen!

#detnyasverige

Bildkälla: SVT

15 reaktioner till “I bakgrunden fortsätter Sverige att brinna

 1. Det är sjukt.Förra sommaren höll en husvagn med punktering på grannens tomt.Jag gick dit och kikade in och huller om buller låg nog tiotalet platttv,cyklar,dyrbara grillar-ja hela husvagnen var full med förmodligen stöldgods.Jag ringde polisen,blev omkopplad och nedkopplad ett antal gånger.Efter en halvtimme utan att ha lyckats komma fram till den skånske polismakten gav jag upp.De förmodat rumänska tjyvapacket kom med en annan husvagn och lastade om.De frågade ifall den söndriga husvagnen kunde stå kvar en vecka.Det går inte sade jag och tjyvapacket drog ned den på kyrkans parkering.Det nästan ännu roligare i sammanhanget var att efter några månader på kyrkans parkering tog kyrkan resolut hand om husvagnen och körde ut den en natt på en parkering längs väg 13.Tjyvapacket kom förmodligen lyckliga hem med sina prylar och den vidriga kyrkan överlät husvagnsproblemet på staten som på allmän väg blev deras problem.Svenska kyrkan och det utländska tjyvapacket visade sig vara av samma skit.

  Gillad av 1 person

  1. Se där, en vittnesskildring av oändligt många från det solidariska Sverige. Nästa gång rumänen kommer får han nog corona och läggs då i respiratorn medan våra föräldrar sparkas ut till nån enhet i skogen. Obemannad.

   Gillad av 1 person

   1. I dettta fallet är det minst tre saker som fallerar,polisen svarar inte inom rimlig tid,tjyvarna kan ostört komma iväg och svenska kyrkan överlastar ansvaret på skattebetalarna.Det är ju ett tydligt exempel på att samhället bryter ihop.Vem vill bo i ett sådant samhälle,vem vill bygga sitt hus i ett sådant land,vem vill och vågar investera i ett sådant land där det som sås skördas av tjyvapack? Det är ohållbart.

    Gilla

 2. Ur telegramskörden; ”Regeringen har idag denna Coronamåndag beslutat att ingen ska behöva känna sig otrygg i vårt Sverige idag. Men bara idag.”
  För frågor hänvisas till.

  Gilla

 3. Säpo och Folkhälsomyndigheten meddelar att alla explosioner i fastigheter från och med igår ska betraktas som en del i kampen mot att utrota Corona.

  Gilla

  1. Ja. Inte bara sossarna är ansvariga precis även om de hade kunnat styra utvecklingen åt annat håll genom sin storlek. Samtliga andra partier utom SD är medansvariga. Och alla de landsförrädare inom media, kultur mm. Eliten.
   Sverige fortsätter prioritera. Som tidigare. Detta synliggörs nu genom Corona och respiratorvård.
   Det har prioriterats för fullt i decennier. Importerade utlänningar kontra svenskar. Låtsasbehov kontra faktiska behov. Alla dessa myndigheter är låtsasbehov, bristen på vettig kollektivtrafik, underhåll av vägar, beredskapslager av allt möjlig är verkliga behov. MP står på sig, höghastighetstågen SKA genomdrivas.
   Sverige fortsätter brinna.

   Gilla

 4. Det blir väl ungefär som i USA kanske? Går ju inte att bli av med nån miljon sådär utan vidare… vi lär nog få vänja oss, bara hoppas det stannar på den här nivån kanske……fast de föder ju många barn…..

  Gilla

 5. Kan inte sluta tänka på rättsväsendets roll i samhället.
  Det är fruktansvärda gruppvåldtäkter, rån, mord, som begås
  Men så få som åtalas .och fruktansvärda människor släpper de ut i samhället hellre
  Än att fällas.

  Det verkar som rättsväsendet är total omänskligt.
  Advokater likaså tänker bara på
  De höga arvoden .

  Lagen säger man ska hellre fria än fälla.
  Varför har vi rättsväsendet då deras mål är att fria?
  Är det inte meningen att skydda samhället och att ge offren
  ,någon sorts rättvisa.
  De kriminella skadar samhället ekonomiskt,
  trygghetsmässigt plus att offren skador kostar
  Samhället massa.
  Sätt brottslingarna i fängelse och låt dem arbeta och
  försörja sina offer och betala av skulden.
  Tror jag nog de flesta människor anser är rätt.
  Men våra politiker och rättsväsendet släpper de kriminella fria ,
  så de kan begå massa nya brott och skada nya människor.
  Erbjuder dem lägenheter och jobb .
  Vilket är ett belöningssystem och det är väl därför de kriminella med jobb inom staten
  Drygar ut sin ekonomi men nya brott.
  Resultatet därefter fler kriminella importeras eftersom staten möjliggör
  Deras kriminella verksamhet plus statlig försörjning.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s