Efter corona kommer hanta

Det är otroligt trist att det inte finns något annat än coronavirusrapportering i svensk media dag ut och dag in, men det är heller inte så mycket bättre i utländsk media. Den här nyheten handlar förvisso också om ett virus, men i brist på annat…


I Kina har pandemin saktat ned och man har släppt på karantänen, men kineserna har knappt hunnit andas ut innan nästa virus väntar runt hörnet. Lokala medier förtäljer nu att en kinesisk man har dött av hantaviruset – en annan infektionssjukdom.


Det handlar om en man från Yunnanprovinsen som dog i en buss under vägen tillbaka till jobbet. Kinesiska myndigheter testade också 32 andra passagerare som åkte med samma buss som den avlidna mannen för att se om de smittats.


Hantavirus är en virusfamilj som sprids främst genom gnagare och kan orsaka varierande sjukdomssyndrom på människor över hela världen. Den som smittats av hantavirus kan uppleva trötthet, feber och muskelvärk. Viruset sprids framförallt genom direktkontakt med infekterade gnagare som möss och råttor framför överföring från människa till människa.


Hantavirus observerades första gången 1993 när sjukdomen orsakade ett utbrott i Nordamerika.

Förhoppningsvis är detta ett inhemskt problem eftersom vi i regel inte äter gnagare i Europa – dessutom har vi nog med att hantera Covid-19 för tillfället.


https://english.alarabiya.net/en/News/world/2020/03/24/Chinese-man-dies-from-hantavirus-as-coronavirus-pandemic-slows-down-in-China.html

9 reaktioner till “Efter corona kommer hanta

 1. Som om det inte kunde bli värre.
  Klimataktivister hyllar Coronaviruset.
  Coronaviruset är botemedlet och det är själva mänskligheten som är sjukdomen.
  Jorden håller på att läkas. Luften och vattnet renas.

  lltså dessa personer är i hög grad alarmister och i sig själva ett hot mot hela mänskligheten och moder jord.
  Varför låter vi dem hållas? Varför åtalas de inte och ställs till rätta för att de är kackerlackor i mänsklig gestalt?

  Länk: https://www.dailymail.co.uk/news/article-8152099/Extinction-Rebellion-splinter-group-faces-backlash-humans-disease-stickers.html

  Gilla

 2. Ja, vi får be kineser och utlänningarna i Sverige att börja äta på svenskt vis och låta bli att äta gnagare, fladdermöss, fårhjärna och såna grejer.

  Gilla

 3. Kineser har djurmarknader som nu ska förbjudas. Där säljs vilda djur, gnagare, fladdermöss t ex. Corona anses komma från ett djur som påminner om en tallkotte, djuret anses som en delikatess. Man menar att fladdermöss lämnar spillning med virus på tallkotten, ja, ni förstår. I nordafrika är stuvad fårhjärna en delikatess i traditionell matlagning. Vem minns inte ”galna kosjukan”? Jag som läkare minns den detaljerat.

  Gillad av 1 person

 4. Vem vet, kanske Corona bara är en vanlig höstinfluensa som fått namnet Corona……det dör väl ungefär lika många i de olika länderna som vid vanlig så kallad höstinfluensa……

  Gilla

 5. I takt med att skadedjuren ökar i våra städer kommer väl risken att drabbas av fler sådana farsoter.

  Gilla

 6. I takt med att importen av utlänningar ökar utan medicinsk eller annan kontroll så finns redan okända smittor här. Av alla sorter. En särskild smitta som ökat dramatiskt i Sverige och som inte går att utrota är korruption. Utlänningarna sprider den smittan, de är ju vana vid den från sina olika hemländer. Så fort de lyfts upp till en position finns ju stora möjligheter.

  Gilla

 7. Före Corona kom utlänningar som skadar Sverige och svenskarna.
  Efter Corona fortsätter kvinnohatande och Sverigefientliga utlänningar att importeras av alla partier utom SD.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s