Många unga vill inte följa restriktionerna för att hindra smittspridning

Att unga och gamla ser olika på coronaviruset har blivit allt tydligare. Den danska tidningen Berlingske skriver intressant i ämnet, om än provocerande. I USA struntar många ungdomar till exempel i restriktionerna för att hindra spridning av coronaviruset. I videon som finns i artikeln intervjuar man ungdomar i Miami som just nu har ”springbreak” och som lever efter mottot ”får jag corona så får jag det”.

De kallar viruset för #BoomerRemover och tycker det är svårt att ta det hela allvarligt när den äldre generationen ber dem visa solidaritet. Det blir således en massiv demonstration av uppoffringar mellan generationer, eller som artikelförfattaren uttrycker det – det krävs av de unga att de betalar med arbetslöshet samt krossade framtidsdrömmar för att ge åldrande ”babyboomers” några extra levnadsår och ve den som säger det högt.

4 reaktioner till “Många unga vill inte följa restriktionerna för att hindra smittspridning

 1. Hörde på nyheterna nyss, mannen från Sverige som tog sig över gränsen till Norge och nu gripits för 3:e gången för brott mot norska karantänreglerna. Straff väntar. I Sverige grips inte någon för brott mot någonting i princip. Det skulle då vara om vi parkerar bilen fel eller om vi försöker försvara oss.

  Gilla

 2. Ungdomarna lär sig att i Sverige är det ok att göra som man vill. De importerade får redan i Somalia och de andra länderna veta hur det går till här i Sverige. Svenska föräldrarna hukar och slår dövörat till. Blundar. Röstar som de blir tillsagda.
  Regeringen trollar för svenska folket. De flesta går på det.
  När det blir FÖR uppenbart att det är trolleri, då ropar man in pultroner och lakejer som strör ord omkring sig. De försöker bortförklara. De kallar oss rasister. Att vi är osolidariska. Och värre saker.
  Ungdomarna ser snabbt att det är trolleri. De tröttnar direkt och vill själva prova på. Det är hur lätt som helst att leva ut alla sina lustar. De importerade nickar gillande till sina barn. Bra att ni försvarar vår heder mot dom djävlarna. Djävla ambulanser. Djävla brandkår. Stena dom! Våldta posttjejen!

  1992 var kräklan Bildt och minister Friggebo i Rinkeby för att ”samtala” med invandrarkvinnor. Allt slutade i ett numer välkänt kaos, Friggebo försökte få alla att sjunga ”we shall overcome”.
  Då försvann möjligheten till att de importerade skulle anpassa sig till Sverige.
  Man skulle ha kallat in polis, slagit med batonger, arresterat, bötfällt, tagit bort bidragen.
  Statsministern skulle dagen därpå på bästa sändningstid hållit tal till nationen i strikt kostym med svenska fanor i bakgrunden. Han skulle ha sagt ”detta går inte an i Sverige. Vill man inte anpassa sig måste man lämna landet”.

  Gilla

 3. Jag vågade mig på mer än kommentera läget i USA. Min text är en beskrivning av vad som sker i Sverige – idag. En liten historisk återblick är inte sällan bra.
  Det har hostats på många svennar de senaste dagarna av importfolket.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s