En bra nyhet

Goda nyheter är numera en bristvara och när vi varje dag får tragiska rapporter om att coronaviruset särskilt är farligt för äldre, kan denna nyhet bringa lite hopp mitt i allt det dystra! 🙏

Källa: GP

10 reaktioner till “En bra nyhet

 1. Igår körde jag på E6:an och noterade att folk börjat hålla avstånd i trafiken,hundra meter mellan varje bil.Råden från FHM tycks ha oanade,positiva effekter.

  Gillad av 1 person

  1. Stötte själv på en person igår vid kassan i en livsmedelsbutik, som jag var tvungen att fråga om denne stod i kö, då det var en strax över två meters lucka till framförvarande. ”Jo, men vill hålla avstånd i dessa tider” fick jag till svar, utan att någon form av varken ironi eller sarkasm kunde skönjas. Med tanke på klädstil och frisyr insåg jag snabbt att det inte var någon större idé, att då fråga vad denne i så fall gjorde i butiken, om rädslan för att bli smittad var så överhängande. Att andra personer passerade betydligt närmare, både framför och bakom, var tydligen inget som helst problem. Inte heller att jag dessutom stod dryga metern ifrån, när jag ställde frågan andra gången. (Berörd hade hörlurar pluggade i öronen utan att det syntes, så denne hörde inte min fråga först.)

   I sammanhanget noterade jag att den som stod före berörd person i kön, var en anpassad kvinnlig invandrare med ursprung i Mellanöstern. Nöjde mig med att inte försöka analysera situationen vidare, vilket inte var svårt, då jag hade annat att tänka på samtidigt (Glömt något? Köp vid nästa butik osv.)

   Gillad av 1 person

   1. Kan inte hålla mig för skratt,ja den här coronan vet man inte hur man skall förhålla sig till.Jag lämnade in bilen för reparation i Tomelilla och bad själv om att få köra in bilen.Verkmästaren glodde på mig och upplyste om att de inte tillät andra än verkstadsfolk att köra in bilen.Chefen kom och sade att jo,vi får göra undantag i dessa tider och jag fick sjölv köra in bilen.Det var en reparation där personalen inte behövde gå in i bilen men jag fick ändå inte låsa den och var tvungen att lämna med nycklar i av säkerhetsskäl.Ok,när jag bad om att de då skulle tejpa igen dörrarna med säkerhetstejp för att försöka förhindra obehöriga att gå in i bilen trodde jag nästan att de skulle lyncha mig.En enda ur personalen bar munskydd,en invandrare så klart,de är inte lika naiva mot smittor som svenskar i allmänhet tycks vara.Behöver jag säga att jag vetkligen har respekt för denna smitta,rätt eller orätt så är jag mkt.orolig.Det blir inte ens en slängkyss till brudarna på stan.

    Gilla

   2. Det finns en aspekt varför verkstads-/besiktningspersonalen själva skall köra in/ut fordonet. Om det händer något med fordonet, så gäller företagets försäkring för alla berörda skador, utan någon som helst kostnad för fordonsägaren.

    Kör i stället den som kom med fordonet in/ut i stället (oftast ägaren), så är det fordonsförsäkringen som gäller, med minst självrisk som kostnad. Är det ett lite äldre fordon, så är det inte säkert att försäkringen täcker allt.

    Om jag blir ombedd att själv köra in/ut, även om jag inte har några problem med detta, så hänvisar jag just till försäkringsfrågan och lämnar över nycklarna. På bilbesiktningen brukar detta inte vara några problem, då de på flesta ställena där jag bor, tar ut bilen på rundturen innan den hissas upp på rampen.

    Gillad av 1 person

   3. I ett normalt läge så är det så men jag vill inte att en enda okänd går in i bilen om det inte gäller nödläge förstås.Alldeles för många tar denna fruktansvärda sjukdom med en klackspark-än så länge.Det är ren och skär lögn från myndigheterna att det är en förhöjd dödlighet enbart bland den äldte befolkningen.Den slår blint bland alla.

    Gilla

 2. 😀 😀 😀 😀 😀

  Antar att det beror på gles trafik 🙂 I Stockholm City är det spöklikt tomt på folk om dagarna!

  🚶‍♀️ 🚶‍♂️ 🕺 🏃‍♀️ 🏃‍♂️ 🚶‍♀️ 🚶‍♂️

  Gilla

  1. Jo,det finns väl inga bevis för att smittan går genom plåt.Undantag ifall man kör Fiat.Köp en Fiat bli belåten,upplev naturen genom plåten,akplåtspapper skyddar bättre.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s