Lite dur mitt i all moll

Italien som drabbats värst i Europa av coronaviruset ser nu ut att ha nått kulmen och antalet nya bekräftade smittade samt döda minskar för tredje dagen i rad.

Det finns också andra ljuspunkter i det härjade landet, till exempel att en 95-årig dam friskförklarats från viruset.

Sverige har väl en bit kvar innan vi kan pusta ut och den dysfunktionella vårdapparaten har verkligen speglats från alla håll. Man kan bara hoppas på att våra styrande lär sig en läxa av det här och att vårdsektorn hamnar högre upp på agendan framöver, för det torde vara uppenbart för alla att det här inte är hållbart i längden. Att lägga ned de krisande landstingen hade varit en bra början.

#göromgörrätt

Källa: DN

25 reaktioner till “Lite dur mitt i all moll

 1. Corona”krisen”. Kuriosa, man vet numer exakt vilken person som förde smittan till Italien.
  Det går inte att hantera en pandemi som den här annat än att fatta små beslut på daglig basis. Man har givetvis en färdriktning klar, en uppfattning om resurser osv. I krishanteringen ingår som en mycket viktig del ett ledarskap som ger tydliga och ärliga signaler. Löven ingav inget förtroende alls, han klarade inte ett direktframträdande. Han gav inga tydliga svar, hela hans framträdande gav mer oro än avsett lugn till svenska folket.
  Det går bara att till viss del förbereda sig för en pandemi (resurser osv javisst). Lärdomen från denna kan man börja dra 2022 först. Nu testas live en massa case som sedan kommer ingå i utvärderingen. Bland det viktigaste är att vi får en myndighet (ni ser, jag som aggressivt har beskrivit denna explosion i världsfrånvända myndigheter, ex myndigheten för delaktighet, myndigheten för stöd till trossamfund osv i all oändlighet. Lägg ner alla, låt folk där börja arbeta i samhället, pengar frigörs till äldrevård). Nå, det behövs en myndighet som sköter och samordnar information. Staten, samhället har inte längre monopol på information, vi kan alla med på nätet få fram olika information, sann eller osann. All denna information och hur den hanteras har en avgörande betydelse för hur lojala befolkningen kommer bli mot myndigheternas rekommendationer. Hur allmänheten uppträder är sannolikt av vital betydelse för att minska smittspridning. En sådan myndighet ska ABSOLUT INTE vara en enda röst som kommenderar, tvärtom måste den låta många röster komma till tals, öppet och tydligt redovisa hur många tänker, öppet redovisa hur myndigheten sedan själv tänker agera och på vilket beslutsunderlag den fattar sina beslut.
  Få så om om fler insett detta och formulerat det såsom jag här skriver. Upplys mig gärna i så fall.

  Gilla

  1. Det ska bli väldigt intressant om man så småningom publicerar lite mer info kring de 24 avlidna läkarna. Tills dess hanterar man lämpligen siffrorna och deras innebörd avvaktande.

   Gilla

   1. Franska C-patienter, yngre än 60 år, flygs med helikopter till tyska kliniker för livräddande insatser. Respiratorkapaciteten är otillräcklig i Frankrike.

    Gilla

  1. Det finns jobb för alla som blir arbetslösa.Lantbruksnäringarna behöver säsongsarbetare och dit slussas alla arbetslösa föreläsare(Reinfeldt som exempel) alla meningslösa konsulter.Riksdagspolitikerna är ju permitterade och det är bara till att ut i rovfälten i Skåne och dra rovor.Flinet kanske torka på Annie Lööf och co.Var tid har sina företag och lantbruket har alltid-och kommer alltid att vara ryggraden i samhällskriser.Det är dags för politikerna att fråga sig vad de kan göra för Sverige och inte tvärtom.Staten kan inte lösa allt.

   Gilla

 2. Ja, samma sak som jag skrivit flertal gånger här, Corona blev en gamechanger av guds nåde som bl a kommer tydliggöra rättigheter kontra skyldigheter. De importerade kan nu förvänta sig en lite hårdare attityd från samhällets sida eftersom det nu blir så uppenbart hur favoriserade de är. Nu blir ju svenskarna ”utsatta” på ett sätt som utlänningarna i de utsatta områdena aldrig varit i Sverige någonsin. Här i Sverige har de i sina ”utsatta” områden varit i ett paradis och tackat för sig med grov kriminalitet och vägran att anpassa sig till Sverige. Samtidigt har makten omhuldat dem och uppmanat oss andra att vara solidariska. Vi skulle förresten vara solidariska med hela världen, inte sant?
  Kanske kan känslan av hur orättvist svenska folket har behandlats av makten, kanske kan en insikt om detta nå makten. Om så sker skyndar den sig att göra saker och ting mindre orättvisa. Om inte väntar ännu mer av folklig vrede, en vrede som hittills namngetts som ”högerpopulism” (se vilken kraft det ligger i ord och begrepp).

  Gilla

 3. Visst känner ni också att det är rasande lätt att göra en egen tolkning av alla braskande nyheter man kan se och höra? T ex detta hllviken publicerar om franska patienter som flygs in till Tyskland? Det är säkert sant, men, men, undrar sa flundran vad som är vad och i vilket syfte. Jag väntar med tolkningen tills det klarnat. Som jag skrivit ovan, slutsatser på ansvarigt myndighetshåll går inte att göra förrän bortåt 2022.

  Gillad av 1 person

  1. Man måste ta ställning till de faror och hot som finns nu!

   Eller menar du att vi kan sitta still i båten och vänta tills 2022, då någon talar om för oss vad som hände?

   Gilla

 4. Det är bara att hoppas att det genomförs det jag länge predikat, en folkräkning i Sverige med foto med modern teknik (ansiktsigenkänning) och att det blir möjligt (efter juridisk prövning) koppla den infon till andra myndigheter Skattemyndigheten, Försäkringskassan t ex). Risker? Tja, får vi en diktator i Sverige så ordnar han det ändå men i andra syften. Systemet missbrukas ju nu, så varför inte täta läckorna. Tänk, det skulle gå att få kontroll på det mesta, 42 st på en adress, mörkhyade män m fl som stannar vid Lidl i en stor van och handlar, bordeller med östeuropeiska flickor, osv osv, ni vet.
  Jag är faktiskt övertygad om att en folkräkning kommer, längre fram, ni kan ju komma ihåg dessa rader då.

  Gilla

 5. Förstatliga all allmänfinansierad vård och omsorg och slopa regionerna och kommunal medverkan, detta frigör miljoner och ger en likvärdigt mottagande vart du än bor. Tycker like sign Rättvisa här ovan att det är hög tid att stänga ner alla dessa låtsasmyndigheter som skapas efter varje regeringsskifte som reträttplatser till avsatta.

  Gillad av 1 person

 6. Hllviken, kan du italienska?
  Det ska bli så intressant att så småningom (kanske) få veta vad som finns bakom de höga dödstalen i norra Italien.

  Gilla

  1. Nej, egentligen inte. Jag läste franska i gymnasiet, italienska fanns ej som tillval.

   När jag anstränger mig för att förstå italienska har jag använt franska som grundmall – det finns ett system i olikheterna mellan franska och italienska.

   Gilla

 7. Det som gör att man får en kall, hotfull undergångsstämning är att det riktas flera hot mot oss samtidigt.

  Utegångsförbuden i flera EU-länder känns mer som ett fascistiskt maktövertagande än omtanke om medborgarnas hälsa. Fast tätbefolkade länder med höga dödstal grips av överlevnadsångest.

  Det tar på nerverna att vara borgmästare med ansvar för att undersåtarna håller sig inne!

  Gilla

  1. Javisst, tungt ansvar att vara borgmästare nu. De har säkert personligheten (vilken Löven inte har), personkännedomen, känner ansvaret – men, de vet inte ett dugg mer än andra. Vad finns att tillgå då? Ett försök att vara tydlig för att lugna, lätt att man då tar till auktoritära medel i brist på annat.
   Medborgarna i Frankrike och Italien t ex är inte heller lika lydiga som svenskarna, på gott och ont. Sverige hade ju förstås tjänat på att medborgarna för 10 år år sedan börjat ställa frågor utifrån vad de upplevde i vardagen i stället för att lyda.
   Jag har vistats ofta i både Italien och Frankrike.
   Du är mycket uppdaterad.

   Gilla

 8. Det finns ju ett otal organisationer, stiftelser m m som lever på våra skattepengar. De flesta har en generalsekreterare eller liknande i ledningen, kontor osv. Idag fick jag lära mig en ny sådan, ”1000 möjligheter”, en stiftelse som finansieras från olika håll, bl a Socialstyrelsen, Brottsoffermyndigheten, Stockholms stad och Jämställdhetsmyndigheten. Läs gärna om Jämställdhetsmyndigheten också, vilka mål den har osv. Alla dessa tärande myndigheter lever på skattepengar och utför absolut ingenting av värde. De flesta ”vilar på feministisk grund….oavsett kön….multikulturellt inkluderande” osv osv. Vad hoppas de på gentemot islam och dess kvinnosyn? Stäng ner alla dessa otaliga myndigheter, stiftelser osv, de är ofattbart många och kostar enorma belopp! Kommendera ut de anställda att utföra ett riktigt arbete, vården, äldrevården, skolan, dagis i första hand. Vägrar de så avskeda dem direkt. Omskolning kan de få vid behov. Pratar de inte svenska kan de ändå ta ut de gamla på promenad, dra rullstolarna och få lite frisk luft på köpet. Ni förstår vilka fina liv de har! Bra lön och till intet förpliktigande verksamhet. Deras arbete är ju ideologiskt och inte mätbart.
  Har Sverige verkligen råd med sådan fullkomligt onödig verksamhet nu? Varför behöver trossamfund få statliga bidrag? Varför behövs en myndighet som delar ut pengar till dem? I det sekulära Sverige?!? Det går att få en överblick över snårskogen av myndigheter mm på myndighetsregistret.com.

  Gilla

  1. Många tänker likadant – det har diskuterats i åratal i folkets media.

   För att förändra måste det finnas ett parti med majoritet.

   AfS och andra har inte en chans att nå fram till de flesta väljarna.

   Rävsaxen vi sitter i.

   Gilla

  1. Fast är det så farligt? Prisnivån måste ju anpassas efter folks köpkraft.Det är prisfall över hela världen och ingen lokal företeelse här.Jag hoppas på att företagen kommer med rejäla prissänkningar på sina varor.Kronfallet ställer till det förstås.

   Gilla

   1. Om inte pensionen höjs rejält, blir det trashank-fattigpensionärer.

    Priserna i resten av samhället tror jag inte kommer att sänkas.

    Den som lever får se…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s